Τηλεδιασκέψεις Υπουργού Παιδείας με ΟΛΤΕΚ, ΟΕΛΜΕΚ και οργανωμένους γονείς

Τηλεδιασκέψεις με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Γραμματείας της ΟΛΤΕΚ, με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Γραμματείας της ΟΕΛΜΕΚ και με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Γονέων και Κηδεμόνων Μέσης Εκπαίδευσης, είχε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου, ο οποίος απάντησε σε ερωτήματα που ετέθησαν από τα μέλη των οργανώσεων και κατέγραψε εισηγήσεις, ενώ συμφωνήθηκε ο διάλογος να συνεχιστεί.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με την ΟΛΤΕΚ και ΟΕΛΜΕΚ, ο Υπουργός ενημέρωσε αναλυτικά για τη διαδικασία επιστροφής των μαθητών/τριών της τρίτης τάξης Λυκείου και τρίτο έτος των Τεχνικών Σχολών σε κανονική φοίτηση στα σχολεία από τη Δευτέρα, 11 Μαΐου 2020, καθώς και για τις διευθετήσεις λειτουργίας των σχολείων.
 
Παρουσιάστηκαν, επίσης, οι γενικές οδηγίες που θα δοθούν στις διευθύνσεις των σχολείων για τον προγραμματισμό της διδασκαλίας και τη διαμόρφωση προσαρμοσμένου Ωρολόγιου Προγράμματος, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιορρυθμίες και τον αυξημένο αριθμό γνωστικών αντικειμένων στην Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση. Με την ΟΛΤΕΚ συζητήθηκε και το ζήτημα των εργαστηριακών μαθημάτων, καθώς και της πρακτικής άσκησης των τελειοφοίτων.
 
Στις δύο οργανώσεις, ειδική αναφορά έγινε και δόθηκαν επεξηγήσεις σχετικά με το Πρωτόκολλο Υγειονομικής Προστασίας που θα εφαρμοσθεί και συζητήθηκαν οι ειδικές πρόνοιες που θα εφαρμοστούν για εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες που συγκαταλέγονται στις ευπαθείς ομάδες, σύμφωνα με τον σχετικό κατάλογο που δημοσιοποιήθηκε από το Υπουργείο Υγείας.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, διευκρινίστηκε στις ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ από τον Υπουργό ότι από την 11η Μαΐου και μέχρι τις Παγκύπριες Εξετάσεις θα γίνεται διδασκαλία μόνο στα εξεταζόμενα μαθήματα, ενώ σε όλες τις υπόλοιπες τάξεις συνεχίζεται το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ενώ η διδασκαλία στην Γ’ Λυκείου θα γίνει στη βάση της ύλης των εξετάσεων που έχει ήδη κοινοποιηθεί και η οποία θα αναρτηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στον Ιστότοπο του Υπουργείου.
 
Επίσης, ο Υπουργός ενημέρωσε και για τον πλήρη σχεδιασμό που έχει γίνει σχετικά με τις Παγκύπριες Εξετάσεις και τόνισε ότι πρώτη και απόλυτη προτεραιότητα παραμένει η προστασία της υγείας, παρουσιάζοντας όλα τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας που θα ισχύουν στα σχολεία.
 
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, ο Υπουργός υπογράμμισε ότι μετά την επιτυχή εφαρμογή των μέτρων κατ’ οίκον περιορισμού, τώρα ολόκληρη η κοινωνία, συμπεριλαμβανόμενων των σχολείων, θα πρέπει να επιδείξει κοινωνική ευθύνη και να ολοκληρώσει με την ίδια επιτυχία και τη φάση της σταδιακής επαναδραστηριοποίησης.

Εξάλλου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, στην τηλεδιάσκεψη με το ΔΣ της Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Γονέων και Κηδεμόνων Μέσης Εκπαίδευσης, έγινε εκτενής συζήτηση για τους κανόνες υγειονομικής προστασίας και το ειδικό Πρωτόκολλο που θα εφαρμοστεί, ενώ καταγράφηκαν σημεία στα οποία οι γονείς πιστεύουν ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή. Ο Υπουργός τόνισε ότι πρώτη και απόλυτη προτεραιότητα παραμένει η προστασία της υγείας, παρουσιάζοντας όλα τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας που θα ισχύουν στα σχολεία.
 
Ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι η σταδιακή επαναφορά στα σχολεία θα γίνει με το ίδιο αίσθημα ασφάλειας που επικράτησε και στην εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων και ότι αυτή την ώρα, μαζί με την κανονική διδασκαλία, τα σχολεία θα πρέπει να δώσουν μάθημα κοινωνικής ευθύνης και υπεύθυνης συμπεριφοράς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, οι γονείς ενημερώθηκαν ότι μαθητές/τριες της Γ’ Λυκείου που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, όπως αυτές καταγράφονται σε σχετικό κατάλογο που έχει καταρτιστεί από το Υπουργείο Υγείας, θα πρέπει να το δηλώσουν στη διεύθυνση του σχολείου τους προκειμένου να γίνουν ειδικές διευθετήσεις για παιδαγωγική στήριξη στο σπίτι. Έγινε επίσης ενημέρωση για τον προγραμματισμό της διδασκαλίας και τη διαμόρφωση προσαρμοσμένου Ωρολόγιου Προγράμματος.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Παραδόθηκαν σε 160 οικογένειες κουπόνια και πακέτα με τρόφιμα για το Πάσχα
Τήρησαν και φέτος το έθιμο της αναπαράστασης της μεταφοράς του Σταυρού στον Κάθηκα (pics&vid)
Φράγκος: Από Β’ Παγκόσμιο έχουμε να δούμε τόσους νεκρούς δημοσιογράφους όπως στη Γάζα
Στολίστηκαν με κατάνυξη οι Επιτάφιοι και ξεκίνησε το προσκύνημα των πιστών στις Εκκλησίες (pics)
Φαίδωνος: Σύντομα ολοκληρώνονται οι έξυπνες στάσεις επιβίβασης
Συνεχίζεται η παράδοση με τη συνάντηση Επιταφίων στην Πάφο
Η EΣΚ ενώνει τη φωνή της με τη  Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων-Καλεί το Ισραήλ να αφήσει τον Τύπο να εισέλθει στη Γάζα
Συννεφιασμένο το σκηνικό του καιρού, αναμένονται βροχές και καταιγίδες το Πάσχα-Πέφτει η θερμοκρασία
Η αντίδραση των αγροτών μετά το χάσμα που προέκυψε από το «e-κοφίνι»-Ζητούν δημιουργία δημοπρατηρίου
Ο Σύνδεσμος Προστασίας Ψυχικής Υγείας συμφωνεί με Μανιφέστο Mental Health Europe ενόψει Ευρωεκλογών