Χωρίς διεθνείς εξετάσεις κλείνει η χρονιά στα ιδιωτικά σχολεία-Πραγματοποιούνται οι Παγκύπριες

Δεν θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις, εκτός από τις Παγκύπριες, στα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Κύπρου, ενώ δεν είναι σίγουρο αν και πότε θα επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία. Παράλληλα, τα σχολεία ζήτησαν από τον υπουργό Παιδείας οικονομική στήριξη για τους γονείς των μαθητών.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ
 
Μιλώντας στον REPORTER ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων Κύπρου, Γιώργο Κριτικός, ανέφερε πως είχαν την περασμένη Τρίτη τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Παιδείας, κατά την οποία συζήτησαν την πορεία της σχολικής χρονιάς για τα ιδιωτικά σχολεία, καθώς και για τη διεξαγωγή εξετάσεων. Όπως σημείωσε ο κ. Κριτικός οι εξετάσεις που θα πραγματοποιηθούν πρώτα είναι οι εξετάσεις για την εισαγωγή των μαθητών στα ιδιωτικά σχολεία.
 
«Αυτό που απασχολεί πολύ τον κόσμο είναι οι εξετάσεις για την Α’ Γυμνάσιου. Οι εξετάσεις, δηλαδή από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο. Αυτές οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνταν μέσα στον Απρίλιο, ωστόσο λόγω της πανδημίας δεν έγιναν. Καταλήξαμε πως αυτές οι εξετάσεις θα γίνουν από τις 22 Μαΐου μέχρι το τέλος του μηνός, σε όλα τα ιδιωτικά σχολεία. Συζητήσαμε το ενδεχόμενο να γίνουν με φυσική παρουσία και αποφασίσαμε πως αν γίνεται, τότε θα πραγματοποιηθούν έτσι, διαφορετικά τα σχολεία θα βρούμε εναλλακτικούς τρόπους να γίνουν οι εξετάσεις. Αυτό που πρέπει να ξέρουν οι γονείς είναι πως οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν».
 
Ο κ. Κριτικός υποστήριξε πως υπάρχει η πιθανότητα να γίνουν με φυσική παρουσία, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα που θα ζητηθούν από το Υπουργείο Υγείας.
 
Μόνο οι Παγκύπριες θα διεξαχθούν
Ο κ. Κριτικός υπέδειξε πως οι εξετάσεις που θα πραγματοποιηθούν σίγουρα είναι οι Παγκύπριες Εξετάσεις, ωστόσο δεν έχει καθοριστεί ακόμη ημερομηνία. Παράλληλα, σημείωσε πως υπάρχει ενδεχόμενο πιθανής επιστροφής των τελειόφοιτων μαθητών στα θρανία. Αυτό θα ισχύσει, όπως ανέφερε, στα δημόσια σχολεία και τα ιδιωτικά του ιδίου τύπου. Παράλληλα, τόνισε πως στα ιδιωτικά σχολεία δεν θα πραγματοποιηθούν οποιεσδήποτε άλλες εξετάσεις.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κραυγή αγωνίας από τελειόφοιτους μαθητές-«Έπρεπε να μας ανακοινωθεί η ύλη»
 
«Από τη συνάντηση διαφάνηκε πως δεν θα γίνουν εξετάσεις, για τις άλλες τάξεις της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όσον αφορά στις διεθνείς εξετάσεις. Αν επιστρέψουν οι μαθητές, που είναι λίγες οι πιθανότητες, δεν θα είναι για να παρακαθίσουν σε εξετάσεις, αλλά για να συνεχίσουν το μαθησιακό τους έργο. Από τη συζήτηση διαφάνηκε πως δεν είναι στόχος ή σκοπός του Υπουργείου Παιδείας να ζητήσει από τις σχολικές μονάδες να πραγματοποιήσουν εξετάσεις για τις άλλες τάξεις».
 
Οικονομική στήριξη στους γονείς των μαθητών
Ο Γιώργος Κριτικός ανέφερε πως ζήτησαν από το Υπουργείο Παιδείας, την οικονομική στήριξη των γονέων των μαθητών της ιδιωτικής εκπαίδευσης.
 
«Το κράτος, κάθε χρόνο, έχει κέρδος από την ιδιωτική εκπαίδευση του ύψους των 150 εκατομμυρίων ευρώ. Από τη στιγμή που υπάρχει αυτή η κρίση, ζητήσαμε από το κράτος να στηρίξει τους γονείς των μαθητών μας, επιστρέφοντας ένα μικρό ποσοστό από αυτά τα λεφτά στους γονείς. Ο υπουργός Παιδείας είπε ότι θα το συζητήσει με τον υπουργό Οικονομικών και θα μας ενημερώσει».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά
ΒΙΝΤΕΟ: Παγκόσμιος συναγερμός-Προχώρησε σε αντίποινα το Ισραήλ, πύραυλοι έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης
Εμπρηστές και αστυνόμοι: Πώς εξελίσσεται το παιχνίδι...
Παίρνει τις λιμουζίνες, δίνει μικρότερα ηλεκτρικά οχήματα στους αξιωματούχους η Κυβέρνηση-1.6 εκ. ευρώ το κόστος
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου