Αρχιεπίσκοπος στον REPORTER: Οι γιατροί να κοιτάξουν την επιστήμη τους

Απάντηση στους 152 γιατρούς και νοσηλευτές που αξιώνουν με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την άμεση επαναλειτουργία εκκλησιών, έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, υποδεικνύοντας πως πρέπει να παραμείνουν στην επιστήμη τους, αφού η Εκκλησία έχει, όπως τόνισε, Αρχή.

Μιλώντας στον REPORTER ο Προκαθήμενος της εκκλησίας της Κύπρου, ανέφερε πως αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Πάφο και πως όταν επιστρέψει στη Λευκωσία, θα έχει νέα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα λειτουργίας των εκκλησιών.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ζητούν επαναλειτουργία των ναών 152 γιατροί και νοσηλευτές-Έστειλαν επιστολή στον Πρόεδρο

Η απάντησή του στην αξίωση γιατρών και νοσηλευτών για άμεση επαναλειτουργία των εκκλησιών, ήταν δεικτική.

«Ο καθένας μπορεί να λέει την άποψή του. Έχουμε Δημοκρατία. Η Εκκλησία όμως έχει Αρχή. Η Αρχή της Εκκλησίας έχει καλές σχέσεις με την Κυβέρνηση. Εμείς είμαστε ευχαριστημένοι και θα ακούσουμε τι έχουν να πουν και οι επιστήμονες. Θα τα πούμε με την Κυβέρνηση και θα δούμε το συμφέρον του λαού και θα πράξουμε εκείνο που πρέπει. Δεν θα κάνω αυτό που θέλει ο καθένας».

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, κάλεσε τους γιατρούς να επικεντρωθούν στην επιστήμη τους.

«Οι γιατροί να κοιτάξουν την επιστήμη τους. Η Εκκλησία έχει Αρχή. Να μην επεμβαίνουν στα της εκκλησίας. Ευτυχώς, μας έδωσε μυαλό ο Θεός να μπορούμε να διευθύνουμε την Εκκλησία», υπέδειξε.

Σ’ ότι αφορά στο αίτημα του Μητροπολίτη Λεμεσού για σύγκλιση της Ιεράς Συνόδου, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ανέφερε ότι «του τηλεφώνησα και μίλησα μαζί του και του είπα ότι δεν είναι ανάγκη να συγκλιθεί η Ιερά Σύνοδος. Συμφώνησε μαζί μου».

Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως και η δική του επιθυμία είναι να λειτουργούσαν οι εκκλησίες, αλλά προέχει η ασφάλεια του λαού.

« Η επιθυμία μου η προσωπική, ήταν να ανοίξουν πριν το Πάσχα οι εκκλησίες. Αλλά δεν θα κάμω ότι επιθυμώ. Τι συμφέρει τον λαό που ποιμένουμε, πρέπει να δούμε. Θα ανταλλάξουμε απόψεις με την Κυβέρνηση και θα πράξουμε το καλύτερο δυνατό. Έτσι κάνουν οι φρόνιμοι άνθρωποι», ανέφερε καταλήγοντας.

Ο Μακαριότατος θα επιστρέψει στην Ιερά Αρχιεπισκοπή αύριο. Ακόμη δεν έχει διευθετηθεί συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 
Ξεσπούν κατά των 152 που θέλουν άνοιγμα εκκλησιών 215 επιστήμονες-«Να αναλάβουν τις ευθύνες τους»

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα και διακοπές ρεύματος σε Λευκωσία και Λεμεσό
Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας προς το κοινό λόγω της κακοκαιρίας
Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση-Η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Τετάρτη
Ζωντανεύουν τα ορεινά χωριά-Αναβιώνουν τα πασχαλινά ήθη και έθιμα μέσα από εκδηλώσεις
Ένας στους πέντε ηλικιωμένους περνά μόνος τις γιορτές-Στο τραπέζι η υπηρεσία εθελοντή στις γειτονιές
«Το πρώτο Πάσχα στον καταυλισμό»-Πώς γιόρτασε η Κύπρος την Ανάσταση το 1975
Συστάσεις της Πολιτικής Άμυνας για αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων
Έγινε η κλήρωση του Τζόκερ για το 1.100.000 ευρώ-Οι αριθμοί που κληρώθηκαν
Έφθασε στην Κύπρο το Άγιο Φώς-Τελετή υποδοχής στο αεροδρόμιο Λάρνακας (pics)
Πάσχα με καταιγίδες και χαλάζι-Κίτρινη προειδοποίηση από την Μετεωρολογική Υπηρεσία