Θέματα εξετάσεων στο επικέντρο της τηλεδιάσκεψης Υπ. Παιδείας με ΟΛΤΕΚ

Θέματα των Παγκύπριων, Προαγωγικών και των Απολυτήριων Εξετάσεων και της ύλης των εξετάσεων, ιδιαίτερα για την Γ΄ τάξη των Τεχνικών Σχολών βρέθηκαν στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης την Παρασκευή 10 Απριλίου 2020 του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου με τον Πρόεδρο και μέλη της Γραμματείας της Οργάνωσης Λειτουργών Τεχνικής Εκπαίδευσης Κύπρου (ΟΛΤΕΚ).

Ανακοίνωση του ΥΠΠΑΝ αναφέρει ότι "επιπρόσθετα, συζητήθηκαν διαδικαστικά θέματα που αφορούν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και σημειώθηκαν οι εκπαιδευτικές ανάγκες, κυρίως για τα εργαστηριακά μαθήματα, που προκύπτουν λόγω της αναστολής φοίτησης των μαθητών και μαθητριών".
 
Ο Υπουργός Παιδείας, "αναγνώρισε το έργο και τις προσπάθειες που καταβάλλουν σε αυτό το διάστημα οι εκπαιδευτικοί και υπογράμμισε τη συμβολή τους για την ανάπτυξη του συστήματος εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και παιδαγωγικής στήριξης. ενώ ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για τη συμβολή τους στην καταγραφή των ελλείψεων και αναγκών των μαθητών/μαθητριών ως προς τη σύνδεση με το διαδίκτυο και τον εξοπλισμό, κατά τρόπο που κατέστη δυνατόν το Υπουργείο να εξοπλίσει τα σχολεία και μέσω αυτών τα παιδιά που το χρειάζονταν".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι δικαιούνται το ειδικό φοιτητικό επίδομα-Νέες διευκρινίσεις Υπ. Παιδείας

Σημείωσε "ότι το δημόσιο σχολείο ανταποκρίνεται με επιτυχία στις σύγχρονες ανάγκες της εκπαίδευσης και πως η ανάπτυξη δυνατοτήτων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης αναγνωρίζεται ήδη ευρύτερα από την κοινωνία".
 
 Καταληκτικά, ο Υπουργός, είπε ότι "ειδικά με τα δεδομένα έκτακτης ανάγκης αυτής της χρονιάς θα πρέπει και στη διάρκεια των επόμενων δύο εβδομάδων, παρά το ότι τυπικά πρόκειται για σχολικές αργίες, να συνεχίσει το σχολείο να παρέχει εξ αποστάσεως παιδαγωγική στήριξη στους μαθητές και τις μαθήτριες".
 
Στο σημείο αυτό οι εκπρόσωποι της ΟΛΤΕΚ εξέφρασαν "την ετοιμότητα της οργάνωσης για περαιτέρω συντονισμό και συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, για τη μέγιστη δυνατή επιτυχία του συστήματος της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης".
 
Λαμβάνοντας ξανά τον λόγο ο Υπουργός Παιδείας επισήμανε ότι "ανάλογα και με τις συμβουλές που θα δοθούν από τους εμπειρογνώμονες συμβούλους της Κυβέρνησης και τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας, προς τα τέλη του μήνα, θα δοθεί η δυνατότητα να συζητηθεί ο σχεδιασμός για την υπόλοιπη σχολική χρονιά".
 
Διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο και τα μέλη της Γραμματείας της ΟΛΤΕΚ ότι "δεν θα χαθεί η χρονιά και ότι οι όποιες αποφάσεις θα έχουν ως γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον των παιδιών, όπως και την αξιοπιστία του εκπαιδευτικού συστήματός μας, ενώ θα λάβουν υπόψη και τις ιδιαίτερες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί μας".
 
Αποφασίστηκε, τέλος, να συνεχιστούν οι επαφές και ο διάλογος μέσω ανάλογων τηλεδιασκέψεων, όπως θα γίνει και με τις άλλες εκπαιδευτικές οργανώσεις και με άλλους φορείς, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