Αφόρητες πιέσεις σε Κυβέρνηση και επιστήμονες για επαναλειτουργία επιχειρήσεων

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι πολίτες, αλλά πολύ περισσότερο οι επαγγελματίες, των οποίων οι δραστηριότητες επηρεάστηκαν από τα μέτρα της Κυβέρνησης για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
 
Άνθρωποι που είδαν τις επιχειρήσεις τους να αναστέλλουν τις εργασίες τους, περιμένουν με ανυπομονησία να μάθουν ποιοι τομείς της οικονομίας είναι αυτοί που θα επανέλθουν στην ομαλότητα από τις 4 Μαΐου, όταν και θα ανακοινωθεί το πρώτο στάδιο χαλάρωσης των μέτρων.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ 
 
Η εξίσωση που καλούνται να λύσουν Κυβέρνηση και Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, είναι ιδιαίτερα δύσκολη και σύνθετη, την ίδια ώρα που δέχονται πολλές παρεμβάσεις και εκκλήσεις από τους επαγγελματίες.
 
Αυτό παραδέχθηκε άλλωστε και ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, ο οποίος σημείωσε πως, είναι δέκτης μηνυμάτων τόσο μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, όσο και από τηλεφώνου από πολλούς πολίτες, που ζητούν ο δικός τους τομέας να είναι μέσα στις επιχειρήσεις που θα ανοίξει.
 
«Δέχομαι πολλές παρεμβάσεις από το facebook και το τηλέφωνο και προσπαθώ πάντοτε να είμαι ευγενικός και διπλωματικός στις απαντήσεις μου. Απαντώ και δίνω απαντήσεις με λογικό τρόπο και επιχειρήματα».
 
«Έγνοια μας», συνέχισε ο κ. Καραγιάννης είναι η ασφάλεια όλων. Καταλαβαίνουμε τα προβλήματα και την οικονομική δυσπραγία. Αν αντέξουμε ακόμα δύο με τρεις εβδομάδες θα τα πάμε καλύτερα».
 
Ανάλογες πιέσεις δέχεται και η Κυβέρνηση, με πολλές επαγγελματικές και άλλες οργανώσεις να αποστέλλουν επιστολές, τόσο προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και προς τον υπουργό Υγείας.
 
Επαγγελματικοί σύνδεσμοι και άλλοι φορείς με επιστολές τους εκπέμπουν SOS και ζητούν άμεση επαναλειτουργία των επιχειρήσεων τους, ενώ άλλοι ζητούν να λάβουν πληροφορίες για τα μέτρα που θα πρέπει να λαμβάνουν με την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων τους, ώστε να προετοιμαστούν.
 
Είναι δεδομένο, ωστόσο, πως αυτό που ίσχυσε και κατά τη λήψη των μέτρων από την Κυβέρνηση, δηλαδή αποφάσεις με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και όχι με βάση τις παρεμβάσεις και τις εκκλήσεις των πολιτών, θα ισχύσει και στην προκειμένη περίπτωση.
 
Είναι για αυτόν τον λόγο που αύριο το πρωί στις δέκα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η διυπουργική επιτροπή θα έχουν νέα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ώστε να κλειδώσουν στα μέτρα που θα ανακοινωθούν την Τετάρτη μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
ΠΙΝΑΚΕΣ: Πόσες ενστάσεις εγκρίθηκαν στις περιοχές που έβαλε στο μικροσκόπιό του το ΥΠΕΣ
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Ενδείξεις πως κόμματα και υποψήφιοι βρίσκονται πίσω από τις ψευδείς εγγραφές στους καταλόγους
Ισραήλ στο Ιράν: Επιλέξαμε να μη χτυπήσουμε πυρηνικές εγκαταστάσεις, θα μπορούσε να είναι χειρότερα
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Σε ποιους δήμους και κοινότητες κατατέθηκαν οι περισσότερες ενστάσεις για μετακινήσεις ψηφοφόρων
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Άγνοια Κυβέρνησης για τα περί μεταφοράς πυραύλων από το Κατάρ στο Ισραήλ μέσω Κύπρου