Αναδιπλώνεται η κοινότητα Ζυγίου-Πήρε πίσω την ανακοίνωση για Θεία Κοινωνία και Άγιο Φως

Νέα ανακοίνωση στην οποία σημειώνει πως δεν θα παραδοθεί το Άγιο Φως στις οικίες των πιστών το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου εξέδωσε η κοινότητα Ζυγίου. 

Υπενθυμίζεται πως σε προηγούμενη ανακοίνωση η κοινότητα ενημέρωνε ότι το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής και του Μεγάλου Σαββάτου θα τελεστεί το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας στην εκκλησία του Αγίου Βαρνάβα στο Ζύγι, εξέδωσε η κοινοτάρχης Ζυγιού, Γεωργία Μιχαήλ.
 
Ουσιαστικά η κοινοτάρχης καλούσε τους πιστούς να σπάσουν την καραντίνα, αφού με βάση τα σχετικά διατάγματα του Υπουργείου Υγείας, όχι μόνο απαγορεύεται οι πιστοί να μεταβούν στις εκκλησίες, αλλά απαγορεύεται η οποιαδήποτε διακίνηση, πέραν των όσων εργάζονται, μετά τις εννέα το βράδυ.
 
Σύμφωνα με την πρώτη ανακοίνωσή, όσοι επιθυμούν να κοινωνήσουν θα έπρεπε  να πάνε στην εκκλησία και να παραμείνουν στο προαύλιο περιμένοντας τη σειρά τους.
 
Μάλιστα καλούσε τους πολίτες να έχουν μαζί τους την ταυτότητά τους και το Έντυπο Β για μετακίνηση ή να αποστείλουν μήνυμα στο 8998. Ακόμη η κοινοτάρχης Ζυγίου σημείωνε ότι τη νύχτα του Μεγάλου Σαββάτου γύρω στις 12 με 12 και 30 η ίδια και τα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου θα περνούσαν από όλα τα σπίτια της κοινότητας για να παραδώσουν στους πιστούς το Άγιο Φως.

Σε νεότερη ανακοίνωση η κοινοτάρχης σημειώνει ότι μετά την τελευταία ενημέρωση που έλαβε, η κοινότητα καλείται να συμμορφωθεί με τα σχετικά διατάγματα και να μην παραδώσει το Άγιο Φως στα σπίτια. Την ίδια ώρα καλεί τους πιστούς όπως παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην προσέλθουν στη εκκλησία για λειτουργία και Θεία Κοινωνία. 

Σημειώνεται ότι για το θέμα ενημερώθηκε και η Αστυνομία ενώ ο ίδιος ο Αρχηγός της δύναμης σχολίασε την ανάρτηση του REPORTER, σημειώνοντας ότι, η Αστυνομία έχει επιληφθεί του θέματος και το Κοινοτικό Συμβούλιο έχει ανακαλέσει την πρόσκληση. «Είναι σε πίστη του Συμβουλίου που έκανε δεύτερες σκέψεις. Η κατάσταση θα ελεγχεται», έγραψε ο Αρχηγός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Βλάβη προκάλεσε προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στην επαρχία Λάρνακας
Προώθηση σχεδιασμών για συστήματα αποθήκευσης και υδρογόνο ζητά η Επιτροπή Ενέργειας
Ολοκληρώθηκε η σύνταξη Νομοσχεδίου κατοχύρωσης των καλλιτεχνών και τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση
Δ. Στυλιανού: Η πλατφόρμα που βάζει την Κύπρο στον διεθνή κινηματογραφικό χάρτη
Ανυπόστατα παράπονα για ποσότητα υγραερίου σε κυλίνδρους ενώπιον του Συνδέσμου Καταναλωτών
Αυτά είναι τα εξεταστικά κέντρα για τις Παγκύπριες Εξετάσεις κατά επαρχία
Υφ. Έρευνας: Στόχος έως το 2026 η πλήρης κάλυψη σε συνδεσιμότητα πολύ υψηλών ταχυτήτων
ΥΠΕΣ για σχέδιο ΚτίΖΩ-«Δεν θα υπάρξει σοβαρή παρέκκλιση από τα καθορισμένα χρονοδιαγράμματα»
Βιώσιμο ως το 2080 το ΤΚΑ-Πολιτική βούληση Κυβέρνησης για εξορθολογισμό επενδυτικής πολιτικής
Αναβολές με τη σέσουλα στην ΕΦ-Επιείκεια ΥΠΑΜ σε αθλητές, κάλεσμα Ελεγκτικής για επανεξέταση κριτηρίων