Κυριακή 20 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Τηλεδιάσκεψη Επ. Προστασίας δικαιωμάτων Παιδιού με Παιδοβουλή για εξ αποστάσεως και άλλα ζητήματα

  20/05/2020 13:30
Τηλεδιάσκεψη Επ. Προστασίας δικαιωμάτων Παιδιού με Παιδοβουλή για εξ αποστάσεως και άλλα ζητήματα

Τηλεδιάσκεψη Επ. Προστασίας δικαιωμάτων Παιδιού με Παιδοβουλή για εξ αποστάσεως και άλλα ζητήματα

  20/05/2020 13:30
Τηλεδιάσκεψη με την Παιδοβουλή είχε την Δευτέρα η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού σχετικά με θέματα που αφορούν στην εκπαίδευση λόγω των συνθηκών που προέκυψαν από την πανδημία του κορωνοϊού.
 
Σε δελτίο Τύπου από το γραφείο της Επιτρόπου αναφέρεται ότι η Επίτροπος ενημέρωσε τα παιδιά για όλες τις ενέργειές της και τις παρεμβάσεις που έγιναν αναφορικά με τα πολλαπλά ζητήματα που ανέκυψαν κυρίως στην εκπαίδευση σε συνάρτηση με τα μέτρα που έχουν ληφθεί εκ μέρους αρμοδίων/συναρμοδίων Υπουργείων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
 
Μέχρι στιγμής, αναφέρεται, οι αρμόδιες Αρχές δεν έχουν απαντήσει στα ερωτήματα που τέθηκαν κάτι που επισημάνθηκε και στον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κατά την τηλεδιάσκεψη που έλαβε χώρα στις 13 Μαΐου, ο οποίος βεβαίωσε ότι σύντομα θα ανταποκριθεί.
 
Στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν τα θέματα της εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευσης, οι πρακτικές δυσκολίες εφαρμογής (ανάγκη επιμόρφωσης εκπαιδευτικών και ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής), η παροχή ίσων ευκαιριών και  εξάλειψη ανισοτήτων (ευπαθείς ομάδες, παιδιά με αναπηρίες, εξεταστέα ύλη σε συνάρτηση με την ανά σχολείο διδαχθείσα ύλη) αλλά και η διασφάλιση της προστασίας της ιδιωτικότητας και της αξιοπρέπειας των παιδιών. Επιπρόσθετα, τέθηκε  το θέμα της καταχώρησης απουσιών σε μαθητές κατά την επαναλειτουργία των σχολείων.
 
Για το ζήτημα της εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευσης κατά τον τρόπο που θα εντάσσονται και οι μαθητές που θα απουσιάζουν ώστε να παρακολουθούν το μάθημα που θα γίνεται στην αίθουσα διδασκαλίας  και τη διαφύλαξη και προστασία της ιδιωτικότητας και αξιοπρέπειας των παιδιών η Επίτροπος είχε και έχει τακτική επικοινωνία, τόσο γραπτή όσο και τηλεφωνική, με την Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η οποία την ενημερώνει για οποιαδήποτε καινούρια ευρήματα ελέγχων που διεξάγει, αλλά και για όλες τις οδηγίες που δίνει προς το Υπουργείο Παιδείας.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας