Δυσαρέσκεια γιατρών ΠΑΣΥΔΥ για μη σύγκληση επιτροπής για πακέτο κινήτρων

Τη δυσαρέσκειά του εκφράζει ο κλάδος ιατρών της ΠΑΣΥΔΥ προς τον ΟΚΥπΥ για την μέχρι στιγμής μη σύγκληση της ad-hoc επιτροπής για συζήτηση του πακέτου κινήτρων, σημειώνοντας ότι αν δεν καταλήξουν σε συμφωνία μέχρι τις 25 Μαΐου ο κλάδος θα είναι αναγκασμένος να μελετήσει τη ληψη μέτρων.

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας για τη μέχρι στιγμής μη σύγκληση της Ad-hoc επιτροπής για συζήτηση του πακέτου κινήτρων Ειδικών Ιατρών και των θεμελιωδών λειτουργικών προβλημάτων των νοσηλευτηρίων μας», αναφέρεται σε επιστολή του κλάδου η οποία δίνεται στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τα όσα είχαμε συζητήσει κατά τη συνάντηση μας στις 05/05/2020, αναμέναμε υποβολή σχετικής πρότασης για μελέτη και ταυτόχρονη πρόσκληση για συνάντηση μέχρι τις 15/05/2020, προστίθεται.

«Όπως αντιλαμβάνεστε και σας έχουμε τονίσει, τα χρονοδιαγράμματα στενεύουν και είναι απαραίτητο να καταλήξουμε σε συμφωνία μέχρι τις 25/05/2020. Σε αντίθετη περίπτωση, ο Κλάδος είναι αναγκασμένος να μελετήσει τη λήψη δυναμικών μέτρων», συνεχίζει η επιστολή.

Αναφέρεται επίσης ότι «δεδομένου ότι ο διάλογος ξεκίνησε πριν σχεδόν ένα χρόνο και σε όλες τις φάσεις του διαπιστώνουμε μια στάση κωλισιεργείας εκ μέρους του ΟΚΥπΥ, διερωτόμαστε αν ο Οργανισμός απαξιά το διάλογο με τους ιατρούς και δεν αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της ομαλής μετάβασης των δημόσιων νοσηλευτηρίων στην Β’ φάση του ΓεΣΥ με την ένταξη της ενδονοσοκειακής περίθαλψης».

«Οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων μας δεν πρέπει να θεωρούνται δεδομένοι από κανένα», καταλήγει η επιστολή η οποία αποστέλλεται εκ μέρους του ΔΣ του Κλάδου Ιατρών και Κλινικών Διευθυντών ΠΑΣΥΔΥ.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ
Δέσμευση Βουλής για προώθηση υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή
Δύσκολη συζήτηση των 27 στις Βρυξέλλες για ανταγωνιστικότητα λόγω κεφαλαιαγορών
Εκπέμπει SOS ο Διευθυντής του Νοσοκομείο Τροόδους-«Τριτοκοσμικές οι συνθήκες, αναγκαία η ανακαίνιση του»
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ να προσπαθήσουν για σύμβαση οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
Πώς απαντά η Υπ. Ασθενοφόρων για το περιστατικό με τη λιπόθυμη μαθήτρια-«Δεν ήταν επείγον»