Επιστρέφουν οι τελειόφοιτοι, το επικρατέστερο σενάριο για νηπιαγωγεία και Δημοτικά

Κλείδωσε στα μέτρα που αφορούν τα σχολεία η Κυβέρνηση, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τα ανακοινώνει στο νέο διάγγελμά του προς το λαό, το βράδυ της Τετάρτης. Βάσει αυτών, οι πρώτοι που επιστρέφουν στα σχολεία είναι οι τελειόφοιτοι μαθητές Λυκείου.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ
 
Συγκεκριμένα, στις 11 Μαΐου επιστρέφουν στα θρανία οι τελειόφοιτοι, ώστε να ξεκινήσουν προετοιμασία για τις Παγκύπριες Εξετάσεις. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας:
 
Δίδοντας προτεραιότητα στην ανάγκη επαρκούς προετοιμασίας των τελειόφοιτων των δημόσιων και ιδιωτικών σχολών μέσης εκπαίδευσης, αποφασίστηκε η επιστροφή τους στις σχολικές μονάδες από τις 11  Μαΐου.
 
Σε σχετικές ανακοινώσεις, καθώς και αναφορές για όλες τις άλλες βαθμίδες της εκπαίδευσης, θα προβεί ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. Νοείται πως μέχρι της πλήρους επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων θα συνεχίσει η τηλεκπαίδευση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτό είναι το πλάνο των χαλαρώσεων-Αναλυτικά τι ανοίγει σε κάθε φάση
 
Ξεκινά η προετοιμασία για τις Παγκύπριες 
Όπως όλα δείχνουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα επιστρέψουν στις αίθουσες για ενημέρωση, επαναλήψεις και προετοιμασία των μαθητών για τις εξετάσεις.
 
Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί η ύλη τω εξετάσεων, με τον υπουργό Παιδείας να τονίζει πως όταν παρθούν οι αποφάσεις για τα μέτρα, θα ανακοινωθεί και η ύλη, ωστόσο οι μαθητές, υποστηρίζει ο κ. Προδρόμου, μπορούν να προετοιμαστούν σε όσα έχουν διδαχθεί στις τάξεις, πριν την αναστολή της φοίτησης στα σχολεία.
 
Παράλληλα, δεν έχουν ξεκαθαρίσει ούτε οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εξετάσεων, με τον κ. Προδρόμου, σε παλαιότερες δηλώσεις του να αναφέρει ότι δεν θα ξεκινήσουν κανονικά στις 18 Μαΐου, αλλά ενδεχομένως να ξεκινήσουν αρχές του Ιουνίου. Διαφορετική θα είναι και η μορφή των εξετάσεων, αφού λόγω της κατάστασης θα πρέπει να αλλάξουν τα πρωτόκολλα, ώστε να είναι πιο προσιτές στους μαθητές.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χωρίς εξετάσεις κλείνει η χρονιά στα ιδιωτικά σχολεία, μόνο Παγκύπριες
 
Δεν επιστρέφουν οι άλλοι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, όσον αφορά στους μαθητές από την Α’ Γυμνασίου μέχρι και την Β’ Λυκείου, δεν πρόκειται να επιστρέψουν στα σχολεία, αυτή την σχολική χρονιά, με την επιστροφή τους να καθορίζεται πλέον τον Σεπτέμβριο με τη νέα σχολική χρονιά.
 
Με βάση αυτό το σενάριο, οι μαθητές δεν θα παρακαθήσουν σε εξετάσεις στο τέλος της σχολικής χρονιάς, με τους καθηγητές να καλούνται να βαθμολογήσουν με γνώμονα τα υπόλοιπα κριτήρια, αφαιρώντας στην ουσία τον βαθμό των εξετάσεων, ενώ μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς θα συνεχίζεται η εξ αποστάσεως διδασκαλία.
 
Ο υπουργός Παιδείας, σε δηλώσεις του στο παρελθόν είχε αναφέρει πως το ενδεχόμενο να αναπροσαρμοστεί το περιεχόμενο της διδακτέας ύλης, ώστε να προσαρμοστεί στα δεδομένα όπως αυτά διαμορφωθούν μετά την πανδημία του κορωνοϊού, είναι εφικτό.
 
Τέλη Μαΐου επιστρέφουν στα σχολεία οι μαθητές Δημοτικού
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του REPORTER, μετά τους τελειόφοιτους μαθητές Λυκείου, στα θρανία αναμένεται να επιστρέψουν και οι μαθητές των Δημοτικών σχολείων. Η επιστροφή στις αίθουσες του Δημοτικού θα γίνει, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου.
 
Παράλληλα, την ίδια περίοδο αναμένεται να επιστρέψουν στις αίθουσες και τα παιδιά που φοιτούν στα νηπιαγωγεία και τις προδημοτικές.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας
Κλειστά την 1η Μαΐου όλα τα Γενικά Καταστήματα-Οι οδηγίες του Υπουργείου Εργασίας
Διαμαρτυρία φοιτητών ΤΕΠΑΚ για μεταφορά μαθημάτων στην Πάφο