Ακόμη τρία άτομα θετικά στον κορωνοϊό στα κατεχόμενα

Ο «υπουργός υγείας» Αλί Πιλλί ανακοίνωσε σήμερα ότι το τελευταίο 24ωρο διενεργήθηκαν 275 τεστ στα κατεχόμενα και ότι τρεις άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Μετά τα σημερινά αποτελέσματα, τα περιστατικά Covid-19 στα κατεχόμενα ανήλθαν στα 99 σε σύνολο 3,890 τεστ που διενεργήθηκαν.

Ανέφερε ότι το ένα θετικό κρούσμα είναι ένας από τους επιβάτες που έφθασε από τη Βρετανία πριν δύο μέρες, ενώ τα άλλα δύο θετικά κρούσματα είναι εργαζόμενοι, που μένουν σε ξενοδοχείο, προσθέτοντας ότι και τα τρία κρούσματα είναι από εξωτερικές πηγές.

Είπε ακόμα ότι οι αφίξεις από το εξωτερικό ενέχουν μεγάλο ρίσκο, γι’ αυτό οι αφίξεις των αεροπλάνων πρέπει να σταματήσουν άμεσα. Τέλος, ανέφερε ότι θα προσπαθήσουν να αυξήσουν τον αριθμό των διαγνωστικών τεστ που διεξάγονται.

Εν τω μεταξύ, σε δηλώσεις του ο «υπουργός μεταφορών και συγκοινωνιών» Τολγκά Άτακαν είπε ότι αναμένεται κατά τις 5 το απόγευμα σήμερα να αφιχθεί αεροπλάνο στα κατεχόμενα, που αναχώρησε από την Άγκυρα, μεταφέροντας 119 άτομα.
 
Είπε ότι οι επιβάτες είναι άτομα που έμεναν στην Άγκυρα, όπως φοιτητές ή φοιτητές στρατιωτικών σχολών. Εξήγησε ότι με την άφιξη του αεροπλάνου, οι επιβάτες θα μεταφερθούν σε φοιτητική εστία στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Ερωτηθείς τι θα γίνουν όσοι βρίσκονται ακόμη στη Βρετανία και στην Τουρκία και δεν μπόρεσαν για οποιοδήποτε λόγο να επιστρέψουν, ο Άτακαν είπε ότι δεν έχει οποιαδήποτε προγραμματισμένη πτήση την επόμενη εβδομάδα, αλλά αν καταστεί αναγκαίο και αν υπάρχουν οι κατάλληλοι όροι, θα εξεταστούν τα αιτήματα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018-«Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