Πώς απαντά ο Νουρής στις επικρίσεις για τους «υπεραθλητές»

Διευκρινίσεις για την αναφορά του σε «υπεραθλητές», που προκάλεσε πολλές επικρίσεις, έδωσε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής.
 
«Αυτή την περίοδο η χώρα μας δοκιμάζεται και επιδείξαμε υπευθυνότητα. Έχουμε καλά αποτελέσματα στη διαχείριση της πανδημίας, ακριβώς επειδή ήμασταν συνεπείς. Θέλουμε τους πολίτες να συνεχίσουν να επιδεικνύουν την ίδια προσεκτική στάση και στην περίοδο χαλάρωσης των μέτρων, ώστε να μην καταστρέψουμε ότι με τόσο κόπο χτίσαμε», δήλωσε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: «Χρειάζεται προσοχή, πρέπει να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση»
 
«Η χρησιμοποίηση της συγκεκριμένης λέξης, των «υπεραθλητών», σκοπό είχε απλώς και μόνο να λειτουργήσει σαν προειδοποίηση και σαν νουθεσία για να μην δοθεί συνέχεια στις εικόνες του περασμένου Σ/κ, που καταγράφηκαν, ουσιαστικά, αχρείαστες και άσκοπες μετακινήσεις, χωρίς μάλιστα την τήρηση των μέτρων ασφαλείας», ανέφερε ο Υπουργός.
 
Μοναδικός μας γνώμονας, τόνισε, είναι η προστασία του κάθε ενός και της κάθε μίας από εμάς. Δεν υπάρχει καμία διάθεση ειρωνείας, σημείωσε, λέγοντας ότι δεν αξίζει συνέχεια στην συγκεκριμένη συζήτηση.
 
«Έλεγαν γιατί εφόσον οι Λευκωσιάτες επιτρέπεται να μεταβαίνουν σε άλλη επαρχία για να κολυμπούν, δεν επιτρέπεται σε κάτοικο της Ελεύθερης Περιοχής Αμμοχώστου να μεταβεί για κολύμπι στη Λεμεσό. Και έδωσα την απάντηση που έδωσα. Ότι οι αχρείαστες μετακινήσεις, θα πρέπει κάποιος να σκεφτεί ότι εκθέτει τον εαυτό του σε κίνδυνο και έκανα αυτό το σχόλιο», πρόσθεσε ο κ. Νουρής.
 
«Επαναλαμβάνω ότι πραγματικά ο μοναδικός γνώμονας, και το έχουμε αποδείξει περίτρανα ο κάθε ένας από τους Υπουργούς, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, είναι η προστασία του καθενός και της καθεμιάς. Και όταν βλέπουμε φαινόμενα όπως το τελευταίο Σ/κ –και καταλαβαίνουμε απόλυτα ότι ο εγκλεισμός του κόσμου δημιούργησε προβλήματα και ο καθένας ήθελε να βγει- που υπήρχε αυτή η έκρηξη, μας ανησύχησε. Νομίζω καταγράφεται αυτή η έξαρση στις εξόδους. Αλλά αυτή η εβδομάδα είναι εξαιρετικά κρίσιμη», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Κυπριακό, ελληνοτουρκικά, ευρωεκλογές, συζήτησαν Καρογιάν-Κουτσούμπας
Δύο ύποπτοι για την επίθεση στο Crocus κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα
Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία και προσπάθειες αποσταθεροποίησης
Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»
Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο