Προδρόμου στο REPORTER: Αναμενόμενα τα κρούσματα, κανονικά η επιστροφή των μαθητών

Δεν ανησυχεί το Υπουργείο Παιδείας η εύρεση κρουσμάτων στα σχολεία, καθώς ήταν κάτι που ανέμεναν, έπειτα από την ενημέρωση των επιδημιολόγων για την ύπαρξη κρουσμάτων ανάμεσα στους μαθητές, ενώ αν ένας μαθητής νοσεί κατά τη διάρκεια των Παγκύπριων Εξετάσεων, δεν πρόκειται να χάσει τις εξετάσεις, με το Υπουργείο να λαμβάνει πρόνοιες να εξεταστούν απομονωμένοι.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ
 
Ο υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, μιλώντας στον REPORTER ανέφερε πως θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τους δύο μαθητές που βρέθηκαν θετικοί στον ιό στην Αραδίππου, καθώς επίσης και για την καθαρίστρια στο σχολείο της Λευκωσίας, ενώ σημείωσε πως εναπόκειται στους γονείς να λάβουν την απόφαση αν τα παιδιά τους θα υποβληθούν σε εξετάσεις, όσον αφορά στην Αραδίππου. Τόνισε πως και τα δύο σχολεία θα απολυμανθούν και όταν λάβουν το πράσινο φως από το Υπουργείο Υγείας, θα ανοίξουν κανονικά.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε ποια σχολεία εντοπίστηκαν τα τέσσερα κρούσματα-Το ένα σε νηπιαγωγείο
 
Επιστρέφουν στα σχολεία κανονικά οι μαθητές στις 21 Μαΐου
Ο υπουργός Παιδείας, αναφερόμενος στις 21 Μαΐου, τόνισε πως οι μαθητές θα επιστρέψουν κανονικά και σημείωσε πως θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στους μαθητές. Όπως σημείωσε, οι επιδημιολόγοι είχαν ενημερώσει πως θα υπάρξουν κρούσματα στα σχολείο, φτάνει να βρίσκεται υπό έλεγχο.
 
Υπέδειξε ότι πως το Υπουργείο Υγείας έχει παραχωρήσει στο υπουργείο μεγάλο αριθμό τεστ και θα γίνονται με εξαιρετική πυκνότητα, δηλαδή ένα στα τρία παιδιά θα υποβάλλονται σε εξετάσεις. Όπως τόνισε, είναι κάτι που δεν έχει γίνει σε άλλες χώρες, ενώ σημείωσε πως η Κύπρος είναι πρωταθλήτρια στα τεστ κορωνοϊού, επειδή έγιναν εξετάσεις στο 10% του πληθυσμού της.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η ανακοίνωση του Υπ. Παιδείας για τα κρούσματα-Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί
 
Δεν χάνουν τις Παγκύπριες Εξετάσεις οι τελειόφοιτοι
Ο υπουργός Παιδείας, ερωτηθείς τι θα συμβεί σε περίπτωση που ένας μαθητής νοσεί από κορωνοϊό, κατά τη διάρκεια των Παγκύπριων, σημείωσε πως θα ληφθεί μέριμνα ώστε να εξεταστεί απομονωμένος.
 
«Δεν θα χάσουν οι μαθητές τις εξετάσεις τους, δεδομένου ότι κανένας δεν χρειαστεί θεραπεία. Οι έφηβοι το περνούν ανώδυνα. Στους δύο μαθητές στην Αραδίππου, αν δεν δοθεί το πράσινο φως στις 14 ημέρες από τις ιατρικές υπηρεσίες, θα τους βάλουμε να δώσουν εξετάσεις αλλά με προφυλάξεις. Δεν θα στερήσει κανένας το δικαίωμα στους μαθητές να εξεταστούν, αλλά θα γίνει με προφυλάξεις».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ
Δέσμευση Βουλής για προώθηση υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή
Δύσκολη συζήτηση των 27 στις Βρυξέλλες για ανταγωνιστικότητα λόγω κεφαλαιαγορών
Εκπέμπει SOS ο Διευθυντής του Νοσοκομείο Τροόδους-«Τριτοκοσμικές οι συνθήκες, αναγκαία η ανακαίνιση του»
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ να προσπαθήσουν για σύμβαση οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
Πώς απαντά η Υπ. Ασθενοφόρων για το περιστατικό με τη λιπόθυμη μαθήτρια-«Δεν ήταν επείγον»