Το 90% των μαθητών προσήλθε στις τάξεις των Δημοτικών της Πάφου

To 90% των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων προσήλθαν σήμερα στις τάξεις, σύμφωνα με τον Γενέθλη Γενεθλίου Α’ Λειτουργό Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας της Πάφου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Γενεθλίου ανέφερε πως υπήρχε μια απώλεια στην προσέλευση μαθητών, όμως εκτίμησε, από την ερχόμενη εβδομάδα η κατάσταση θα διαφοροποιηθεί προς το καλύτερο και αναμένεται σημείωσε να παρατηρηθεί αύξηση του αριθμού των παιδιών που θα φοιτούν.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: BINTEO: Τα νέα δεδομένα στη σχολική ζωή και το μάθημα Προδρόμου στα παιδιά

Τις δύο πρώτες μέρες με την επαναλειτουργία των Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης, είπε ο κ. Γενεθλίου θα παρουσιαστεί και το υγειονομικό πρωτόκολλο στα παιδιά, προκειμένου συνέχισε, να ενημερωθούν πως θα προστατεύονται οι ίδιοι οι μαθητές, για τους χώρους που θα χρησιμοποιούν στα διαλείμματα αλλά και το πως θα κάθονται μέσα στην τάξη. 

Επεσήμανε ακόμη πως αντισηπτικά έχουν τοποθετηθεί σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία της Επαρχίας Πάφου, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την τήρηση του πρωτοκόλλου. Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Γενεθλίου ανέφερε πως στην Πάφο λειτουργούν 41 δημοτικά σχολεία εκ  των οποίων τα 14 βρίσκονται εντός της πόλης της Πάφου.

Έστειλε επίσης το μήνυμα προς του μαθητές, εκπαιδευτικούς και στους γονείς, ότι αν τηρήσουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα και την τήρηση αποστάσεων , τα πράγματα θα πάνε πολύ καλά όπως αναμένεται.

Σε σχέση με την διαμαρτυρία του Συνδέσμου Γονέων του Ενιαίου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Γιόλου- Μηλιού, για το θέμα της σίτισης ο κ. Γενεθλίου ανέφερε πως αύριο αναμένεται να επισκεφτεί το Σχολείο ο οικείος επιθεωρητής του Επαρχιακού Γραφείου Παιδείας για να εξετάσει το θέμα που προέκυψε με την σίτιση των μαθητών. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χαστούκι Μιχαηλίδου, κατακεραυνώνει την απόφαση για παιδιά με αναπηρίες

Στο μεταξύ, νότα χαράς έδωσε ο Σύνδεσμος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Γεροσκήπου Β´στην Πάφο. Συγκεκριμένα την σκληρή εικόνα των σημάνσεων και των απαγορεύσεων - στον άλλοτε αγαπημένο χώρο του σχολείου - θέλησε να απαλύνει ο Σύνδεσμος που υποδέχθηκε τα παιδιά με μια ευχάριστη νότα αισιοδοξίας. Μπαλόνια, συμβολικό δωράκι (το οποίο έχει απολυμανθεί προηγουμένως), μια χαρούμενη φατσούλα, νερό και αντισηπτικά, προσφέρθηκαν στους μαθητές. 

Ο Σύνδεσμος ζήτησε συγνώμη από τους μαθητές που αναγκάζονται να ζουν τέτοιες στιγμές, τους ευχαρίστησε για την υπομονή τους. Επίσης ευχαριστίες εξέφρασε και προς τους τους δασκάλους και το προσωπικό του σχολείου για τη στήριξη. 

Δειτε Επισης

Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας
Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»