Απειλούν να ανοίξουν παράνομα τη Δευτέρα κομμωτές-Χαμός για ένα ραντεβού

Δεν σταματούν να κτυπούν τα τηλέφωνα των κωμμωτών και των κουρέων, που ετοιμάζονται να ανοίξουν στη δεύτερη φάση χαλαρώσεων, στις 21 Μαΐου.
 
Κι ενώ οι περισσότεροι θα συμμορφωθούν πλήρως με τα διατάγματα, ο Σύνδεσμος Κομμωτών και Κουρέων, διαβίβασε στην Αστυνομία πληροφορίες ότι κομμωτές είναι έτοιμοι να ανοίξουν την ερχόμενη Δευτέρα, κατά παράβαση του διατάγματος του Υπουργείου Υγείας.
 
«Kάποιοι κομμωτές και κουρείς επικοινώνησαν μαζί μας και μας είπαν ότι θα ανοίξουν τα μαγαζιά τους, επειδή διαφωνούν με την απόφαση για άνοιγμα στις 21 Μαΐου. Ενημερώσαμε σχετικά την Αστυνομια. Μας έδωσαν διαβεβαιώσεις, ότι θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι και όπου παραβιάζονται τα διατάγματα, οι παραβάτες θα καταγγέλονται», ανέφερε στον REPORTER ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Νάκης Παντελίδης.
 
Πήραν «φωτιά» τα τηλέφωνα
Κομμώτριες και κουρείς, δεν σταματούν πάντως να απαντούν τηλέφωνα, με τους πελάτες να θέλουν να εξυπηρετηθούν πρώτοι. 
 
«Δεν σταματούν να κτυπούν τα τηλέφωνα και τα μηνύματα. Όλες οι πελάτισσες λένε βάλε με πρώτη. Ξεκινούμε 21 Μαΐου και έχω ραντεβού, μέχρι τον Ιούνιο.  Ενημέρωσα τις πελάτισσες πως πρέπει να έρχονται με μάσκα και ότι θα τους γίνεται θερμομέτρηση. Εμείς ως εργαζόμενοι θα φοράμε υποχρεωτικά μάσκα και γάντια και θα αλλάζουν ανά πελάτη. Δεδομένη είναι η αλλαγή ποδιάς και πετσέτας. Επιπλέον θα τηρούμε αποστάσεις μέσα στο κομμωτήριο, δηλαδή οι καρέκλες δεν θα είναι όπως ήταν παλιά, δίπλα-δίπλα. Θα πρέπει να απέχουν μεταξύ τους τουλάχιστον 2 μέτρα. Στο κομμωτήριο θα μπαίνουν μέχρι δύο πελάτες», αναφερε στον REPORTER, η κ. Γιαννούλα Χατζηφλουρέντζου, ιδιοκτήτρια κομμωτηρίου.
 
Η μάχη για ένα ραντεβού, είναι όπως φαίνεται μεγάλη, αφού κάποιες πελάτισσες, είναι πρόθυμες ακόμη και να αλλάξουν Επαρχία για ένα κτένισμα.
 
«Το κομμωτήριο μου είναι στη Λάρνακα. Μου έκλεισαν ραντεβού από την Πάφο και τη Λεμεσό. Εγώ πριν ανακοινωθεί η μέρα, επικοινώνησα με τις πελάτισσες και τις ρώτησα τι ακριβώς χρειάζονται. Οπόταν είχα έτοιμη τη λίστα. Μόλις ανακοινώθηκε η μέρα, άρχισαν και τα τηλέφωνα για να βεβαιωθουν ότι είχαν ραντεβού. Είμαι κλεισμένη μέχρι τα μέσα Ιουνίου. Αρχίζουμε στις 21 του Μάη», δήλωσε από την πλευρά της η Γιάννα Πούλλου.
 
Κι αν νομίζεται, πως μόνο οι γυναίκες κάνουν πόλεμο για ένα ραντεβού, κάνετε λάθος αφού και στα κουρεία επικρατεί παρόμοια κατάσταση. 

«Θα θέλαμε να έχει και όγδοη μέρα… Δεν σταματούν να κτυπούν τα τηλέφωνα. Κλείνω ραντεβού και μέσω μηνυμάτων. Ήδη οι πρώτες μέρες είναι γεμάτες. Θα πάρουμε πολύ αυστηρά μέτρα από τις 21 Μαΐου που ανοίγουμε και περιμένουμε τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας. Όμως κάποια από τα μέτρα, όπως αποστειρώσεις κ.λπ, τα κάναμε και πριν. Εγώ αφαίρεσα από τις υπηρεσίες που προσφέρων,  το ξύρισμα. Ο πελάτης θα πρέπει να φορεί μάσκα κατά τη διάρκεια του κουρέματος. Το ίδιο και εμείς», ανέφερε ο Τουμάζος Τουμάζου ιδιοκτήτης κουρείου.
 
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Νάκης Παντελίδης, υπέδειξε πως αυτό συμβαίνει εδώ και μέρες αφού οι πελάτες θέλουν να κλείσουν ραντεβού το συντομότερο δυνατό.
 
«Σίγουρα ο κόσμος ξεκινά να κλείνει ραντεβού. Εμείς προσπαθούμε να περάσουμε αυτή τη νοοτροπία του ραντεβού σε όλα τα μέλη μας, για να μην πηγαίνει ο καθένας στο κουρείο ή στο κομμωτήριο και να μην υπάρχει έλεγχος. Θέλουμε να ξέρουμε πόσος κόσμος θα είναι μέσα».
 
Ανέβηκαν το λόφο του Προεδρικού
Όπως ανέφερε ο κ. Παντελίδης, μετά την επιστολή που έστειλαν στο Προεδρικό με την οποία ζητούσαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να καταθέσουν τους προβληματισμούς τους, αλλά και τα προβλήματά τους, έγιναν δεκτοί από τον Πρόεδρο του Γραφείου του Προέδρου κ. Πέτρο Δημητρίου.
 
«Ακούσαμε τον κ. Δημητρίου, μας είπε ότι θα προωθήσει τα αιτήματα μας. Μας είπε επίσης να μην περιμένουμε πολλά πράγματα. Στην αρχή ήμασταν πολύ έντονοι, αλλά όταν μας δόθηκαν εξηγήσεις καταλάβαμε και σεβόμαστε την απόφαση για να ανοίξουμε στη δεύτερη φάση».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας