Αισιοδοξία, υπομονή και υπακοή πριν κόψουμε το νήμα...

Τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά. Οι ενδείξεις δείχνουν πως τα δύσκολα είναι πίσω μας. Οι θυσίες μας, οι στερήσεις μας και οι περιορισμοί μας, αντικατοπτρίζονται τώρα ξεκάθαρα στην καμπύλη της Κύπρου.
 
Κανείς δεν ανέμενε πως θα είναι εύκολο. Ίσως να μην είχαμε αντιληφθεί εκ των προτέρων πόσο δύσκολο θα ήταν για κάποιους, ίσως ακόμη να δυσκολευόμαστε να αποδεχθούμε πως πρέπει να συνεχίσουμε υπό αυτές τις συνθήκες για λίγο καιρό ακόμα. Όμως προσαρμοστήκαμε και τώρα μπορούμε, πλέον, να ελπίζουμε, ότι σύντομα θα ξεκινήσουμε σταδιακά να επιστρέφουμε σε μια πιο ομαλή κατάσταση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αισιόδοξα μηνύματα αλλά δεν σηκώνει χαλάρωση-Είκοσι τα νέα κρούσματα
 
«Μέρα με τη μέρα η επιδημιολογική εικόνα που σχηματίζεται μπροστά μας, συνάδει με τις προσδοκίες και τις στοχεύσεις μας. Τα στοιχεία που βλέπουμε καθρεφτίζουν τη συμπεριφορά της κοινωνίας και είναι το αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας. Σας ευχαριστούμε ξανά και είμαστε βέβαιοι ότι, εάν μείνουμε προσηλωμένοι στην ίδια τακτική, τα νέα θα γίνονται συνεχώς καλύτερα. Σας παρακαλούμε πολύ μην εγκαταλείψετε την προσπάθεια, συνεχίστε για ακόμα μερικές ημέρες», εξήγησε χθες, κατά την καθημερινή ενημέρωση, ο Λεόντιος Κωστρίκης.
 
«Στην Κύπρο έχουμε καταφέρει να σταθεροποιήσουμε την εικόνα», ανέφερε από την πλευρά του ο Μάριος Λοΐζου. «Τα νούμερα εξακολουθούν να πηγαίνουν καλά κι αυτό μας ευχαριστεί όλους. Είπαμε ότι αυτό θα είναι ένα διαφορετικό Πάσχα. Πρέπει να είναι ξεκάθαρο σε όλους μας ότι το πώς θα συμπεριφερθούμε τις επόμενες ημέρες θα είναι καθοριστικό. Δεν πρέπει να αφήσουμε την ανυπομονησία να μας στερήσει ό,τι έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα. Ο ιός, δυστυχώς, δεν αναγνωρίζει ούτε Ανάσταση ούτε Κυριακή του Πάσχα», τόνισε.  
 
Λίγα λεπτά αργότερα, απευθύνθηκε στον λαό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Το πασχαλινό διάγγελμα του Νίκου Αναστασιάδη ήταν διαφορετικό από όλα τα άλλα. Επέλεξε να παραμερίσει όλα τα υπόλοιπα ζητήματα πολιτικής και, συμβαδίζοντας με τα σημεία των καιρών, να επικεντρωθεί στον κορωνοϊό, στέλνοντας το ίδιο ακριβώς μήνυμα με τους επιστήμονες: Ότι πρέπει να κάνουμε λίγη ακόμη υπομονή, παραμένοντας πιστοί στα μέτρα, και θα τα καταφέρουμε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το ευχαριστώ του Προέδρου και η έκκληση για το Πάσχα με ορίζοντα τη χαλάρωση
 
Μιλώντας στους πολίτες με περισσότερο συναισθηματισμό από όσο οι πολιτικοί συνηθίζουν, απευθυνόμενος σε αυτούς ως Πρόεδρος και ως παππούς, ο Νίκος Αναστασιάδης ήταν ειλικρινής. Επεσήμανε πως ναι μεν, τις τελευταίες ημέρες, οι ελπίδες αυξάνονται αλλά δεν σηματοδοτούν το τέλος. Υπέδειξε πως υπάρχει ακόμη απόσταση, που πρέπει να διανύσουμε με την ίδια σύνεση.
 
Εξήγησε, ταυτόχρονα, πως η χαλάρωση των μέτρων, που τόσο αδημονούν οι πολίτες, είναι απόλυτα συνυφασμένη με την πορεία μείωσης των κρουσμάτων, η οποία συνεπάγεται αυστηρή τήρηση των περιοριστικών μέτρων». Προειδοποίησε, δε, πως αυτό που σήμερα φαίνεται να τίθεται υπό έλεγχο, μπορεί εύκολα να γίνει ανεξέλεγκτο τη επομένη.
 
Τα πράγματα είναι πλέον ξεκάθαρα. Η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί και πλέον διαφαίνεται στον ορίζοντα η χαλάρωση των μέτρων. Και η βασικότερη απειλή έναντι αυτής της προοπτικής είναι να παρεκκλίνουμε από την πορεία που ακολουθούμε τόσες εβδομάδες.
 
Αυτοί που προστατεύαμε τόσο καιρό χρειάζονται προστασία και την ημέρα του Πάσχα. Αυτή είναι η πραγματική ένδειξη αγάπης από μέρους μας και όχι μερικά κομμάτια κρέας πλάι-πλάι. Ας στερηθούμε, λοιπόν, λίγο ακόμη τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Ας ζήσουμε λίγο ακόμη κλεισμένοι στους τοίχους του δικού μας σπιτιού. Ας φροντίσουμε κανείς να μην κινδυνεύσει αυτό το Πάσχα, χάριν ενός οικογενειακού τραπεζιού, που μπορεί να γίνει αργότερα. Ας τηρήσουμε τον νόμο και τις συστάσεις των ειδικών.
 
Οι επιστήμονες μίλησαν. Είναι η σειρά μας να αποδείξουμε ότι ακούσαμε. Ας προσπαθήσουμε να τρέξουμε τα τελευταία χιλιόμετρα του δρόμου με την ίδια δύναμη και την ίδια αποφασιστικότητα και θα κόψουμε το νήμα. Θα τα καταφέρουμε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστoύν οι αρμόδιοι
Αίτηση από τέταρτη εταιρεία στα κατεχόμενα για χαλλούμι ΠΟΠ
Σύσκεψη για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» υπό τον Τατάρ στα κατεχόμενα