Πότε επιστρέφουν οι μαθητές Δημοτικού-Αναβρασμός μετά τη διάσκεψη Προδρόμου

Την ώρα που επικρατεί αναβρασμός και αναστάτωση στον εκπαιδευτικό και μαθητικό κόσμο, αφού η διάσκεψη τύπου του Υπουργείου Παιδείας, δεν έδωσε τις επιθυμητές απαντήσεις, τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους εκπαιδευτικούς, το Υπουργείο Παιδείας καλεί τους συνοδούς των παιδιών με αναπηρία της Δημοτικής και Προδημοτικής Εκπαίδευσης, πίσω στις σχολικές μονάδες.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που στάλθηκε στις διευθύνσεις, οι συνοδοί των μαθητών με αναπηρία θα επιστρέψουν στις 20 Μαΐου ενώ στις 21 Μαΐου, σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, θα επιστρέψουν στα θρανία και οι μαθητές.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εστάλη στα σχολεία, το προσωπικό καθαριότητας Λυκείων, επιστρέφει στα σχολεία τη Δευτέρα, 4 Μαΐου, ενώ το προσωπικό καθαριότητας Γυμνασίων, Δημοτικών και Νηπιαγωγείων επιστρέφει τη Δευτέρα 11 Μαΐου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανακοινώσεις μόνο για τελειόφοιτους-Ο οδικός χάρτης για επιστροφή στα σχολεία
 
Παράλληλα, στις 11 Μαΐου επιστρέφουν οι Συνοδοί Παιδιών με αναπηρία, για την Γ’ Λυκείου, ενώ όσον αφορά στους συνοδούς παιδιών με αναπηρία Δημοτικής και Προδημοτικής Εκπαίδευσης, αυτοί θα παρουσιαστούν στα σχολεία στις 20 Μαΐου. Την επόμενη ημέρα, αναμένεται να ξεκινήσουν κανονικά μαθήματα, αναφέρουν πληροφορίες του REPORTER.
 
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

- Το προσωπικό καθαριότητας Γυμνασίων, Δημοτικών και Νηπιαγωγείων επιστρέψει πίσω στην εργασία του τη Δευτέρα, 11.05.2020.
- Οι Συνοδοί Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες μαθητών Γ΄ Λυκείου παρουσιαστούν στα σχολεία τους τη Δευτέρα, 11.05.2020.
- Οι Συνοδοί Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες μαθητών Δημοτικής και Προδημοτικής Εκπαίδευσης παρουσιαστούν στα σχολεία τους την Τετάρτη, 20.05.2020.
- Το Βοηθητικό Γραμματειακό Προσωπικό παρουσιαστεί κανονικά στην εργασία του τη Δευτέρα, 18.05.2020.
- Το υπόλοιπο προσωπικό συνεχίζει να εργάζεται κανονικά.

Από τα πιο πάνω εξαιρούνται όσοι εμπίπτουν στις ευπαθείς ομάδες που ορίζονται στον νέο αναθεωρημένο κατάλογο που δημοσιοποίησε το Υπουργείο Υγείας.

Επίσης, όσοι εργαζόμενοι έχουν την ευθύνη φροντίδας παιδιών ηλικίας μέχρι 15 ετών, θα τυγχάνουν του δικαιώματος άδειας μέχρι την επαναλειτουργία των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων.

Ωστόσο, ακόμη δεν έχουν ενημερωθεί οι δάσκαλοι, πότε θα επιστρέψουν στα σχολεία και πώς θα διεξάγεται το μάθημα, αφού η δημοσιογραφική διάσκεψη του Υπουργείου Παιδείας, επικεντρώθηκε κυρίως στην Γ’ Λυκείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Back to school με νέες συνήθειες-Χωρίς διπλανό και με αλλαγές στα διαλείμματα

Αναβρασμός στον εκπαιδευτικό κόσμο
Από το απόγευμα της Τετάρτης επικρατεί ένας αναβρασμός στον εκπαιδευτικό κόσμο, αφού δάσκαλοι και μαθητές δεν έλαβαν τις απαντήσεις που περίμεναν, από τη δημοσιογραφική διάσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας.
 
Μαθητές και εκπαιδευτικοί ανέμεναν ν' ακούσουν την εξεταστέα ύλη, καθώς και τον προγραμματισμό για τις Παγκύπριες Εξετάσεις, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε, αφού ο υπουργός Παιδείας ανέφερε πως θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο στάδιο και συγκεκριμένα τη Δευτέρα.
 
Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπάρχει έντονη δυσφορία για τη διάσκεψη τύπου, με τους εκπαιδευτικούς να υποστηρίζουν πως θα είναι οι τελευταίοι που θα μάθουν όσα τους ενδιαφέρουν.
 
Παράλληλα, τελειόφοιτη μαθήτρια, σε μήνυμα που απέστειλε στον REPORTER, εξέφρασε όλη την αγωνία και την απόγνωση που νιώθουν οι μαθητές, μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του υπουργού Παιδείας.

