Πέφτουν τα κρούσματα, μειώνονται οι θάνατοι από τον ιό σε όλο τον κόσμο

Μείωση στα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, αλλά και τους θανάτους από κορωνοϊό, καταγράφονται σε όλο τον κόσμο.
 
Στις ΗΠΑ, ο αριθμός των θανάτων της ασθένειας COVID-19, που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, ανήλθε σε 1.891 τις τελευταίες 24 ώρες, με το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει έτσι τα 38.664 στη χώρα, σύμφωνα με δεδομένα που συγκεντρώνει και μεταφορτώνει σε πραγματικό χρόνο στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς
 
Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 έχει φθάσει τους 732.197, σύμφωνα με αυτή τη σχολή ιατρικής που εδρεύει στη Βαλτιμόρη.
 
Στην Κίνα, η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε ότι κατέγραψε 16 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό στην ηπειρωτική Κίνα ως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, τα 9 εκ των οποίων εντοπίστηκαν μεταξύ ταξιδιωτών που έφθασαν στη χώρα από το εξωτερικό.
 
Οι υπόλοιπες επτά περιπτώσεις ήταν κρούσματα μετάδοσης στην κοινότητα, ανέφερε η Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας της Κίνας στο ενημερωτικό δελτίο που δημοσιοποιεί καθημερινά. Οι έξι από αυτές τις περιπτώσεις εντοπίστηκαν στην επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ και η έβδομη στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ.
 
Δεν αναφέρθηκε κανένας νέος θάνατος χθες Σάββατο στην ηπειρωτική Κίνα.
 
Με βάση τα στοιχεία που ανακοινώνονται επίσημα από τις κινεζικές αρχές, ο αριθμός των ανθρώπων που προσβλήθηκαν από τον SARS-CoV-2 στην Κίνα μετά την εμφάνιση αυτού του νέου κορωνοϊού στην Ουχάν, την πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι, ανερχόταν σε 82.735, ενώ ο αριθμός των θυμάτων της ασθένειας COVID-19 παρέμενε στα 4.632 ως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.
 
Στη Νότιο Κορέα οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι κατέγραψαν μονοψήφιο αριθμό νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό στη χώρα της νότιας Ασίας για πρώτη φορά το τελευταίο δίμηνο.
 
Σύμφωνα με τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC), εντοπίστηκαν οκτώ νέα κρούσματα το περασμένο 24ωρο.
 
Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 ανήλθε έτσι σε 10.661.
 
Άλλοι δύο ασθενείς υπέκυψαν στην ασθένεια COVID-19, που προκαλεί ο κορωνοϊός, με το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει έτσι τα 234.
 
Στη Βραζιλία, το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι άλλοι 206 ασθενείς υπέκυψαν στην ασθένεια COVID-19, που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, με το σύνολο των θανάτων στη χώρα εξαιτίας της πανδημίας να ανέρχεται σε 2.347.
 
Επιβεβαιώθηκαν 2.917 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να ανέρχεται — επισήμως τουλάχιστον — σε 36.599, κατά την ίδια πηγή.
 
Στη Βραζιλία καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό από ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Λατινικής Αμερικής.
 
Στην Αίγυπτο, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι εντοπίστηκαν 188 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 να ανέρχεται πλέον σε 3.032.
 
Διαπιστώθηκαν 19 νέοι θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19. Το σύνολο των θυμάτων στη χώρα αυξήθηκε έτσι στα 224.
 
Οι αρχές επέβαλαν νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας την 25 Μαρτίου σε όλη την επικράτεια. Αύριο Δευτέρα, εθνική εορτή, δεν θα λειτουργήσουν τα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Υπ. Γεωργίας: Μεγάλη η σημασία χωριστής συλλογής επικίνδυνων αποβλήτων
H ανακοίνωση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας για τις ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης
Στους 30 βαθμούς η θερμοκρασία-Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα
Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
Ένα βήμα πριν το «record» στα σχολεία υψηλού κινδύνου-Σε επαγρύπνηση οι φρουροί για τις λαμπρατζιές
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας