Σφοδρές αντιδράσεις για τις αλλαγές στα watersports στον Πρωταρά

Tην μετακίνηση των watersports στην άκρη των παραλιών Βρύση και Fig Tree Bay, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης, προκαλώντας την σφοδρή αντίδραση πολιτών.
 
Ο δήμαρχος Παραλιμνίου, ανήρτησε συνολικά τέσσερα σχέδια με οδηγίες χρήσης των παραλιών, τα οποία θα τεθούν σε εφαρμογή από τις 23 Μαΐου, οπόταν και επαναλειτουργούν οι οργανωμένες παραλίες.
 
Σε ότι αφορά το Fig Tree Bay, τα watersports μετακινούνται στην δεξιά και αριστερή άκρη της παραλίας, ενώ για την παραλία Βρύση Α, Β, Γ, εκδόθηκαν τρία σχέδια με τα watersports να τοποθετούνται μόνο στη δεξιά πλευρά του σχεδίου Βρύση Α.
 
Μετά την ανακοίνωση των σχεδίων, τα οποία ανήρτησε ο κ. Πυρίλλης στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις πολιτών, μέσα από τις οποίες εκφράζεται η διαφωνία τους. Μερικοί μάλιστα, υποστηρίζουν ότι η απόφαση θα επιφέρει μεγάλο πλήγμα στον τουρισμό.
 
Τι αλλάζει σε σχέση με πέρυσι
Στην παραλία Βρύση, υπήρχαν τρεις δίαυλοι για watersports, ενώ με βάση τις τροποποιήσεις που έγιναν φέτος, τα συγκεκριμένα σπορ θα τοποθετηθούν το ένα δίπλα στο άλλο, στην παραλία Βρύση Α.
 
Όσο για το Fig Tree Bay, όπου τα watersports τοποθετήθηκαν επίσης στη δεξιά πλευρά, ο χώρος είναι δίπλα σε βράχους, κάτι που αυξάνει, όπως υποστηρίζεται τον κίνδυνο ατυχημάτων.
 
Fig Tree Bay
Βρύση Α
Βρύση Β
Βρύση Γ

Μαζεύουν υπογραφές μέσω διαδικτύου
Τις τελευταίες ώρες ιδιοκτήτες κέντρων θαλάσσιων αθλημάτων, μέσω της πλατφόρμας Secure Avaaz, άρχισαν να μαζεύουν υπογραφές για να σταματήσουν οι συγκεκριμένες προσπάθειες του Δήμου.

Όπως αναφέρεται στην πλατφόρμα, «είμαστε πέντε κέντρα θαλάσσιων αθλημάτων στην περιοχή Πρωταρά στο Παραλίμνι και είμαστε στο επάγγελμα από το 1980.Για 40 χρόνια τώρα ξαφνικά χωρίς κανένα λόγο ο δήμαρχος Παραλιμνίου αποφάσισε να κλείσει τα watersports. Η πρόταση του δημάρχου είναι η δημιουργία σημείων σε βραχώδεις περιοχές που είναι επικίνδυνες σε όποιον κάνει χρήση σε  θαλάσσιο άθλημα. Επειδή ευθύνη για τα ατυχήματα δεν φέρει ο δήμαρχος, αλλά οι επιχειρήσεις μας, εμείς αρνούμαστε να έχουμε αυτή την ευθύνη.

Γι' αυτό όσοι αγαπάτε το θαλάσσιο άθλημα ψηφίστε υπέρ της παραμονής των σημείων που αποδεδειγμένα λειτουργούν χωρίς κανένα πρόβλημα για 40 και πλέον χρόνια».

Μέχρι στιγμής, έχουν μαζευτεί πέραν των επτακοσίων υπογραφών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER ο δήμαρχος Παραλιμνίου θα έχει αύριο συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους, για να συζητήσουν το θέμα που προέκυψε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Ανήλικη ξυλοκόπησε άγρια τη 17χρονη αδερφή της στην Ελλάδα-Το θύμα έχασε τις αισθήσεις του
Ο Γιώργος Σκαλιάς ο εκλεκτός του ΠτΔ ως ειδικός σύμβουλος για θέματα εκπαίδευσης
Άνοδος 5,4% στις αφίξεις τουριστών την πρώτη τριμηνία 2024-Αισιοδοξία Υφ. Τουρισμού
«Η Άσσια βίωσε το μίσος των κατακτητών»-Σύντομα παραδίδεται το μνημείο Πεσόντων
Εκ πρώτης όψεως ευθύνες για την απόδραση κρατούμενου από τις Κεντρικές-Εν αναμονή της έκθεσης γεγονότων
Απαντά στη συσκότιση της Αστυνομίας για σοβαρές υποθέσεις ο Χαρτσιώτης-Τα ρίχνει στα ΜΜΕ «που εστιάζουν στα αρνητικά»
Δεν είναι ευχαριστημένος με τα μέτρα για το έγκλημα ο Χαρτσιώτης-«Ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα»
Στέλνει στη Βουλή το θέμα μετακίνησης ψηφοφόρων το ΑΚΕΛ-Ζητά διερεύνηση πριν τις εκλογές
Επιστολή Στεφάνου σε Κεραυνό για πράσινη φορολογία-Ζητά ξανά αναβολή της επιβολής της
Συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ Σύρων στη Λευκωσία-Οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων