Πέντε ασθενείς στο Θάλαμο Ύποπτων περιστατικών του ΓΝ Πάφου

Πέντε ασθενείς νοσηλεύονται στο Θάλαμο Ύποπτων περιστατικών του  ΓΝ Πάφου εκ των οποίων δύο αναμένονται να πάρουν εξιτήριο, σύμφωνα με τον Επιστημονικό Διευθυντή  του ΓΝ Πάφου για τον covid- 19 Ιωσήφ Μουτήρη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο δρ. Μουτήρης ανέφερε πως στο Κέντρο Διαλογής του Νοσοκομείου Πάφου  εξετάστηκαν το πρωί δύο ασθενείς , εκ των οποίων ο ένας θα κρατηθεί στο  Θάλαμο Ύποπτων περιστατικών  για νοσηλεία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Πυρετώδεις προετοιμασίες για την επανεκκίνηση-Κλειδί η τήρηση των μέτρων

Επίσης άλλοι τρεις ασθενείς νοσηλεύονται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΓΝ Πάφου και τρεις στον Μικτό Θάλαμο Νοσηλείας.

Ο δρα Μουτήρης ανέφερε πως στο ΓΝ Πάφου νοσηλεύτηκε ασθενής ηλικίας 55 ετών, χρόνιος νεφροπαθής, με οξεία εγκεφαλική αιμορραγία ενώ ακολούθως μεταφέρθηκε στη νευροχειρουργική κλινική του ΓΝ Λευκωσίας λόγω της κατάστασης του. Η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Εξάλλου τα εξωτερικά ιατρεία του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου άρχισαν τη σταδιακή τους λειτουργία την περασμένη Δευτέρα και  μέχρι χτες Πέμπτη, εξετάστηκαν πέραν των 200 ασθενών χωρίς να παρατηρηθούν προβλήματα. 

Για τη συνέχιση της λειτουργίας της  Μονάδας Βραχείας Νοσηλείας – Κέντρο Διαλογής , σύμφωνα με τον δρα Μουτήρη, ζητήθηκε από τον Υπουργό Υγείας η ανανέωση της επίταξης ιδιωτών ιατρών ή η επίταξη νέων ιατρών, κυρίως γενικών γιατρών και παθολόγων.

Ο δρα Μουτήρης εκτίμησε πως είναι πολύ σημαντικό ιδιώτες ιατροί να συνδράμουν σ’ αυτή την προσπάθεια για να δοθεί, όπως είπε, η δυνατότητα στους ιατρούς του ΓΝ Πάφου να επαναλειτουργήσουν τους θαλάμους νοσηλείας των κλινικών ειδικοτήτων. 

Προς αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή της επαναλειτουργίας των θαλάμων, αναμένεται, όπως είπε, να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα νέα συνάντηση με τον Εκτελεστικό Διευθυντή των Νοσοκομείων Λεμεσού - Πάφου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»