Πέμπτη 2 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Σε κοινή συνεδρία Επιτροπών Νομικών και Εσωτερικών τα τρία νομοσχέδια για εικονικούς γάμους

  14/05/2020 19:22
Σε κοινή συνεδρία Επιτροπών Νομικών και Εσωτερικών τα τρία νομοσχέδια για εικονικούς γάμους

Σε κοινή συνεδρία Επιτροπών Νομικών και Εσωτερικών τα τρία νομοσχέδια για εικονικούς γάμους

  14/05/2020 19:22
Τα τρία νομοσχέδια που αφορούν την αντιμετώπιση των αυξημένων παράτυπων μεταναστευτικών ροών, των εικονικών γάμων και των παράνομων μεταναστών, κατατέθηκαν επίσημα στην Ολομέλεια της Βουλής σήμερα και θα συνεχίσουν να συζητούνται σε κοινή συνεδρία των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Νομικών και Εσωτερικών, μετά από αίτημα της Πρόεδρου της Επιτροπής Εσωτερικών και τη σύμφωνη γνώμη του Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη.

Τα νομοσχέδια διαβίβασε στη Βουλή ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής με αίτημα να προωθηθούν με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος και ανατέθηκαν προς εξέταση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, που τα συζήτησε σε τηλεδιάσκεψη την περασμένη Τρίτη.
 
Κατά τη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής η Πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών με παρέμβαση της και αναφερόμενη τα νομοσχέδια για τροποποίηση των περί αλλοδαπών, περί γάμου και  περί πολιτικής συμβίωσης νόμων, εξέφρασε την άποψη ότι τα τρία νομοσχέδια δεν έχουν την υφή του κατ΄ επείγοντος και ότι αυτά έπρεπε να διαβιβαστούν προς συζήτηση στην Επιτροπή Εσωτερικών, καθώς εμπίπτουν στο πολύπλοκο και πολύπτυχο νομικό πλαίσιο του περί αλλοδαπών νόμου που επεξεργάστηκε η Επιτροπή Εσωτερικών.
 
Λαμβάνοντας τον λόγο, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών Γιώργος Γεωργίου ανέφερε πως τα δύο εκ των τριών νομοσχεδίων, η τροποποίηση του περί γάμου και περί πολιτικής συμβίωσης αφορούν νομοθεσίες που έτυχαν συζήτησης και επεξεργασίας από την Επιτροπή Νομικών. Πρόσθεσε πως η τροποποίηση του περί μετανάστευσης νόμου παρείσφρησε επειδή άπτεται του ίδιου σκοπού.
 
Ο κ. Γεωργίου είπε επίσης ότι τα νομοσχέδια συζητήθηκαν ήδη σε τηλεδιάσκεψη την περασμένη Τρίτη με τον Υπουργό Εσωτερικών και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και έχει καθοριστεί την μεθεπόμενη Παρασκευή 22 του Μάη συνεδρία για κατ’ άρθρο συζήτηση των νομοσχεδίων.
 
Ο Πρόεδρος της Βουλής είπε πως υπό τις συνθήκες και την προεργασία που έγινε θα συνεχιστεί η συζήτηση των νομοσχεδίων σε κοινή συνεδρία των δύο Επιτροπών.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας