Τηλεδιάσκεψη με γονείς Δημοτικής και Μέσης πραγματοποιήθηκε υπό τη Δρ. Πανά

Πραγματοποιήθηκε χθες εξ αποστάσεως τηλεδιάσκεψη-παρουσίαση προς τους οργανωμένους γονείς Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης.
 
Η τηλεσυνάντηση είχε ως στόχο την ενημέρωση των γονέων για το υγειονομικό πρωτόκολλο που εφαρμόστηκε από σήμερα στα σχολεία και περιέλαβε παρουσίαση από τη δρα Ζωή-Δωροθέα Πανά, Λέκτορα Παιδιατρικής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο.
 
Την τηλεδιάσκεψη χαιρέτισε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου.
 
Ο Υπουργός στην αρχή της διάσκεψης, αφού ευχαρίστησε όλους και όλες για τη συμμετοχή, εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες στα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τις πολύτιμες υπηρεσίες τους προς τη χώρα.
 
Τόνισε ότι με την επιστροφή των μαθητών/μαθητριών των Δημοτικών και των Γυμνασίων, την προσεχή Πέμπτη, θα προχωρήσουμε με την πιστή εφαρμογή και την τήρηση Υγειονομικών Πρωτοκόλλων για επιστροφή με ασφάλεια. Έχουν ετοιμαστεί, πρόσθεσε, με τη βοήθεια των ειδικών, τα απαραίτητα Υγειονομικά Πρωτόκολλα για σχολεία Μέσης και Δημοτικής Εκπαίδευσης, ενώ σχετικές οδηγίες και κατευθυντήριες γραμμές, καθώς και ειδικά έντυπα θα δοθούν σε όλους/όλες. Υπογράμμισε ότι για τους γονείς/κηδεμόνες έχει εκδοθεί από το Υπουργείο ένα ειδικό ενημερωτικό βιβλιάριο, το οποίο θα διανεμηθεί την πρώτη μέρα στα σχολεία.
 
Ο Υπουργός τόνισε ότι η πρώτη μέρα της επανόδου των μαθητών/τριών και για τις δυο ομάδες, θα αφιερωθεί στα θέματα υγιεινής, αφού η σωστή υγειονομική συμπεριφορά είναι θέμα που θα απασχολήσει ευρύτερα την κοινωνία μας το επόμενο διάστημα. Αναφέρθηκε, επίσης, στους δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους για εκπαιδευτικούς και μαθητές/μαθήτριες, στις απολυμάνσεις στα σχολεία, στη χωροθέτηση και σήμανση, στην προμήθεια αντισηπτικών υγρών και στη δημιουργία αιθουσών απομόνωσης σε περίπτωση που χρειαστούν.
 
Τέλος, επισήμανε ότι η ευκαιρία που δίνουμε στα παιδιά να επανέλθουν στο σχολείο και να δουν ξανά εκπαιδευτικούς και συμμαθητές/συμμαθήτριές τους, θα τους δώσει χαρά, ενώ στο ίδιο πλαίσιο σημείωσε ότι στο Υπουργείο λειτουργεί ειδική ομάδα υποστήριξης των σχολείων για θέματα που αφορούν στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων και ότι περιστατικά που αφορούν στις υγειονομικές συνθήκες μπορούν να αναφέρονται στον Προϊστάμενο Ασφάλειας και Υγείας του Υπουργείου.
 
Η δρ Πανά παρουσίασε στη συνέχεια χρήσιμα, ενημερωτικά στοιχεία για τη νόσο COVID-19, καθώς και τα επιδημιολογικά δεδομένα της Κύπρου με έμφαση στα παιδιά. Παρουσίασε, επίσης, τις γενικές συστάσεις προφύλαξης και τα μέτρα προστασίας, ενώ έδωσε έμφαση στις ειδικές συστάσεις που αφορούν στα σχολεία και στο υγειονομικό πρωτόκολλο που θα ισχύσει σε αυτά.
 
Κατά την τηλεδιάσκεψη, δόθηκε χρόνος στους συμμετέχοντες για ερωτήσεις και απορίες, οι οποίες απαντήθηκαν από τη κα Πανά.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου