Ποιοι δικαιούνται το ειδικό φοιτητικό επίδομα-Νέες διευκρινίσεις Υπ. Παιδείας

Σε διευκρινίσεις για το φοιτητικό επίδομα και τους δικαιούχους, προέβη το Υπουργείο Παιδείας, σημειώνοντας πως όσοι φοιτητές παρέμειναν στη χώρα σπουδών τους, μετά τις 21 Μαρτίου, θα λάβουν το ειδικό επίδομα. 
 
Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει πως ως γνωστόν, η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει να στηρίξει τους φοιτητές/φοιτήτριες που παρέμειναν στο εξωτερικό εξαιτίας της εφαρμογής έκτακτων προστατευτικών μέτρων, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα και την αναστολή των αεροπορικών πτήσεων προς την Κύπρο, με την καταβολή έκτακτου επιδόματος ύψους €750.
 
Διευκρινίζεται ότι το επίδομα αυτό δικαιούνται οι φοιτητές/φοιτήτριες που παρέμειναν στις χώρες σπουδών τους μετά την 21η Μαρτίου 2020- ημέρα κατά την οποία ανεστάλησαν οι πτήσεις- και έχουν καταχωρήσει ή καταχωρούν ηλεκτρονικά αίτηση στην ειδική πλατφόρμα της Υπηρεσίας Φοιτητικής Μέριμνας, στον Ιστότοπο του Υπουργείου Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας, στη βάση δικαιολογητικών που αποδεικνύουν τη φοίτησή τους.
 
Το επίδομα θα χορηγείται σε όσους αιτητές/αιτήτριες εγκρίνονται, με πληρωμή απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει δηλωθεί, χωρίς καμία άλλη διαδικασία. Η διαδικασία καταβολής του επιδόματος έχει ήδη ξεκινήσει και μέχρι στιγμής έχουν γίνει πληρωμές από το Υπουργείο σε περισσότερους από δυο χιλιάδες δικαιούχους, ενώ οι πληρωμές συνεχίζονται και για τους υπόλοιπους δικαιούχους αιτητές. Σε όσους φοιτητές και φοιτήτριες γίνεται η πληρωμή, θα ειδοποιούνται σχετικά με ηλεκτρονικό μήνυμα από το Υπουργείο.
 
Αιτήσεις μπορούν να καταχωρούνται μέχρι τις 22 Απριλίου 2020.

Δειτε Επισης

Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα
Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα