Οι ομάδες πολιτών που θα παραπέμπονται υποχρεωτικά για τεστ κορωνοϊού

Το Υπουργείο Υγείας για λόγους δημόσιας υγείας και με σκοπό την αποφυγή της διασποράς του νέου κορωνοϊού COVID-19, ιδιαίτερα σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, έχει προχωρήσει στο πλαίσιο της παρούσας φάσης στη διευθέτηση της δυνατότητας πραγματοποίησης της εργαστηριακής εξέτασης του νέου κορωνοϊού σε συγκεκριμένες κατηγορίες ασθενών και πολιτών.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ
 
Η πραγματοποίηση της εξέτασης υπάρχει η δυνατότητα να διευθετηθεί και σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, ακόμα και μοναδική, όταν αυτό κριθεί αναγκαίο από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Ελέγχου των Λοιμωδών Νοσημάτων, το 1420 ή τον Συντονισμό Ιατρείων Δημόσιας Υγείας για λόγους δημόσιας υγείας. 
 
Αφού παραλάβει το παραπεμπτικό από τον θεράποντα ιατρό, ο Συντονισμός Ιατρείων Δημόσιας Υγείας θα προχωρά στον προγραμματισμό και την ενημέρωση των ενδιαφερόμενων ατόμων για άμεση πραγματοποίηση της εξέτασης στα κατά τόπους ανά Επαρχία Ιατρεία Δημόσιας Υγείας. Τα αποτελέσματα της εργαστηριακής εξέτασης θα γνωστοποιούνται στον θεράποντα ιατρό.
 
Η υλοποίηση του πιο πάνω προγράμματος θα τυγχάνει συνεχούς παρακολούθησης σε κεντρικό επίπεδο, ώστε να διασφαλιστεί η εφαρμογή των καθορισμένων διαδικασιών.
 
Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι για την ολοκλήρωση της διαδικασίας χρειάζονται 1-2 περίπου ημέρες για την πραγματοποίηση της εξέτασης και στη συνέχεια για την έκδοση του αποτελέσματος από την στιγμή που γίνεται η δειγματοληψία. Επομένως, οι θεράποντες ιατροί οφείλουν να μεριμνούν, ώστε η παραπομπή να διενεργείται εντός του κατάλληλου χρονικού πλαισίου.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα