Σε επαφή με τους μαθητές παρά τις διακοπές του Πάσχα οι εκπαιδευτικοί

Οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν και τις ημέρες των εορτών του Πάσχα να βρίσκονται σε επαφή με τους μαθητές τους, αναφέρουν σε δηλώσεις τους στο ΚΥΠΕ, μέλη των ηγεσιών των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΛΤΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΕΛΜΕΚ.
 
Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις εύχονται, παράλληλα, να τελειώσει το συντομότερο δυνατό αυτή η πανδημία, με τις λιγότερες ανθρώπινες, οικονομικές και κοινωνικές και άλλες απώλειες .
 
ΟΛΤΕΚ
Ο Γενικός Γραμματέας της ΟΛΤΕΚ, Λένος Λοΐζου, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ είπε ότι από την ημέρα που έκλεισαν τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί της Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης, αν και το Υπουργείο Παιδείας στις αρχές λόγω του έκτακτου γεγονός του κορωνοϊού δεν ήταν έτοιμο να προσφέρει την τηλεκπαίδευση, άρχισαν τα μαθήματα μέσω διαδικτύου, και χρησιμοποιώντας άλλα μέσα, όπως Viber, messenger, κ.λπ.
 
«Δήλωσαν παρόντες και παρούσες από την πρώτη μέρα του προβλήματος αυτού και ήταν πάντα στο πλευρό των μαθητών τους. Στις πρώτες μέρες η επικοινωνία ήταν λίγο δύσκολη. Προβλήματα που αντιμετωπίσαμε ήταν η χαμηλή ταχύτητα διαδικτύου. Τα παιδιά δεν ήταν εξοικειωμένα με κάποιες πλατφόρμες, όπως το Zoom ή όπως το Office365, εντούτοις έχουν ξεπεραστεί σε μεγάλο βαθμό και οι εκπαιδευτικοί αλλά και οι μαθητές, πιστεύουμε ότι το μάθημα γίνεται σε ψηλό βαθμό ετοιμότητας», πρόσθεσε.
 
Όμως, συνέχισε ο κ. Λοϊζου, «δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι η εκπαίδευση δια αποστάσεως δεν αποφέρει τα ίδια αποτελέσματα με την εκπαίδευση μέσα στην τάξη».
 
«Προβλήματα υπήρξαν, λύθηκαν, αλλά θα υπάρξουν και άλλα προβλήματα, φαντάζομαι. Όλα αυτά, όμως, πιστεύω θα τα δούμε και με το πέρας αυτής της πανδημίας,  μαζί με το Υπουργείο θα τα επιλύσουμε, έτσι ώστε να χρησιμοποιείται πλέον και η τηλεδιάσκεψη σαν μέτρο μάθησης για τα παιδιά και να χρησιμοποιείται και επί καθημερινής βάσεως και όχι μόνο σε περιπτώσεις πανδημίας», πρόσθεσε.  
 
Απαντώντας σε ερώτηση, ο Γενικός Γραμματέας της ΟΛΤΕΚ είπε ότι κατά την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Παιδείας, τού έχουν θέσει όλους τους προβληματισμούς τους και πρόσθεσε ότι έχουν θέσει ένα ερώτημα στον Υπουργό: «Το τι μέλλει γενέσθαι για την επόμενη σχολική χρονιά».
 
«Σίγουρα είναι μια δύσκολη απάντηση, γιατί κανένας μας ακόμα δεν ξέρει πώς θα εξελιχθεί αυτή η πανδημία, εντούτοις όμως σε βασικά θέματα λειτουργίας των σχολείων πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι, έτσι ώστε η νέα σχολική χρονιά να μας βρει έτοιμους και δυναμωμένους και τυχόν κενά τα οποία έχουμε αφήσει στην προβληματική, να την πω, χρονιά που διανύουμε να τα επιλύσουμε με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο στη νέα σχολική χρονιά», πρόσθεσε.
 
Ο Γενικός Γραμματέας της ΟΛΤΕΚ ανέφερε ότι παρόλο που άρχισαν οι διακοπές του Πάσχα, εντούτοις όλοι οι εκπαιδευτικοί είμαστε στη διάθεση των παιδιών.
 
«Έστω και τις ημέρες του Πάσχα, οι εκπαιδευτικοί ποτέ δεν αρνήθηκαν να βοηθήσουν τον οποιονδήποτε μαθητή, όχι μόνο για εκπαιδευτικά θέματα, αλλά και για όλα τα θέματα, τα οποία τους απασχολούν. Οι εκπαιδευτικοί πάντα ήταν και πάντα θα είναι στο πλευρό των μαθητών μας. Δεν υπάρχει περίπτωση να ξεχάσουμε τους μαθητές μας. Θα ήθελα να ευχηθώ Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση και ευχόμαστε σύντομα η πανδημία να τελειώσει το συντομότερο δυνατό με τις πιο λίγες απώλειες που θα μπορούσαν να υπάρξουν», συμπλήρωσε.
 
ΠΟΕΔ
Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ είπε ότι «αν αναλογιστούμε ότι μπήκαμε σε τούτη την δύσκολη κατάσταση με την αναστολή της φοίτησης εδώ και ένα μήνα σχεδόν, νομίζω ότι αυτά που έγιναν μέσα σε αυτό τον μήνα είναι αξιοσημείωτα και δείχνουν μια πολύ καλή πρόοδο και από την πλευρά των εκπαιδευτικών και του Υπουργείου».
 
«Ελπίζουμε να μπορέσουμε μετά το Πάσχα να ξεκινήσουμε και τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, τουλάχιστον με την Ε΄ και Στ΄ τάξη, καλύπτοντας όμως πρώτα τις ανάγκες εκείνων των 1.500 περίπου παιδιών για να μην τα αφήσουμε πίσω. Αυτή η προσπάθεια πήγε πάρα πολύ καλά. Σίγουρα έγιναν και λάθη και παραλείψεις, αλλά νομίζω η γενική εικόνα είναι ότι ήταν μια καλή προσπάθεια και επαναλαμβάνω, ελπίζω μετά τις γιορτές να μην χρειαστεί πολλά να την συνεχίσουν, αλλά αν χρειαστεί, να προχωρήσει εκείνο το κομμάτι της εκπαίδευσης, της σύγχρονης», πρόσθεσε. 
 
Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ είπε ότι σίγουρα είναι ένα Πάσχα διαφορετικό, «μακάρι να μην ξανά χρειαστεί να περάσουμε τούτες τις στιγμές».
«Μέσα από αυτό το Πάσχα, νομίζω ότι ο καθένας πλέον μπορεί να βγάλει τα μηνύματα τα δικά του και μακάρι το συντομότερο να επιστρέψουμε στην ρουτίνα, με τις λιγότερες κυρίως ανθρώπινες απώλειες, αλλά και άλλες, οικονομικές, κοινωνικές, κ.λπ», σημείωσε.
 
ΟΕΛΜΕΚ
Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χατζησάββας, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ είπε ότι και τις ημέρες των εορτών του Πάσχα, οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν να βρίσκονται σε επαφή με τους μαθητές τους.
 
«Οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν τις προσπάθειες τους, έτσι ώστε να βρίσκονται σε επαφή με τους μαθητές τους και σε συγκεκριμένες ημέρες των εορτών του Πάσχα, συνεχίζοντας, ταυτόχρονα, τη μεγάλη προσπάθεια που άρχισαν από τις 10 Μαρτίου 2020, χρησιμοποιώντας ασύγχρονη αλλά και σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με στόχο τη διατήρηση της επαφής των μαθητών με την μαθησιακή διαδικασία. Νοείται, βεβαίως ότι από την Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020, όλοι οι εκπαιδευτικοί μπαίνουν σε πιο εντατικούς ρυθμούς, ειδικά οι εκπαιδευτικοί της Γ΄ Λυκείου οι οποίοι θα πρέπει να προετοιμάσουν όσο πιο καλά τους τελειόφοιτους μαθητές μας», πρόσθεσε.
 
Με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα, είπε ο κ. Χατζησάββας, «ως Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ θέλω να ευχηθώ Καλή Ανάσταση, κάθε προσωπική και οικογενειακή υγεία και ευτυχία και εύχομαι το συντομότερο δυνατόν επιστροφή όλων των εργαζομένων στις εργασίες τους, και ειδικά στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές επιστροφή στις σχολικές μας μονάδες».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στους 31 βαθμούς η θερμοκρασία-Επιστρέφει η σκόνη την Τετάρτη
Καμπανάκι για νέες αυξήσεις στα καύσιμα λόγω πολέμου-Κίνδυνο εκμετάλλευσης προβλέπουν οι καταναλωτές
Αρχές Ιουλίου οι πρώτες αναδομήσεις πολυκατοικιών για ΚτίΖΩ-Αρχίζει η β’ φάση του σχεδίου
Μέτρα για στήριξη των Λειτουργών Κοινωνικών Υπηρεσιών ζητά η ΙΣΟΤΗΤΑ
Α. Μιχαηλίδου: Το ΥΠΑΝ έχει θέσει ως προτεραιότητα την προώθηση ενός υποστηρικτικού σχολικού περιβάλλοντος
Προσπάθεια για ηλεκτρονικό εμπόριο μέσω Τουρκίας καταβάλλεται στα κατεχόμενα
Παρουσιάστηκε στους κοινωνικούς εταίρους η μελέτη για βιωσιμότητα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Στα €800 τον μήνα η αντιμισθία του ΔΣ Εθνικής Αρχής Παιγνίων με κοινωνικές ασφαλίσεις
Άρχισε η δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου για το καθεστώς του καλλιτέχνη
Συναντήθηκε με τον Sinkevičius η Παναγιώτου-«Δεδομένη η πολιτική βούληση για τερματισμό εκκρεμοτήτων»