Το μήνυμα της μαθήτριας:
«Η ανευθυνότητα μερικών ανθρώπων που κατέχουν αξιώματα και οι αποφάσεις τους μοιραία επηρεάζουν ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων (στην προκειμένη περίπτωση εμάς τους τελειόφοιτους) αγγίζει τα όρια της αναισθησίας! Μπορώ πλέον με πλήρη βεβαιότητα να πω ότι το μέλλον μου βρίσκεται (εν μέρη) στα χέρια ανθρώπων με καμία ευαισθησία, με καμία πρόθεση για κατανόηση, ανθρώπων ευθυνόφοβων! Είμαι πλέον σίγουρη ότι δεν λαμβάνει κανένα Υπουργείο και καμία Κυβέρνηση στα σοβαρά το ζήτημά μας.
 
Έχει πλέον καταντήσει γελοία η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, και ταυτόχρονα τόσο τραγική. Αναρωτιέμαι πραγματικά, και θα ήθελα τόσο πολύ μια απάντηση αλλά εννοείται ότι ζητώ πολλά,: είστε με την εντύπωση «κύριε» Υπουργέ ότι είστε τυπικός στις υποχρεώσεις σας και αναλαμβάνετε τις ευθύνες σας; Έχετε πραγματικά καθαρή συνείδηση το βράδυ όταν πηγαίνετε για ύπνο; Θεωρείται ότι αντιμετωπίζετε άτομα με στόχους και όνειρα, που παλεύουν εδώ και 12 χρόνια για αυτά, με κατανόηση; Έχετε πραγματικά πείσει τον εαυτό σας ότι στη σημερινή σας ομιλία καλύψατε τα όσα ζητούσαμε να ανακοινωθούν;
 
Η σημερινή σας ομιλία η οποία διήρκησε περίπου μία ώρα δεν πρόσθεσε σχεδόν τίποτα καινούργιο. ΑΚΟΜΗ δεν γνωρίζουμε ως τελειόφοιτοι την εξεταστέα ύλη, ΑΚΟΜΗ δεν γνωρίζουμε τις ημερομηνίες των εξετάσεων. Δεν έγινε καμία απολύτως ανακοίνωση σχετικά με το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου (το οποίο κακώς θα επαναλειτουργήσει στις 11 Μαΐου), καμία απολύτως ανακοίνωση για το πως θα μεταβαίνουμε στα σχολεία, μιας και όπως εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κάποιος, είναι απάνθρωπο να βρισκόμαστε σε λεωφορεία 40 παιδιά υπό τέτοιες συνθήκες. Ίσως μάθουμε για αυτά τα ζητήματα τι θα γίνει στις 10 Μαΐου το βράδυ. Προσωπικά δεν το θεωρώ καθόλου παράξενο, αφού μέχρι στιγμής: τελευταία στιγμή μάθαμε ότι τελικά δεν θα κάνουμε μαθήματα το Πάσχα και τελευταία στιγμή ότι θα κάνουμε μόνο 2 ώρες μαθήματα την ημέρα (γεγονός που καθιστά δύσκολη την προετοιμασία των καθηγητών μας).
 
Έχουμε όλοι πραγματικά κουραστεί να περιμένουμε αυτό το «συντομότερο δυνατό» που ο «κύριος» Υπουργός σε κάθε του ομιλία τονίζει. Έχουμε πραγματικά εξαντληθεί να μελετούμε ατελείωτες ώρες μη γνωρίζοντας που βαδίζουμε. Πότε θα έρθει τελικά αυτό το συντομότερο δυνατό «κύριε» Υπουργέ; Ίσως και πάλι τελευταία στιγμή…! Τι να πιστέψουμε «κύριε» Υπουργέ; Τα όσα μας λένε οι καθηγητές; Τα όσα μας λέτε εσείς, με αντιφατικές δηλώσεις; Τα όσα λένε οι συμμαθητές μας; Η ευθύνη για τα όσα λέγονται «κύριε» Υπουργέ, είναι σε εσάς! Όσο δεν λαμβάνετε απόφαση, συντηρείται η ψιθυρολογία!


Ό,τι και αν κάνετε, όσες και αν είναι οι παραλήψεις σας, δεν θα καταφέρετε να μας λυγίσετε, δεν θα μπορέσετε να μας αποτρέψετε από το να κυνηγούμε και να παλεύουμε για τα όνειρά μας».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Τέσσερις οι συλληφθέντες για «Δημητρούι» που προσφεύγουν στο Εφετείο-Οι βασικοί άξονες της έφεσης
Τέλος στην Οδύσσεια του παππού Χρύσανθου-Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απονομή χάριτος
Αναθεωρημένη Μελέτη Χωροθέτησης για υδατοκαλλιεργητές σε Μονή-Βασιλικό ζητά η ΕΥ
Άλλη μια τραγωδία στην άσφαλτο-Νεκρός ο 61χρονος Πολύκαρπος Μιχαήλ
Ανέλυσε στους ομολόγους του τις στοχευμένες ενέργειες της Κύπρου για επιστροφές μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Η δράση ΝΖ4Υ επεκτείνεται σε όλα τα σχολεία Μέσης εκπαίδευσης
Κοινή εκδήλωση για Εργατική Πρωτομαγιά από ΠΕΟ και τ/κ συντεχνίες
Ζητούν από τον Ταμασού να αποσαφηνίσει εάν αναγνωρίζει δεδικασμένο οι δικηγόροι των μοναχών
Πέθανε και ο τελευταίος λαγός που είχε απελευθερωθεί με πομπό-Τους έφαγαν άλλα ζώα
Πρόταση ΔΗΠΑ για αποποίηση δικαιώματος επαγγελματικής δραστηριότητας από βουλευτές