Πυρ και μανία οι μαθητές-Δεν ικανοποιήθηκαν από τη διάσκεψη Προδρόμου

Δυσαρεστημένοι με τη δημοσιογραφική διάσκεψη του υπουργού Παιδείας είναι οι μαθητές, με την ΠΣΕΜ να υποστηρίζει πως το Υπουργείο πειραματίζεται με την παιδεία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ
 
Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΠΣΕΜ, το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση, δεν έχουν πλάνο για την δημόσια εκπαίδευση. Παράλληλα, υποστηρίζουν οι μαθητές ότι δεν είχαν καμία ενημέρωση για να συμμετέχουν σε σύσκεψη, παρά μόνο εκ των υστέρων.
 
«Ως ΠΣΕΜ τονίζουμε για ακόμα μια φορά ότι είμαστε στη διάθεση του Υπουργείου για να βοηθήσουμε σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Δεν θα δεχτούμε σε καμία περίπτωση όμως την κοροϊδία και την προχειρότητα. Δεν θα ανεχτούμε σε καμία περίπτωση το Υπουργείο Παιδείας να πειραματίζεται με το μέλλον μας. Ζητούμε ΑΜΕΣΑ από το Υπουργείο Παιδείας να καλέσει όλους τους φορείς σε διαβούλευση ώστε να ανακοινωθούν ΑΜΕΣΑ αποφάσεις για όλα τα ερωτήματα που μένουν μέχρι σήμερα αναπάντητα», καταλήγει η ανακοίνωση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανακοινώσεις μόνο για τελειόφοιτους-Ο οδικός χάρτης για επιστροφή στα σχολεία
 
Αυτούσια η ανακοίνωση της ΠΣΕΜ:
«Δυστυχώς παρά τις εκκλήσεις, τις ανησυχίες και την πίεση που ασκούν μαθητές, καθηγητές και γονείς το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση συνεχίζουν να μην έχουν κανένα πλάνο για την δημόσια εκπαίδευση.
 
Αρχικά μας λυπεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι δεν καλεστήκαμε να πούμε τις απόψεις μας πάρα μόνο εκ των υστέρων. Καλεστήκαμε σε σύσκεψη για την εκπαίδευση στο Προεδρικό μέγαρο αφού είχαν ήδη ανακοινωθεί οι αποφάσεις της κυβέρνησης. Δεν λάβαμε ακόμα καμία απάντηση στις ανησυχίες που εκφράσαμε. Καμία απάντηση ούτε στην περιβόητη δημοσιογραφική διάσκεψη του Υπουργού Παιδείας.
 
Πότε επιτέλους θα ανακοινωθεί η ύλη για τους χιλιάδες τελειόφοιτους μαθητές που περιμένουν με αγωνία; Πότε επιτέλους θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των Παγκύπριων εξετάσεων; Εξαρτάται το μέλλον μας από αυτές τις εξετάσεις και το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση πειραματίζονται με την Παιδεία. Τονίζουμε για ακόμα μια φορά ότι η ύλη των εξετάσεων πρέπει να είναι ύλη που έχει καλυφθεί από όλους τους μαθητές μέχρι τις 13 Μαρτίου.
 
Τι θα γίνει αν αποφασίσουν στο Υπουργείο Παιδείας να κάνουν τις εξετάσεις μέσα σε ένα δεκαήμερο όπως δήλωσε και δημόσια ο Υπουργός Παιδείας μέσα στις υψηλές καλοκαιρινές θερμοκρασίες του Ιούνη, τη στιγμή που δεν υπάρχουν κλιματιστικά και ανεμιστήρες στις σχολικές αίθουσες; Ποιο είναι το πλάνο για αυτό το ενδεχόμενο;
 
Που είναι το περιβόητο πλάνο του Υπουργείο Παιδείας; Θα ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Μαΐου. Πότε θα έχουν γίνει μέχρι τότε οι απαραίτητες απολυμάνσεις; Πότε και πως θα προμηθευτούν όλοι οι μαθητές και καθηγητές με μάσκες, γάντια και θα υπάρχει επαρκής αριθμός αντισηπτικών; Πως θα πηγαίνουν οι μαθητές στο σχολείο δεδομένου ότι πάνω από το 60% πάει στο σχολείο με λεωφορείο; Δεν θα υπάρχει συνωστισμός και άρα κίνδυνος εξάπλωσης του ιού στα λεωφορεία; Τι θα γίνει με τους μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες; Πως θα έχουν ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση δεδομένου ότι με βάση τα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας δεν μπορούν να πάνε σχολείο. Αν κάποιος μαθητής κολλήσει κορωνοϊό πως θα συμμετέχει ισότιμα στις Παγκύπριες εξετάσεις με δεδομένο ότι θα πρέπει να μπει σε καραντίνα για 14 μέρες; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα για το άνοιγμα των σχολείων δεν έχουν απαντηθεί.
 
Δεν έχουμε λάβει επίσης καμία απάντηση για τους εκατοντάδες μαθητές που ακόμη δεν έχουν τον απαραίτητο ψηφιακό εξοπλισμό για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τηλεκπαίδευσης. Πως αυτοί οι μαθητές θα μπορέσουν ισότιμα να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία και στις εξετάσεις; Οφείλει άμεσα το Υπουργείο να μεριμνήσει ώστε και ο τελευταίος μαθητής να προμηθευτεί με λαπτοπ ή τάμπλετ. Είναι ήδη πολύ αργά…
 
Καμία ενημέρωση επίσης για τους μαθητές Α’ και Β’ Λυκείου. Τι θα γίνει με αυτούς τους μαθητές; Πως θα προαχθούν στην επόμενη τάξη; Πως θα βαθμολογηθούν; Τι θα γίνει με τη νέα σχολική χρονιά;
 
Ως ΠΣΕΜ τονίζουμε για ακόμα μια φορά ότι είμαστε στη διάθεση του Υπουργείου για να βοηθήσουμε σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Δεν θα δεχτούμε σε καμία περίπτωση όμως την κοροϊδία και την προχειρότητα. Δεν θα ανεχτούμε σε καμία περίπτωση το Υπουργείο Παιδείας να πειραματίζεται με το μέλλον μας. Ζητούμε ΑΜΕΣΑ από το Υπουργείο Παιδείας να καλέσει όλους τους φορείς σε διαβούλευση ώστε να ανακοινωθούν ΑΜΕΣΑ αποφάσεις για όλα τα ερωτήματα που μένουν μέχρι σήμερα αναπάντητα».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Telegraph για επίθεση Ισραήλ-«Ο Νετανιάχου έκανε αυτό που τον προειδοποίησε ο πλανήτης να μην κάνει»
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Αποδεκτές 1461 ενστάσεις για μεταφορά εκλογικών δικαιωμάτων-Δεν ήξεραν καν τη διεύθυνση διαμονής τους
Δυσαρέσκεια ψευδοκράτους για Συμπεράσματα-«Κρατούν όμηρο τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας»
Κρίσιμος τραυματισμός για 56χρονο-Έπεσε στο κενό από τον δεύτερο όροφο οικίας
Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα
Ιράν: Απόλυτα ασφαλείς οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ισφαχάν
LIVE: Επιβεβαιώνεται ότι δεν πλήγηκαν πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν
Καταρρίφθηκαν drones αλλά δεν έγινε επίθεση με πυραύλους υποστηρίζει το Ιράν-Kανένα σχόλιο από Ισραήλ