Έξι στους δέκα μαθητές επέστρεψαν στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Νάπας

Περιορισμένη ήταν σήμερα η επιστροφή των μαθητών στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Νάπας «Αντώνη Τσόκκου», ύστερα από τον αναγκαστικό περιορισμό τους στο σπίτι, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας.

Ο Δήμος αναφέρει στην ανακοίνωση ότι «ο Διευθυντής του Σχολείου Γιώργος Κωνσταντίνου είπε πως «οι μαθητές ήταν πολύ συγκρατημένοι με την αγωνία και το φόβο να ζωγραφίζεται στα πρόσωπα τους, αφού φαίνεται ότι έχουν επηρεαστεί από το διάστημα της καραντίνας που πέρασαν στο σπίτι αλλά και από τις ανησυχίες των γονέων τους εάν θα έπρεπε να πάνε τα παιδιά στο σχολείο ή όχι. Το ποσοστό φοίτησης σήμερα ήταν 63.2%, σχετικά χαμηλό, κάτι που δείχνει και την ανησυχία των γονιών». 
 
Πρόσθεσε ότι «τηρείται κατά γράμμα το πρωτόκολλο που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας» και εξήγησε ότι «οι εκπαιδευτικοί παραλαμβάνουν τα παιδιά στην είσοδο του σχολείου και δεν επιτρέπεται στους γονείς να εισέλθουν στο χώρο. Ακολούθως οι μαθητές προχωρούν στις τάξεις τους αφού πρώτα πλύνουν τα χέρια τους με αντισηπτικό και παραμένουν με τον εκπαιδευτικό, με τον οποίο έχουν μάθημα μέχρι το διάλειμμα».
 
Ανέφερε ακόμα ότι «επειδή το σχολείο είναι μεγάλο έχει χωριστεί σε δύο ομάδες με κυλιόμενα διαλείμματα, δηλαδή η Α΄, Β΄ Γ΄ τάξη έχει ξεχωριστό διάλειμμα από την Δ΄, Ε΄ ΣΤ΄ τάξη. Τις πρώτες δύο μέρες θα δοθεί έμφαση στην τήρηση του πρωτοκόλλου και τα παιδιά θα εκπαιδευτούν πώς να πλένουν τα χέρια τους και μετά να πηγαίνουν φαγητό, για το οποίο έχει καθοριστεί συγκεκριμένος χώρος για το κάθε Τμήμα, που δεν θα εναλλάσσεται».
 
Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνου «σύμφωνα με το πρωτόκολλο, το σκεπτικό είναι να μην αναμειγνύονται οι μαθητές μεταξύ τους και να μην έρχονται σε επαφή με τα άλλα παιδιά, κάτι που είναι μεν αναγκαίο, ωστόσο τα στερεί από τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τους φίλους τους και να παίξουν. Ακόμα οι μαθητές δικαιούνται να παίξουν μόνο με προσωπικά τους αντικείμενα, τα οποία δεν θα χρησιμοποιεί κανείς άλλος και απαγορεύονται τα ομαδικά παιγνίδια».
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου χαρακτήρισε «δύσκολη» την κατάσταση και σημείωσε ότι θα καταβληθούν προσπάθειες για να ελαφρύνει το κλίμα, ενώ «με την επιστροφή των παιδιών στα σχολεία, θα δοθεί έμφαση στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση και θα διδαχθούν τα παιδιά από τους δασκάλους πώς να χρησιμοποιούν την τεχνολογία».
 
Οσον αφορά την ύλη του σχολείου ο κ. Κωνσταντίνου είπε πως «αυτή συνεχίζεται από εκεί που έμειναν τα παιδιά πριν την πανδημία του κορωνοϊού. Η ύλη που πιθανόν να χάθηκε θα καλυφθεί με τη νέα χρονιά».
 
Πηγή:ΚΥΠΕ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας