Παρασκευή 5 Ιουν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ανακοινώσεις για χαλαρώσεις μέτρων από δήμους και πράσινο σημείο Λευκωσίας

  22/05/2020 20:30
Ανακοινώσεις για χαλαρώσεις μέτρων από δήμους και πράσινο σημείο Λευκωσίας

Ανακοινώσεις για χαλαρώσεις μέτρων από δήμους και πράσινο σημείο Λευκωσίας

  22/05/2020 20:30
Τρεις δήμοι, οι Δήμοι Λακατάμιας, Λευκωσία και Πάφου εξέδωσαν ανακοινώσεις σε σχέση με τη χαλάρωση των μέτρων που είχαν επιβληθεί λόγω κορωνοϊού, για νέο πράσινο σημείο και για μουσικές εκδηλώσεις ενώ η Τράπεζα Κύπρου σε δική της ανακοίνωση αναφέρεται στην υπηρεσία της, της ηλεκτρονικής υπογραφής πελατών της.
 
Τα γραφεία του Δήμου Λακατάμιας συμπεριλαμβανομένου και του Δημοτικού Ταμείου, θα είναι ανοικτά για το  κοινό, τηρώντας όλους του κανόνες ασφάλειας και υγιεινής που αφορούν την είσοδο σε κλειστούς χώρους (χρήση μάσκας από επισκέπτες και προσωπικό, θερμικός έλεγχος πριν την είσοδο εντός των κτηρίων των Δήμων, χρήση απολυμαντικού χεριών).
 
Στους χώρους υποδοχής του Δημαρχείου/ Ταμείου θα εισέρχονται μέχρι τρία άτομα και θα τηρούνται αυστηρά οι οδηγίες για τήρηση απόστασης δύο μέτρων. Η προσέλευση του κοινού στις υπόλοιπες υπηρεσίες του δήμου, θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικής προσυνεννόησης (ραντεβού), ώστε να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις και ο συνωστισμός εντός των γραφείων του δήμου και να γίνεται χωρίς καθυστερήσεις και αναμονή η εξυπηρέτηση του κοινού.
 
Παρακαλούνται οι δημότες  όπως, όπου είναι δυνατόν να χρησιμοποιούν τους εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας και πληρωμών, όπως αναγράφονται πιο κάτω, για αποφυγή συνωστισμού στα γραφεία του δήμου.
 
Περαιτέρω, σύμφωνα, με το διάταγμα του Υπουργού Υγείας από την 21η Μαΐου 2020, επιτρέπεται η διακίνηση σε όλα τα πάρκα για σκοπούς άσκησης υπό την προϋπόθεση ότι οι παρευρισκόμενοι δεν θα υπερβαίνουν τα 10 άτομα.
 
Το γήπεδο καλαθόσφαιρας και το πάρκο τροχοπεδιλισμού λειτούργησαν στις 22 Μαΐου 2020 με προϋποθέσεις.
 
Στο γήπεδο καλαθόσφαιρας  δεν πρέπει να βρίσκονται πέραν των 10 ατόμων, πρέπει να τηρείται η απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων μεταξύ των αθλούμενων, η άσκηση πρέπει να είναι ατομική και η σωματική επαφή πρέπει να αποφεύγετα.ι
 
Στο πάρκο τροχοπεδιλισμού, απαγορεύεται η παρουσία περισσότερων από 2 ατόμων στο χώρο του πάρκου, ο χρόνος παραμονής στο πάρκο δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30 λεπτά για τον κάθε αθλούμενο, πρέπει να τηρείται η απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων μεταξύ των αθλούμενων και η σωματική επαφή πρέπει να αποφεύγεται.
 
Παρακαλείται το κοινό όπως κατά την παραμονή του στους πιο πάνω χώρους, λαμβάνει όλα τα μέτρα προφύλαξης για τη δική του προστασία, σύμφωνα με το διάταγμα του Υπουργού Υγείας.  Η ευθύνη για τήρηση των πιο πάνω αφορά αποκλειστικά τους χρήστες.
 
Άρχισε επίσης η τέλεση πολιτικών γάμων, οι παιδικές χαρές παραμένουν κλειστές, ενώ δεν θα γίνονται πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις ή δραστηριότητες.
 
 H Δημοτική Βιβλιοθήκη θα επαναλειτουργήσει την 1η Ιουνίου 2020. Το ωράριο λειτουργίας της βιβλιοθήκης έχει διαμορφωθεί ως εξής: Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 10:00 π.μ. - 3:00 μ.μ. και Τρίτη 3:00 μ.μ. - 5:00 μ.μ.
 
Τα προγράμματα του Πολυδύναμου Κέντρου και του Ανοικτού Σχολείου Λακατάμιας αναβάλλονται μέχρι την έκδοση σχετικής ανακοίνωσης από το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολυδύναμου.
 
Εξάλλου, συνεχίζεται, «η απολύμανση των δημόσιων χώρων, συμπεριλαμβανομένων των κτηρίων του Δημαρχείου και του Πολυδύναμου, των παιδότοπων, των πάρκων, των  στάσεων λεωφορείων και του Γραμμικού Πάρκου ενώ  θα παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια στους ιδιοκτήτες κέντρων εστίασης για την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεών τους».
 
Όσοι δημότες είναι ηλικιωμένοι ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και δεν έχουν βοήθεια από κάποιο μέλος της οικογένειας τους, μπορούν να επικοινωνούν με το 22443747 (Δευτέρα – Παρασκευή 8:00 π.μ. – 2:00 μ.μ.) και να αναφέρουν τα τρόφιμα και φάρμακα που θα ήθελαν να προμηθευτούν.
 
Το προσωπικό του Πολυδύναμου, θα αξιολογεί τα αιτήματα και θα δίνει τις απαραίτητες λύσεις. Στόχος μας είναι να συνεχιστεί ο περιορισμός της άσκοπης μετακίνησης των ευάλωτων ομάδων.
 
Για πληροφορίες το κοινό μπορεί να καλεί στο τηλέφωνο 22364000, και να ενημερώνεται από την ιστοσελίδα του δήμου στη διεύθυνση www.lakatamia.org.cy, από τη δωρεάν εφαρμογή MyLakatamia, (η οποία είναι διαθέσιμη στο Google Play και το AppStore), και τη σελίδα του  δήμου στο Facebook (https://www.facebook.com/DemosLakatamias/).  Επιστολές ή / και αιτήματα μπορούν να αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση municipality@lakatamia.org.cy. Για έκτακτές περιπτώσεις (εκτός ωρών λειτουργίας) το κοινό μπορεί να καλεί στα τηλέφωνα 99174644 ή 99407227.
 
Όλες οι πληρωμές λογαριασμών (Τέλη Υδατοπρομήθειας, Δημοτικά Τέλη Ακίνητης Ιδιοκτησίας, Άδειες Οικοδομής, Άδειες Διαίρεσης Γης, Άδειες Διαίρεσης Οικοδομής, Δικαιώματα Διαφημιστικών Πινακίδων και Άδειες Σκύλου), μπορούν να γίνονται από το διαδίκτυο μέσω της ιστοσελίδας μας (www.lakatamia.org.cy), της εφαρμογής του Δήμου MyLakatamia (η οποία είναι διαθέσιμη στο Google Play και το AppStore), ή απευθείας από τη σελίδα της JCC.
 
 Εξάλλου, ο Δήμος Λευκωσίας, σε δική του ανακοίνωση αναφέρει ότι τώρα οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 99 878600 για να λαμβάνουν πληροφορίες για το «Πράσινο Σημείο» της Λευκωσίας, που βρίσκεται στην οδό Γιάννη Κορομία 2 στο Καϊμακλί. Οι δημότες μπορούν να καλούν τον πιο πάνω αριθμό τηλεφώνου κατά τις ώρες λειτουργίας του Πράσινου Σημείου.
 
