Υποβάλλονται σε τεστ κορωνοϊού όλοι οι μαθητές του Λυκείου Αποστόλου Βαρνάβα μετά το κρούσμα

Σε τεστ κορωνοϊού θα υποβληθούν όλοι οι μαθητές και όλο το προσωπικό του Λυκείου Αποστόλου Βαρνάβα, στο οποίο εντοπίστηκε θετικό κρούσμα κορωνοϊού, κατά τη διάρκεια των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν.
 
Όπως δήλωσε στον REPORTER ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Χαράλαμπος Διονυσίου, μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν από πλευράς του συνδέσμου γονέων και την ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας που καλούσε τους μαθητές να μην επιστρέψουν στο σχολείο, το Υπουργείο Παιδείας ενημέρωσε ότι θα υποβληθούν σε τεστ όλοι οι μαθητές.
 
Οι γονείς θα πρέπει να συμπληρώσουν το έντυπο που θα τους αποσταλεί, ώστε αύριο, όταν θα προσέλθει στο σχολείο η κινητή μονάδα, να ξεκινήσουν να πραγματοποιούνται τα τεστ.
 
Σε ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Γονέων αναφέρει ότι η απόφαση για διεξαγωγή των δειγματοληπτικών ελέγχων στο Λύκεο Αποστόλου Βαρνάβα, λήφθηκε μετά από συντονισμένες ενέργειες και διαβούλευση με το ΥΠΠΑΝ. Η κινητή μονάδα θα βρίσκεται στο χώρο του σχολείου αύριο από τις 7:30 π.μ.. Σχετικό πρόγραμμα θα σταλεί σήμερα από το σχολείο σε όλους τους μαθητές.

Προτρέπονται όλοι οι γονείς όπως δώσουν την συγκατάθεσή τους για συμμετοχή των παιδιών τους στην όλη διαδικασία. Το σχετικό έντυπο συγκατάθεσης θα πρέπει να αποσταλεί ή να προσκομιστεί με τους μαθητές αύριο, όπως προβλέπεται από το σχετικό διάταγμα.

Καλούνται όλοι οι μαθητές όπως προσέλθουν αύριο για τη διεξαγωγή του ελέγχου, φέροντας τον απαραίτητο προστατευτικό εξοπλισμό (γάντια, μάσκες), κρατώντας όλες τις αποστάσεις και τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται.

Ευχή όλων μας, σημειώνει, είναι να μην προκύψει οποιοδήποτε νέο κρούσμα, ώστε να μπορέσει τόσο η σχολική μονάδα όσο και οι τελειόφοιτοί μας απρόσκοπτα να συνεχίσουν τη διαδικασία μάθησής τους με κορύφωση τη διεξαγωγή των Παγκύπριων Εξετάσεων.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Ανήλικη ξυλοκόπησε άγρια τη 17χρονη αδερφή της στην Ελλάδα-Το θύμα έχασε τις αισθήσεις του
Ο Γιώργος Σκαλιάς ο εκλεκτός του ΠτΔ ως ειδικός σύμβουλος για θέματα εκπαίδευσης
Άνοδος 5,4% στις αφίξεις τουριστών την πρώτη τριμηνία 2024-Αισιοδοξία Υφ. Τουρισμού
«Η Άσσια βίωσε το μίσος των κατακτητών»-Σύντομα παραδίδεται το μνημείο Πεσόντων
Εκ πρώτης όψεως ευθύνες για την απόδραση κρατούμενου από τις Κεντρικές-Εν αναμονή της έκθεσης γεγονότων
Απαντά στη συσκότιση της Αστυνομίας για σοβαρές υποθέσεις ο Χαρτσιώτης-Τα ρίχνει στα ΜΜΕ «που εστιάζουν στα αρνητικά»
Δεν είναι ευχαριστημένος με τα μέτρα για το έγκλημα ο Χαρτσιώτης-«Ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα»
Στέλνει στη Βουλή το θέμα μετακίνησης ψηφοφόρων το ΑΚΕΛ-Ζητά διερεύνηση πριν τις εκλογές
Επιστολή Στεφάνου σε Κεραυνό για πράσινη φορολογία-Ζητά ξανά αναβολή της επιβολής της
Συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ Σύρων στη Λευκωσία-Οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων