Τηλεδιάσκεψη Επ. Προστασίας δικαιωμάτων Παιδιού με Παιδοβουλή για εξ αποστάσεως και άλλα ζητήματα

Τηλεδιάσκεψη με την Παιδοβουλή είχε την Δευτέρα η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού σχετικά με θέματα που αφορούν στην εκπαίδευση λόγω των συνθηκών που προέκυψαν από την πανδημία του κορωνοϊού.
 
Σε δελτίο Τύπου από το γραφείο της Επιτρόπου αναφέρεται ότι η Επίτροπος ενημέρωσε τα παιδιά για όλες τις ενέργειές της και τις παρεμβάσεις που έγιναν αναφορικά με τα πολλαπλά ζητήματα που ανέκυψαν κυρίως στην εκπαίδευση σε συνάρτηση με τα μέτρα που έχουν ληφθεί εκ μέρους αρμοδίων/συναρμοδίων Υπουργείων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
 
Μέχρι στιγμής, αναφέρεται, οι αρμόδιες Αρχές δεν έχουν απαντήσει στα ερωτήματα που τέθηκαν κάτι που επισημάνθηκε και στον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κατά την τηλεδιάσκεψη που έλαβε χώρα στις 13 Μαΐου, ο οποίος βεβαίωσε ότι σύντομα θα ανταποκριθεί.
 
Στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν τα θέματα της εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευσης, οι πρακτικές δυσκολίες εφαρμογής (ανάγκη επιμόρφωσης εκπαιδευτικών και ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής), η παροχή ίσων ευκαιριών και  εξάλειψη ανισοτήτων (ευπαθείς ομάδες, παιδιά με αναπηρίες, εξεταστέα ύλη σε συνάρτηση με την ανά σχολείο διδαχθείσα ύλη) αλλά και η διασφάλιση της προστασίας της ιδιωτικότητας και της αξιοπρέπειας των παιδιών. Επιπρόσθετα, τέθηκε  το θέμα της καταχώρησης απουσιών σε μαθητές κατά την επαναλειτουργία των σχολείων.
 
Για το ζήτημα της εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευσης κατά τον τρόπο που θα εντάσσονται και οι μαθητές που θα απουσιάζουν ώστε να παρακολουθούν το μάθημα που θα γίνεται στην αίθουσα διδασκαλίας  και τη διαφύλαξη και προστασία της ιδιωτικότητας και αξιοπρέπειας των παιδιών η Επίτροπος είχε και έχει τακτική επικοινωνία, τόσο γραπτή όσο και τηλεφωνική, με την Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η οποία την ενημερώνει για οποιαδήποτε καινούρια ευρήματα ελέγχων που διεξάγει, αλλά και για όλες τις οδηγίες που δίνει προς το Υπουργείο Παιδείας.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας