Προδρόμου στον REPORTER: Δέκα χιλιάδες τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Σε εξετάσεις για κορωνοϊό θα υποβληθούν εκπαιδευτικοί και μαθητές που θα επιστρέψουν στα σχολεία, ενώ έχουν ξεκινήσει και οι απολυμάνσεις σε διάφορες σχολικές μονάδες. Παράλληλα, αναμένονται σημαντικές ανακοινώσεις από τον υπουργό Παιδείας, μετά τη σύσκεψη στο Προεδρικό.  
 
Όπως ανέφερε στον REPORTER ο υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, αναμένεται να γίνει δειγματοληπτικός έλεγχος σε 10,000 μαθητές και εκπαιδευτικούς, που θα επιστρέψουν στα σχολεία, από το Υπουργείο Υγείας, όπως ακριβώς έγινε και στην κοινωνία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πονοκέφαλος η επιστροφή των μαθητών, συσκέψεις επί συσκέψεων στο Προεδρικό
 
Αναφερόμενος στην συνάντηση στο Προεδρικό, ο υπουργός Παιδείας σημείωσε πως θα συζητήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με τους εκπαιδευτικούς εταίρους για τις αποφάσεις της Κυβέρνησης και στη συνέχεια ο ίδιος θα προβεί σε ανακοινώσεις. Ενώπιον των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων, θα παρουσιαστούν όλα όσα συζήτησαν στη σημερινή συνάντηση, ενώ θα αναφερθούν και οι ημερομηνίες που έχουν στα χαρτιά τους, για να ανοίξουν τα σχολεία.  
 
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Παιδείας θα ανακοινώσει τις αποφάσεις που έλαβε η Κυβέρνηση, όσον αφορά στη δεύτερη φάση των χαλαρώσεων των μέτρων περιορισμού.

Πολλά ερωτηματικά
Πολλά είναι τα ερωτήματα που μέχρι στιγμής είναι αναπάντητα, με σημαντικότερο το πρόγραμμα των Παγκύπριων Εξετάσεων. Το Υπουργείο Παιδείας ακόμη δεν έχει ανακοινώσει τον προγραμματισμό για τις εξετάσεις, με τον υπουργό να είχε δηλώσει στο παρελθόν πως έχουν ενώπιον τους συγκεκριμένες οδηγίες και αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.
 
Παράλληλα, δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί το πλάνο επιστροφής στα σχολεία, με τους καθηγητές να εκφράζουν έντονες ανησυχίες, για την διεξαγωγή των μαθημάτων, καθώς και για τα μέτρα ασφαλείας. Εξάλλου, ένα ακόμη σημαντικό ερώτημα που έχουν θέσει οι καθηγητές είναι τι θα γίνει με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και τους καθηγητές που θα βρίσκονται στις σχολικές αίθουσες.

Προβληματισμένοι είναι και οι οργανωμένοι γονείς Δημοτικής, με τον πρόεδρο της συνομοσπονδίας, σε δηλώσεις του να αναφέρει πως ενώ στη συνάντηση που έγινε στο Προεδρικό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε οδηγίες στον υπουργό Παιδείας να μπει σε διαβουλεύσεις, για ομαλή επανένταξη, η προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη που είχαν ακυρώθηκε, τονίζοντας πως η κατάσταση είναι δύσκολη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διορθώνει το λάθος στην ύλη της χημείας το Υπ. Παιδείας-Αφαιρέθηκαν οι δύο ενότητες
 
Κληθείς να σχολιάσει την ύλη της χημείας, που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις, τόσο των μαθητών, όσο και των εκπαιδευτικών, αφού περιείχε δύο ενότητες που δεν έχουν διδαχθεί, ο Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε πως έγινε λάθος και διορθώθηκε. Όπως σημείωσε, ήταν λάθος κρίσεως, έχει αφαιρεθεί και έχει διορθωθεί έγκαιρα. Τόνισε πως από τα 41 μαθήματα, μόνο στο ένα παρουσιάστηκε πρόβλημα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Στους 31 βαθμούς η θερμοκρασία-Επιστρέφει η σκόνη την Τετάρτη
Καμπανάκι για νέες αυξήσεις στα καύσιμα λόγω πολέμου-Κίνδυνο εκμετάλλευσης προβλέπουν οι καταναλωτές
Αρχές Ιουλίου οι πρώτες αναδομήσεις πολυκατοικιών για ΚτίΖΩ-Αρχίζει η β’ φάση του σχεδίου
Μέτρα για στήριξη των Λειτουργών Κοινωνικών Υπηρεσιών ζητά η ΙΣΟΤΗΤΑ
Α. Μιχαηλίδου: Το ΥΠΑΝ έχει θέσει ως προτεραιότητα την προώθηση ενός υποστηρικτικού σχολικού περιβάλλοντος
Προσπάθεια για ηλεκτρονικό εμπόριο μέσω Τουρκίας καταβάλλεται στα κατεχόμενα
Παρουσιάστηκε στους κοινωνικούς εταίρους η μελέτη για βιωσιμότητα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Στα €800 τον μήνα η αντιμισθία του ΔΣ Εθνικής Αρχής Παιγνίων με κοινωνικές ασφαλίσεις
Άρχισε η δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου για το καθεστώς του καλλιτέχνη
Συναντήθηκε με τον Sinkevičius η Παναγιώτου-«Δεδομένη η πολιτική βούληση για τερματισμό εκκρεμοτήτων»