Στο κόκκινο ο υδράργυρος, παραμένει σκαρφαλωμένος στους 41 βαθμούς Κελσίου

Κτυπά ξανά κόκκινο ο υδράργυρος, με τη θερμοκρασία να ακουμπά τους 41 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό και τους 37 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια παράλια της χώρας.
 
Η Μετεωρολογική Υπηρεσία, εξέδωσε από χθες κίτρινη προειδοποίηση, η οποία θα τέθηκε σε ισχύ από τις 22:00 χθες βράδυ, μέχρι τις 17:00 σήμερα το απόγευμα.
Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Μετεωρολογικής, θερµή και ξηρή αέρια µάζα επηρεάζει την περιοχή. Στην ατµόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήµατα αραιή σκόνη.
 
Σήµερα ο καιρός θα είναι αίθριος και θερµός. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και παροδικά τοπικά µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 38 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 37 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 32 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος και θερµός. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και παροδικά τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη, εκτός από τα ανατολικά και τοπικά στα νότια όπου θα παραµείνει λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 26 βαθµούς στο εσωτερικό, στα δυτικά, νότια και ανατολικά παράλια και γύρω στους 22 βαθµούς στα βόρεια παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.
 
Τη ∆ευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα παραµείνει αίθριος και θερµός.
 
Στο εσωτερικό και στα ορεινά η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή µέχρι και την Τετάρτη, ενώ στα παράλια µη αξιόλογη µεταβολή αναµένεται τη ∆ευτέρα αλλά µετέπειτα αναµένεται σταδιακή µικρή πτώση, για να παραµείνει σε αισθητά πιο ψηλές τιµές από τις µέσες κλιµατολογικές.
 

Δειτε Επισης

Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo
Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Σκόνη στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα
Το Υπουργείο Γεωργίας καλεί το κοινό να προστατεύσει την κυπριακή τουλίπα
Πλάνο για κοινό «ευρωπαϊκό πτυχίο» προωθεί η Κομισιόν
Εργασίες συντήρησης του Δικτύου Υψηλής Τάσης στην Επαρχία Πάφου
Για τις δράσεις του Συνδέσμου «Προμηθέας» ενημερώθηκε ο Υπουργός Υγείας
Πόρισμα διοικητικής έρευνας Ακάμα και χρονοδιάγραμμα ζητά η Επιτροπή Περιβάλλοντος
Σε άλλη χώρα γεννήθηκε το 22,7% των κατοίκων της Κύπρου