Σε ποια σχολεία εντοπίστηκαν τα τέσσερα κρούσματα-Το ένα σε νηπιαγωγείο

Καμπανάκι στο Υπουργείο Παιδείας και στην Κυβέρνηση χτύπησαν τα τέσσερα θετικά κρούσματα που εντοπίστηκαν μετά την τυχαία δειγματοληψία που διεξάγεται στους μαθητές και το προσωπικό των σχολείων, η οποία ξεκίνησε με την επιστροφή των τελειόφοιτων την περασμένη Δευτέρα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, τα δύο από τα τέσσερα κρούσματα εντοπίστηκαν σε σχολείο στην Αραδίππου (σ.σ. ένας μαθητής και μία μαθήτρια), το ένα σε νηπιαγωγείο στην Πάφο (σ.σ. βοηθός νηπιαγωγείου) και το τέταρτο πρόκειται για καθαρίστρια σχολείου στην Λευκωσία. 
 
Σημειώνεται ότι την Πέμπτη, 14/05/2020 διενεργήθηκαν δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε συνολικά πέντε Λύκεια, τρία στη Λευκωσία, ένα στη Λεμεσό και ένα στη Λάρνακα και σε πέρα από 700 μαθητές/μαθήτριες, ενώ την Παρασκευή, 15/05/2020 διενεργήθηκαν δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε συνολικά έξι Λύκεια, τέσσερα στη Λευκωσία, ένα στη Λάρνακα και ένα στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τέσσερα τα νέα κρούσματα-Όλα από τα test στα σχολεία
 
Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας είναι να υποβάλει σε τεστ όλους τους μαθητές στην Αραδίππου, ενώ ενεργοποιήθηκαν τα σχετικά πρωτόκολλα και άρχισε η διαδικασία ιχνηλάτησης και αναμένεται να τεθούν σε αυτοπεριορισμό οι επαφές των τεσσάρων κρουσμάτων. 
 
Μάλιστα, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, υπήρχαν καθηγητές και μαθητές στην Αραδίππου που είχαν υποβληθεί σε τεστ και ήταν αρνητικό, ωστόσο θα υποβληθούν εκ νέου σε τεστ, αφού ήρθαν σε επαφή με τους δύο μαθητές.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η ανακοίνωση του Υπ. Παιδείας για τα κρούσματα στα σχολεία-Η διαδικασία και η πρόθεση για τους μαθητές στην Αραδίππου
 
Σε ό,τι αφορά τα τέσσερα κρούσματα, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που ανησυχεί περισσότερο το Υπουργείο Παιδείας είναι τα δύο περιστατικά στην Αραδίππου, αφού υπενθυμίζεται ότι η περιοχή είναι μία από τις μεγαλύτερες εστίες μόλυνσης στην Κύπρο, στην οποία καταγράφηκαν πάνω από 100 κρούσματα. 
 
Την ίδια ώρα, σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας, ανέφερε στον REPORTER πως άκουσαν με προβληματισμό τα σημερινά αποτελέσματα για τα κρούσματα.
 
«Οι ανησυχίες μας των προηγούμενων ημερών φαίνεται εκ των πραγμάτων να ήταν δικαιολογημένες».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

BINTEO: Πατέρας ανάγκαζε τον 6χρονο γιο του να τρέξει σε διάδρομο-Πέθανε από χρόνια κακοποίηση
Περιπλανώμενη: Η έκθεση ζωγραφικής της Ανθούλας Σημαδιακού
Απορρίφθηκε η νέα πρόταση της Chevron για ανάπτυξη του «Αφροδίτη»-Κρίθηκε ανεπαρκής
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που 33χρονος προσπαθεί να αρπάξει παιδιά σε δημοτικό σχολείο στο Κολοράντο
ΒΙΝΤΕΟ: Νέα επίθεση της Ρωσίας στην Οδησσό-Δεκάδες τραυματίες
Στους 31 βαθμούς η θερμοκρασία, παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Ο καιρός μέχρι την Κυριακή
Απάτη σε βάρος 83χρονης-Της απέσπασαν 650 ευρώ για δήθεν χειρουργείο του εγγονού της
Οι ιδιαιτερότητες των εκλογών της Λευκωσίας-Οι επιλογές, οι συμμαχίες και οι εκτιμήσεις
«Υπάρχει αρκετή φτώχεια και δεν φαίνεται»-Πέραν των χίλιων πακέτων στα χέρια άπορων οικογενειών
Στον Λίβανο με δώρα και ελπίδα για κλείσιμο της στρόφιγγας των ροών Χριστοδουλίδης και φον ντερ Λάιεν