Θα πουν το νερό νεράκι στα κατεχόμενα-Δεν επιδιορθώθηκε ο αγωγός από την Τουρκία

Για κίνδυνο λειψυδρίας λόγω της μη επιδιόρθωσης ακόμα του αγωγού που μεταφέρει νερό από την Τουρκία στα κατεχόμενα κάνει λόγο η εφημερίδα Γενί Ντουζέν που φιλοξενεί δηλώσεις του «υπουργού γεωργίας και φυσικών πόρων», ο οποίος ανέφερε ότι ο αγωγός θα είναι έτοιμος τέλος Ιουλίου.
 
Η εφημερίδα σημειώνει επίσης ότι οι «δήμοι» άρχισαν ήδη να χρησιμοποιούν τους δικούς τους υδάτινους πόρους και δημοσιεύει δηλώσεις «δημάρχων», οι οποίοι υπογράμμισαν την ανάγκη επείγουσας επίλυσης του προβλήματος και προειδοποίησαν για τον κίνδυνο έλλειψης νερού.
 
Υπενθυμίζοντας ότι η βλάβη σημειώθηκε πριν τέσσερις μήνες και ότι ελέχθη ότι θα διορθωθεί μέσα στον Αύγουστο, η εφημερίδα αναφέρει ότι η ξαφνική άνοδος της θερμοκρασίας έφερε και προβλήματα σε σχέση με το νερό και ότι σε πολλούς «δήμους» έκανε την εμφάνισή της η λειψυδρία.
 
Σε δηλώσεις ο «υπουργός γεωργίας και φυσικών πόρων», Ντουρσούν Ογούζ ανέφερε ότι ολοκληρώθηκαν οι προσφορές για επιδιόρθωση του αγωγού και ότι την προσφορά κέρδισε η εταιρεία FIRATPEN, στην οποία παραχωρήθηκε χώρος στο λιμάνι Τάσουτζου για κατασκευή των σωλήνων. Είπε ότι θα προκηρυχθούν προσφορές για το μοντάρισμα του αγωγού μέχρι τα τέλη του τρέχοντος μηνός και ότι η παραγωγή των σωλήνων θα αρχίσει μέσα στον Ιούνιο. Σύμφωνα με τον Ογούζ, οι εργασίες για επιδιόρθωση του αγωγού αναμένεται να αρχίσουν μέσα στον Ιούλιο και να ολοκληρωθούν μέσα στον Αύγουστο.  
 
Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με το νερό αυτή την στιγμή και ότι χρησιμοποιούνται οι εγχώριοι υδάτινοι πόροι. Ανέφερε ότι αναμένουν να επαναρχίσει η ροή νερού στο φράγμα στα Πάναγρα μέσα στον Αύγουστο και κάλεσε τους «πολίτες» να εξοικονομούν το νερό.
 
Ο «διευθυντής» του «τμήματος διαχείρισης» υδάτων, Ταρκάν Τσεκί ανέφερε στην εφημερίδα ότι λόγω της πανδημίας υπήρξε μια αύξηση στην κατανάλωση νερού με τις αυξημένες δραστηριότητες στα σπίτια και στους κήπους. Είπε ότι πολλές περιοχές αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το νερό και ότι αυτό δεν δημιουργήθηκε μόνο με την βλάβη στον αγωγό από την Τουρκία, αλλά υπάρχουν προβλήματα και στους κύριους αγωγούς.

Ο κ. Τσεκί σημείωσε ότι συνομιλούν με «δημάρχους» και ασχολούμενους με την κτηνοτροφία  και ότι προσωπικό του «τμήματος» εργάζεται επί τόπου για επίλυση των προβλημάτων προτού μεγαλώσουν. Τέλος, ζήτησε από τους «πολίτες» να επιδείξουν «ευαισθησία» στην κατανάλωση του νερού. 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας