Ανησυχία για... παραχαλάρωση πολιτών-Διευκρινήσεις για ηλιοθεραπεία, εξοχικά και περπάτημα

Εάν δεν υπάρξει πειθαρχία, θα υπάρξει πισωγύρισμα στα μέτρα, τα οποία πιθανόν να είναι πιο αυστηρά, διαμήνυσε ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, ο οποίος εξέφρασε τις ανησυχίες του σε σχέση με τις συναθροίσεις πολιτών.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΙΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ 
 
Ο κ. Νουρής χθες δημοσίευσε φωτογραφία από συνάθροιση πολιτών σε παραλιακό μέτωπο, χωρίς να τηρούν τα απαραίτητα μέτρα, ενώ με σημερινές του δηλώσεις στο κρατικό ραδιόφωνο, ανέφερε πως έχει και άλλες φωτογραφίες που δείχνουν παρόμοιες εικόνες.
 
Όπως ανέφερε, υπάρχει «ξεκάθαρη ανησυχία γιατί πριν ακόμη εφαρμόσουμε τα μέτρα της πρώτης φάσης, παρατηρήθηκαν τέτοια φαινόμενα, τα οποία δεν συνάδουν με αυτό που θέλουμε να περάσουμε».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έξω φρενών ο Νουρής-Δημοσίευσε φωτογραφία με σύναξη σε παραλιακό μέτωπο
 
Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε πως η Κύπρος περνά στην επόμενη φάση λόγω του καλό βαθμού που πήρε στην διαχείριση της κατάστασης, που αυτό σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στους πολίτες, τονίζοντας πως «τώρα είναι η στιγμής της διπλής υπευθυνότητας». 
 
Σε σχέση με τα ερωτήματα εάν κάποιος από τη Λευκωσία μπορεί να μεταβεί σε άλλη επαρχία για σωματική άσκηση στην θάλασσα ή εάν μπορεί να πάει σε εκκλησία εκτός της ενορίας του, ο κ. Νουρής ξεκαθάρισε πως «μπορεί να το πράξει αλλά ο κάθε ένας πρέπει να σκέφτεται πως πρέπει να πάει εκεί που ελλοχεύει ο λιγότερος κίνδυνος».
 
Παράλληλα, ο κ. Νουρής τόνισε πως πρέπει οι πολίτες να ελαχιστοποιήσουν τις μετακινήσεις τους και να αντιληφθούν πως ο ιός συνεχίζει να βρίσκεται πάνω από το κεφάλι μας.
 
Απάντησε για τα εξοχικά και το κολύμπι ο Κόκκινος
Την ίδια ώρα, ο Υφυπουργός Καινοτομίας και Ανάπτυξης, Κυριάκος Κόκκινος, απάντησε σε διάφορες απλές απορίες, για τα νέα μέτρα και ειδικά για το κολύμπι στις παραλίες,
 
Μιλώντας στο «Πρωινό Δρομολόγιο» ο κ. Κόκκινος σημείωσε πως οι Λευκωσιάτες μπορούν να μεταβούν στις θάλασσες για κολύμπι, ωστόσο δεν μπορούν να μείνουν στις παραλίες για ηλιοθεραπεία και ξεκούραση. Όπως σημείωσε, θα μεταβούν στην θάλασσα, θα κολυμπήσουν και θα φύγουν.
 
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο υφυπουργός Καινοτομίας τόνισε πως οι Λαρνακείς θα πάνε θάλασσα στην επαρχία τους και οι Λεμεσιανοί στη δική τους επαρχία. Σχολιάζοντας το περπάτημα στην παραλία, ο κ. Κόκκινος σημείωσε πως μπορούν οι πολίτες να πάνε για περπάτημα στην παραλία, αφού θα είναι στα πλαίσια της σωματικής άσκησης και όχι της διασκέδασης.
 
Ο Κυριάκος Κόκκινος απάντησε και στο ερώτημα για τα εξοχικά, καθώς όπως ανέφερε δέχονται συνεχώς την ερώτηση αν μπορούν να μείνουν στο εξοχικό τους,  αφού θα πάνε για κολύμπι. Ο υφυπουργός τόνισε πως δεν μπορούν να μείνουν και θα πρέπει να επιστρέψουν στην πρώτη τους κατοικία. Ξεκαθάρισε πως μπορεί να έχουν τη δυνατότητα να μεταβούν στην παραλία, αλλά αυτό δεν σημαίνει έχουν ελευθερία κίνησης.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»