Παρασκευή 29 Μαϊ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ποιοι δικαιούνται το ειδικό φοιτητικό επίδομα-Νέες διευκρινίσεις Υπ. Παιδείας

  10/04/2020 15:39
Ποιοι δικαιούνται το ειδικό φοιτητικό επίδομα-Νέες διευκρινίσεις Υπ. Παιδείας

Ποιοι δικαιούνται το ειδικό φοιτητικό επίδομα-Νέες διευκρινίσεις Υπ. Παιδείας

  10/04/2020 15:39
Σε διευκρινίσεις για το φοιτητικό επίδομα και τους δικαιούχους, προέβη το Υπουργείο Παιδείας, σημειώνοντας πως όσοι φοιτητές παρέμειναν στη χώρα σπουδών τους, μετά τις 21 Μαρτίου, θα λάβουν το ειδικό επίδομα. 
 
Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει πως ως γνωστόν, η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει να στηρίξει τους φοιτητές/φοιτήτριες που παρέμειναν στο εξωτερικό εξαιτίας της εφαρμογής έκτακτων προστατευτικών μέτρων, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα και την αναστολή των αεροπορικών πτήσεων προς την Κύπρο, με την καταβολή έκτακτου επιδόματος ύψους €750.
 
Διευκρινίζεται ότι το επίδομα αυτό δικαιούνται οι φοιτητές/φοιτήτριες που παρέμειναν στις χώρες σπουδών τους μετά την 21η Μαρτίου 2020- ημέρα κατά την οποία ανεστάλησαν οι πτήσεις- και έχουν καταχωρήσει ή καταχωρούν ηλεκτρονικά αίτηση στην ειδική πλατφόρμα της Υπηρεσίας Φοιτητικής Μέριμνας, στον Ιστότοπο του Υπουργείου Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας, στη βάση δικαιολογητικών που αποδεικνύουν τη φοίτησή τους.
 
Το επίδομα θα χορηγείται σε όσους αιτητές/αιτήτριες εγκρίνονται, με πληρωμή απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει δηλωθεί, χωρίς καμία άλλη διαδικασία. Η διαδικασία καταβολής του επιδόματος έχει ήδη ξεκινήσει και μέχρι στιγμής έχουν γίνει πληρωμές από το Υπουργείο σε περισσότερους από δυο χιλιάδες δικαιούχους, ενώ οι πληρωμές συνεχίζονται και για τους υπόλοιπους δικαιούχους αιτητές. Σε όσους φοιτητές και φοιτήτριες γίνεται η πληρωμή, θα ειδοποιούνται σχετικά με ηλεκτρονικό μήνυμα από το Υπουργείο.
 
Αιτήσεις μπορούν να καταχωρούνται μέχρι τις 22 Απριλίου 2020.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας