Όλα δείχνουν καθυστέρηση στην κατάταξη νεοσυλλέκτων-Ψάχνουν λύσεις για εφέδρους

Όλα δείχνουν καθυστέρηση στην κατάταξη των νεοσυλλέκτων στην Εθνική Φρουρά, μετά τις εξαγγελίες του Υπουργείου Παιδείας ότι οι παγκύπριες θα αρχίσουν στις εννέα Ιουνίου και ολοκληρωθούν περί το τελευταίο δεκαήμερο του ίδιου μήνα.
 
Μέχρι πέρυσι, η κατάταξη των νεοσυλλέκτων άρχιζε γύρω στα τέλη Ιουνίου, ωστόσο φέτος κάτι τέτοιο μοιάζει αδύνατο, αφού σε τέτοια περίπτωση, οι νέοι στρατεύσιμοι θα πρέπει να ολοκληρώσουν τις εξετάσεις τους και αμέσως να ενταχθούν στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς.
 
Ως εκ τούτου, το Υπουργείο Άμυνας καταστρώνει το τελικό του πλάνο για τις κατατάξεις και αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις, προς το τέλος αυτής της εβδομάδας με αρχές της επόμενης.
 
Αρχίζουν οι ηλεκτρονικές εγγραφές
Μιλώντας στον REPORTER, αρμόδια πηγή του Υπουργείου Άμυνας ανέφερε ότι σε πρώτη φάση θα ανακοινωθεί η διαδικασία καταχώρησης μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος, όπου οι νεοσύλλεκτοι θα υποβάλλουν τα πιστοποιητικά τους για την κατάταξη.
 
Όπως είχε ανακοινώσει το Υπουργείο, τα πιστοποιητικά για την κατάταξη θα υποβάλλονται μόνο μία φορά, σε ψηφιακή μορφή (επιθυμητή μορφή PDF) και το σύνολο του μεγέθους του αρχείου δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 10ΜΒ. Τεχνικές οδηγίες, θα παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας https://mod.gov.cy και της εφαρμογής «ΥΠΑΜ Κύπρου» (διαθέσιμη στο app store και στο google store).
 
Τα πιστοποιητικά αυτά είναι τα εξής:
 
-Ταυτότητα (και οι δύο όψεις)
-Πιστοποιητικό IBAN ΜΟΝΟ εάν υπάρχει λογαριασμός στο όνομα του στρατεύσιμου (το συγκεκριμένο πιστοποιητικό μπορεί να προσκομιστεί την ημέρα της κατάταξης).
-Δίπλωμα οδήγησης (Κανονική άδεια όχι μαθητική για όσους διαθέτουν)

Σημειώνεται ότι η καταχώρηση των στοιχείων είναι υποχρεωτική.
 
Η εφαρμογή της ηλεκτρονικής διαδικασίας, σύμφωνα με την ίδια πηγή, είχε εξαγγελθεί από πέρυσι από τον Υπουργό Άμυνας και δεν είναι αποτέλεσμα των αναγκών που προέκυψαν από την πανδημία.
 
Σε συνεννόηση με το ΥΠΠΑΝ
Το Υπουργείο Άμυνας βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με το Υπουργείο Παιδείας για την πορεία των παγκύπριων εξετάσεων, αφού υπάρχουν μαθητές που θα παρακαθίσουν σε εξετάσεις για ένταξη τους στις στρατιωτικές σχολές.
 
Ως εκ τούτου, το ποιοι θα είναι επιτυχόντες, θα πρέπει να το γνωρίζει το Υπουργείο, πριν οι νεοσύλλεκτοι μεταβούν στις μονάδες τους.
 
Εξάλλου ως προς το κατά πόσον οι κατατάξεις των νεοσυλλέκτων θα γίνουν απευθείας στις μονάδες, χωρίς να περάσουν πρώτα από τα ΚΕΝ, θεωρείται κάτι απίθανο. Παρόλ’ αυτά, το τελικό πλάνο θα κλειδώσει τις προσεχείς μέρες.
 
Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που παρακολουθεί η ηγεσία του Υπουργείου και το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς, είναι οι φάσεις της άρσης των μέτρων που ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση, οι οποίες αναλόγως της πορείας της πανδημίας, πιθανόν να αλλάξουν, κάτι που ενδεχομένως να τους αναγκάσει να ανατρέψουν το σχεδιασμό τους.
 
Κεφάλαιο εφεδρείες
Ανοιχτό είναι και το μέτωπο των εφέδρων για την Εθνική Φρουρά, η οποία καλείται να βρει λύσεις για τις κλήσεις και πότε αυτές θα πραγματοποιηθούν.
 
Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Άμυνας, οι παρουσιάσεις των εφέδρων έχουν αναβληθεί μέχρι τις 31 Μαΐου.
 
Για την επίλυση του προβλήματος, γίνονται προσπάθειες από το αρμόδιο γραφείο, ώστε να εξευρεθούν λύσεις.
 
Πιο συγκεκριμένα, μελετώνται οι διαθέσιμες ημερομηνίες που υπάρχουν για να καταστρωθεί το ανάλογο πλάνο.
 
Σημειώνεται ότι κατά την καλοκαιρινή περίοδο, δεν μπορούν να διεκπεραιωθούν κλήσεις εφέδρων, λόγω του υψηλού κινδύνου να ξεσπάσουν πυρκαγιές, κυρίως σε περιπτώσεις βολών.

Δειτε Επισης

Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας
Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»