Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για την επιστροφή των τελειόφοιτων-Στον Προδρόμου η ΟΕΛΜΕΚ

Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις της ΟΕΛΜΕΚ για την επιστροφή των τελειόφοιτων, στα θρανία στις 11 Μαίου. Το πρωί τα μέλη της οργάνωσης των καθηγητών, εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους σε μακρά τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Παιδείας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πότε επιστρέφουν οι μαθητές Δημοτικού-Αναβρασμός μετά τη διάσκεψη Προδρόμου
 
Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας, εξέφρασε φόβους πως ενδέχεται να τιναχθούν οι εξετάσεις στον αέρα, εάν εντοπιστούν κρούσματα κορωνοϊού.
 
«Στην τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Παιδείας εκφράσαμε τον προβληματισμό μας. Η οργάνωση εξέφρασε τις σοβαρές ανησυχίες και τους προβληματισμούς της. Δεν ξέρουμε πως θα πάμε εκείνη την ημέρα. Έχουμε να κάνουμε την υγεία των μαθητών και των καθηγητών. Για δυόμιση ώρες, κάναμε ερωτήματα στον υπουργό Παιδείας, σήμερα. Του είπαμε πως ανά πάσα στιγμή μπορεί να τινάξουμε τις παγκύπριες εξετάσεις στον αέρα. Επιμένει ότι θα είναι μέχρι 12 οι μαθητές, όμως υπάρχει διάταγμα για απόσταση. Και εμείς οι ίδιοι ελπίζουμε χθες να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Ουδείς αρνήθηκε να μεταβεί στην εργασία του. Ξεκαθαρίστηκε αυτό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανακοινώσεις μόνο για τελειόφοιτους-Ο οδικός χάρτης για επιστροφή στα σχολεία
 
Ανησυχίες και από τους γονείς
Ανησυχίες, εκφράζουν πάντως και οι οργανωμένοι γονείς. Ο Χαράλαμπος Διονυσίου, Πρόεδρος Συνομοσπονδίας γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, ανέφερε πως έχουν παρόμοιους προβληματισμούς με αυτούς της ΟΕΛΜΕΚ.
 
«Έχουμε και εμείς τις ίδιες ανησυχίες. Θα έχουμε τηλεδιάσκεψη σε λίγο με τον Υπουργό. Οφείλουμε να μεταφέρουμε τις ανησυχίες των γονιών. Τις ίδιες ανησυχίες εκφράσαμε χθες και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο Προεδρικό. Διερωτόμαστε τι θα γίνει εάν νοσήσει κάποιος μαθητής».
 
Η ΟΕΛΜΕΚ, ζήτησε επίμονα από τον υπουργό Παιδείας να υπάρξει συζήτηση πριν την ανακοίνωση της επιστροφής όλων των μαθητών στα σχολεία.
«Για τις υπόλοιπες τάξεις, συνεχίζεται η εξ αποστάσεως διδασκαλία. Εάν θα επιστρέψουν σε κάποια φάς,η πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις. Είναι εύκολο να το λέμε, αλλά έχουμε να κάνουμε με παιδιά, πρέπει να οργανωθεί όλο αυτό. Πώς θα μπαίνουν στα λεωφορεία, ποιες επαφές θα έχουν με τα άλλα παιδιά. Όλα αυτά θα πρέπει να συζητηθούν», επέδειξε ο κ. Χατζησάββας.
 
Κατά τη σημερινή σύσκεψη με τον υπουργό Παιδείας, ξεκαθαρίστηκε πάντως το θέμα της ύλης των τελειόφοιτων.
 
«Για την ύλη διευκρινίστηκε, σήμερα πως δεν θα διδαχθούν νέα ύλη. Ότι διδάχθηκαν μέχρι τώρα. Είπαμε να γίνει σχεδιασμός για να μην είναι πολλές ώρες στις σχολικές μονάδες οι μαθητές», ανέφερε ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Back to school με νέες συνήθειες-Χωρίς διπλανό και με αλλαγές στα διαλείμματα
 

Δειτε Επισης

Συννεφιασμένο το σκηνικό του καιρού, αναμένονται βροχές και καταιγίδες το Πάσχα-Πέφτει η θερμοκρασία
Η αντίδραση των αγροτών μετά το χάσμα που προέκυψε από το «e-κοφίνι»-Ζητούν δημιουργία δημοπρατηρίου
Ο Σύνδεσμος Προστασίας Ψυχικής Υγείας συμφωνεί με Μανιφέστο Mental Health Europe ενόψει Ευρωεκλογών
Βοήθεια σε ευάλωτες ομάδες προσφέρουν Εκκλησία, δήμοι και οργανώσεις ενόψει Πάσχα
Εγκρίθηκαν 14 αιτήσεις για υπηκοότητα σε παιδιά μεικτών γάμων
Αποπληρωμή των υποχρεώσεων Δήμων & Κοινοτήτων στο ΤΑΥ, ζητεί ο Δήμος Παραλιμνίου
Κατασχέθηκαν 800 περίπου κιλά κρέας κατόπιν ελέγχων από Κτηνιατρικές Υπηρεσίες
Συνδικαλιστική ελευθερία στον στρατό ζητά η Ισότητα
Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Επιτροπής Δεοντολογίας Αθλητισμού και Γενική Γραμματεία Αθλητισμού Ελλάδας
Οδηγίες Ευαγγέλου να σταματήσει να αποκόπτεται το ΕΕΕ από γυναίκες στα καταφύγια