Οι δημότες μπορούν να μεταφέρουν οι ίδιοι άχρηστα, ανακυκλώσιμα υλικά ή κλαδεύματα, τα οποία θα πρέπει να διαχωρίσουν, στο “Πράσινο Σημείο”. Η παραλαβή των αποβλήτων θα γίνεται χωρίς χρέωση.
 
Το ωράριο λειτουργίας του Πράσινου Σημείου είναι: Δευτέρα - Παρασκευή: 7:00π.μ.- 5:00μ.μ., Σάββατο: 7:00π.μ.- 2:00μ.μ., Κυριακή:7:00π.μ.- 12 μεσημέρι
 
 Υπενθυμίζεται ότι το Πράσινο Σημείο δέχεται υλικά μόνο από τους δημότες και δεν δέχεται Εμπορικά, Βιομηχανικά και Επικίνδυνα Απόβλητα.
 
Εξάλλου, «για δεύτερο συνεχόμενο Σάββατο, ο Δήμος Πάφου προσφέρει  χαμόγελο αισιοδοξίας με ένα μουσικό καλωσόρισμα στους πολίτες που θα επισκεφτούν  για τα ψώνια τους το Παραδοσιακό Εμπορικό Κέντρο της πόλης (πεζόδρομος Πάφου Χρυσάνθου) και τις υπεραγορές ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ στη Λεωφόρο Ελλάδος και LIDL στην οδό Αλέξανδρου Υψηλάντη (Δασούδι)».
 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, από τις 10.00 π.μ., μέχρι τη 1.00 μ.μ., οι μουσικοί Γιώργος Κωνσταντίνου, Χαράλαμπος Χαραλάμπους, Άδωνης Μιχαηλίδης και Άκης Γεωργίου αντίστοιχα θα υποδέχονται  με μουσική και τραγούδι το κοινό, προσφέροντας στιγμές χαλάρωσης και ένα μήνυμα αισιοδοξίας ότι η ζωή ξαναβρίσκει τους ρυθμούς της και όλα θα πάνε καλύτερα.
 
Ο Δήμος Πάφου σημειώνει πως θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας τόσο από το κοινό όσο και από τους μουσικούς, ενώ  όλα τα έξοδα της διοργάνωσης καλύπτονται από τον Δήμο Πάφου.
 
Η Τράπεζα Κύπρου σε δική της ανακοίνωση αναφέρει ότι «οι συνδρομητές της υπηρεσίας 1bank έχουν τώρα τη δυνατότητα χρησιμοποιώντας το Mobile Banking app να κάνουν αίτηση για την έκδοση ψηφιακού πιστοποιητικού, προκειμένου να εξασφαλίσουν την  Ηλεκτρονική τους Υπογραφή μέσω του εγκεκριμένου πάροχου στην Κύπρο, JCC Payment Services Ltd».
 
Με βάση την Ευρωπαϊκή νομοθεσία (eIDAS (EU 910/2014)), η εγκεκριμένη Hλεκτρονική Yπογραφή είναι ένα κρυπτογραφημένο σύνολο αριθμών και χαρακτήρων και αποτελεί μία σύγχρονη μορφή υπογραφής που χρησιμοποιείται σε ηλεκτρονικά αρχεία, έγγραφα, διαγωνισμούς και συνιστά ένα μέσο που εγγυάται την αυθεντικότητα του εγγράφου και παράλληλα παρέχει προστασία από αλλοιώσεις οποιασδήποτε μορφής.
 
Η δυνατότητα παροχής Ηλεκτρονικής Υπογραφής μέσω του 1bank Mobile Banking app, προσφέρεται μόνο σε φυσικά πρόσωπα που κατέχουν κυπριακή ταυτότητα (η οποία είναι σε ισχύ). Το κόστος  της είναι ετήσιο και ανέρχεται στα €23.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας