Ξεκαθάρισε το σκηνικό για το κολύμπι-Οι φραγμοί και οι απαγορεύσεις

Το χθεσινοβραδινό διάταγμα του Υπουργού Υγείας, ξεκαθάρισε το σκηνικό σχετικά με τη μετάβαση σε παραλίες για κολύμπι από τη Δευτέρα 4 Μαΐου.
 
Όπως ήταν γνωστό, προστέθηκε πρόνοια έτσι ώστε να μπορούν να μεταβαίνουν οι κάτοικοι της Πρωτεύουσας για κολύμπι στις παράλιες περιοχές. Μπήκε, ωστόσο φραγμός για μετάβαση σε άλλες πόλεις, για όσους έχουν θάλασσα στην Επαρχία τους.

Σύμφωνα με το διάταγμα, επιτρέπεται η μετάβαση προσώπων σε άλλη Επαρχία, πέραν αυτής που μόνιμα διαμένουν (πρώτη κατοικία), για σκοπούς κολύμβησης στη θάλασσα (ατομική άθληση), νοουμένου ότι δεν υπερβαίνουν τα δύο άτομα στο όχημα, εξαιρουμένων των ανήλικων τέκνων που συνοδεύονται από τους γονείς τους.

Η μετάβαση, θα είναι όπως αναφέρεται για εύλογο χρονικό διάστημα και τα πρόσωπα αυτά πρέπει να επιστρέψουν την ίδια μέρα στη μόνιμη (πρώτη) κατοικία τους, το αργότερο μέχρι τις 10 μ.μ., οπότε και ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας.

«Νοείται περαιτέρω ότι, οι μόνιμα διαμένοντες κάτοικοι (πρώτη κατοικία) σε Επαρχίες εις τις οποίες έχουν πρόσβαση για κολύμπι στη θάλασσα, δεν δύνανται να μεταβούν σε άλλη Επαρχία για σκοπούς κολύμβησης:

Νοείται επίσης ότι, απαγορεύεται η παραμονή και/ή ξεκούραση στο χώρο της παραλίας, πριν και μετά την κολύμβηση, πλην για σκοπούς πρόσβασης στη θάλασσα», αναφέρεται στο διάταγμα του υπουργού Υγείας.

Για τη μετάβαση στην παραλία, οι πολίτες πρέπει να στέλνουν μήνυμα sms στο 8998 επιλέγοντας το έξι, στο οποίο προστέθηκε και η κολύμβηση.

Οι έλεγχοι στις παραλίες θα είναι ιδιαίτερα αυξημένοι, έτσι ώστε να αποφευχθεί η παραμονή πολιτών στην ακτή. Στο έργο της Αστυνομίας θα συνδράμουν ναυαγοσώστες καθώς και οι τοπικές αρχές.
 
Πότε επιτρέπεται η μετάβαση σε άλλη Επαρχία
Σύμφωνα με το διάταγμα επιτρέπεται η μετακίνηση πολιτών από μια επαρχία σε άλλη για σκοπούς φροντίδας ατόμων που εμπίπτουν στις ευπαθείς ομάδες ή/και δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν (ηλικιωμένοι, άτομα με προβλήματα υγείας, κοκ), με την προσκόμιση βεβαίωσης υπογεγραμμένης από τα εν λόγω άτομα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη