Έντονη αντίδραση από τα κέντρα αναψυχής για τις αποστάσεις-«Πολλοί δεν μπορούν να ανοίξουν»

Καθολική είναι η αντίδραση των ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής, για τα τρία μέτρα απόσταση που πρέπει να τηρούνται στα εστιατόρια, για λόγους ασφαλείας και για αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού.
 
Μιλώντας στον REPORTER, o Πρόεδρος του Συνδέσμου Κέντρων Αναψυχής Φάνος Λεβέντης ανέφερε ότι χθες έγινε μια τηλεδιάσκεψη με τα μέλη του συνδέσμου, όπου εκφράστηκε από όλους η άποψη, πως η εν λόγω πρόνοια των τριών μέτρων είναι καταστροφική.
 
«Δεν γίνεται οι δικοί μας επιστήμονες να έχουν απόκλιση σε σχέση με άλλες χώρες. Π.χ. στην Ιταλία έχουν αποφασίσει ένα μέτρο απόσταση. Σε άλλες χώρες να χρησιμοποιείται ο μισός χώρος. Εμάς αποφάσισαν τρία μέτρα».
 
Για το λόγο αυτό, αλλά και για τα υπόλοιπα μέτρα, θα καλέσουν τους αρμόδιους σε διάλογο, για να βρεθούν λύσεις.
 
«Υπάρχει έντονος προβληματισμός. Πολλοί δεν μπορούν να ανοίξουν και να έχουν πρόσθετη ζημιά. Δεν υπήρξε καμία στήριξη στους ιδιοκτήτες, παρά μόνο στους εργαζόμενους. Συζητείται το θέμα των ενοικίων, ότι οι ιδιοκτήτες των μαγαζιών θέλουν όλο το ποσό. Η Κυβέρνηση κρύβεται πίσω από το Συνταγμα, που για μένα δεν είναι σημαντικό κομμάτι, γιατί είναι πρωτόγνωρη η κατάσταση. Μπορούν να βρεθούν λύσεις».
 
Εξέφρασε εξάλλου την πρόθεση του να ξεκινήσουν δουλειά, αλλά αυτό θα είναι καταστροφικό για κάποιους. Υπάρχουν κάποιοι που θα βάλουν μόνο ένα τραπέζι. Στις παράλιες περιοχές αν επιχειρούσαν να ανοίξουν, θα το έκαναν για την εικόνα της χώρας. Αλλά φανταστείτε τη λεωφόρο Πρωταρά, που είναι τα μαγαζιά το ένα δίπλα στο άλλο, όλα κολλητά. Αν έξω επιβάλλουν τρία μέτρα απόσταση, μετά που θα επιτρέπεται το μέσα, τι θα επιβάλουν».
 
Κατά την τηλεδιάσκεψη, αποφασίστηκε, όπως ανέφερε ο κ. Λεβέντης, να εξετάσουν τα μέτρα και να τα αποτυπώσουν σε εγχειρίδιο. Ως εκ τούτου κατέληξαν σε μια ολιγομελή επιτροπή που θα το ετοιμάσει.
 
Τόνισε πάντως ότι, «αρκετά από τα μέτρα που προτείνει το Υπουργείο υπάρχουν στις νομοθεσίες και τηρούνται. Δεν μπορεί μέσα από τις εξαγγελίες να περιμένει η Κυβέρνηση ότι τα κέντρα έχουν γνώση. Σίγουρα θα χρειαστούν απολυμάνσεις. Ένα άλλο πράγμα που προτείνει η Κυβέρνηση και είναι αδύνατο να εφαρμοστεί είναι κάποιες πρόνοιες για τις κουζίνες».
 
Καταλήγοντας, ο κ. Λεβέντης έστειλε το μήνυμα πως το αρμόδιο Υπουργείο που στην προκειμένη περίπτωση είναι το Υπουργείο Εργασίας, διαβουλεύεται με ένα μέρος των κοινωνικών εταίρων και όχι με όλους τους εταίρους. Κι εμείς, είμαστε ένας σημαντικός παίκτης».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ισραήλ στο Ιράν: Επιλέξαμε να μη χτυπήσουμε πυρηνικές εγκαταστάσεις, θα μπορούσε να είναι χειρότερα
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Σε ποιους δήμους και κοινότητες κατατέθηκαν οι περισσότερες ενστάσεις για μετακινήσεις ψηφοφόρων
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Άγνοια Κυβέρνησης για τα περί μεταφοράς πυραύλων από το Κατάρ στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για την επίθεση στο Ιράν
Telegraph για επίθεση Ισραήλ-«Ο Νετανιάχου έκανε αυτό που τον προειδοποίησε ο πλανήτης να μην κάνει»
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Αποδεκτές 1461 ενστάσεις για μεταφορά εκλογικών δικαιωμάτων-Δεν ήξεραν καν τη διεύθυνση διαμονής τους