Δικαίωμα στην κολύμβηση διεκδικεί ο Όμιλος Χειμερινών Κολυμβητών 'Ακτή Ολυμπίων'

Με συγκεκριμένες εισηγήσεις του προς τον Υπουργό Υγείας, ο Όμιλος Χειμερινών Κολυμβητών Λεμεσού "Ακτή Ολυμπίων" ζητά όπως με σχετικό διάταγμα δοθεί το δικαίωμα στην κολύμβηση, με γνώμονα την υγεία και άσκηση των ατόμων με κινητικά προβλήματα.
 
Συγκεκριμένα, σε επιστολή της Προέδρου του Ομίλου, Έρμας Στυλιανίδη, αναφέρεται πως οι περιορισμοί, λόγω της πανδημίας, δημιούργησαν σοβαρό πρόβλημα στα μέλη των χειμερινών κολυμβητών της "Ακτής Ολυμπίων", καθώς στην πλειοψηφία τους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και για χρόνια χρησιμοποιούν "τις ευεργετικές ιδιότητες της θάλασσας".
 
"Τα περισσότερα από τα μέλη μας κολυμπούν καθημερνά χειμώνα - καλοκαίρι αρχίζοντας οι περισσότεροι από τις 5:00 μέχρι και τις 8:00 το πρωί, ενώ για τους περισσότερους η άσκηση δεν διαρκεί περισσότερο από μία ώρα", υποδεικνύει η κ.Στυλιανίδη και υποδεικνύει πόσο δύσκολο είναι αυτό το διάστημα για άτομα με μυσοκελετικά κυρίως προβλήματα, που δεν μπορούν να επωφεληθούν από τη θάλασσα.
 
Την ίδια ώρα, σημειώνει πως είναι άδικο να μην μπορούν αυτά τα άτομα να γυμνάζονται στη θάλασσα, την ώρα που  κάποιοι κατάφεραν να εξασφαλίσουν ένα αμφισβητούμενο πιστοποιητικό από το γιατρό, κάποιοι τρέχουν για ένα γρήγορο μπάνιο στη θάλασσα τις ώρες που αλλάζουν βάρδια τα περίπολα της Αστυνομίας και κάποιοι άλλοι επιλέγουν περιοχές που βρίσκονται στην κυριότητα των Βρετανικών Βάσεων.
 
"Είμαστε ένας άλλος μεγάλος αριθμός κολυμβητών που θέλουμε και κολυμπούμε και να κάνουμε την άσκηση μας στη θάλασσα για την υγεία μας νόμιμα και με διάταγμα που θα μας καλύπτει, σύμφωνα με τις αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχει ο κάθε ελεύθερος άνθρωπος που υποφέρει από μία ασθένεια και θέλει να είναι νομοταγής", συμπληρώνει στην επιστολή της.
 
Η Πρόεδρος του Ομίλου Χειμερινών Κολυμβητών Λεμεσού "Ακτή Ολυμπίων", προτείνει όπως επιτραπεί το κολύμπι στη θάλασσα σε συγκεκριμένες πρωινές ώρες που θα εξυπηρετεί κυρίως τα μέλη του ομίλου, όπως ο κάθε κολυμβητής προσέρχεται μόνος στην παραλία και κρατά απόσταση ασφαλείας δυο μέτρων εντός και εκτός θάλασσας και όπως φέρει μαζί του την κάρτα μέλους.
Σημειώνει δε ότι η όλη διαδικασία μπορεί να γίνει χωρίς να χρειαστεί η λειτουργία των δημόσιων ντους και αποδυτηρίων και χωρίς να υπάρχουν κρεβατάκια και ομπρέλες.
 
Τέλος, εκφράζει την ευχή όπως το θέμα δει θετικά ο Υπουργός Υγείας και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, "γνωρίζοντας τις ευαισθησίες τους προς τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού".

Δειτε Επισης

Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου