Αλαλούμ στα κατεχόμενα με πιθανό κρούσμα που δεν τέθηκε σε καρατίνα

Η δήλωση του Κουντρέτ Οζερσάι χθες ότι υπάρχει περιστατικό κορωνοϊού, που ήρθε από το εξωτερικό, απαντώντας σε σχόλια για πιθανό κρούσμα από τη Βρετανία με μια από τις δύο ναυλωμένες πτήσεις, προκάλεσε αναστάτωση στα κατεχόμενα.
 
Η πληροφορία είχε μεταδοθεί από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, αλλά και ηλεκτρονικές ιστοσελίδες, με τον «υπεξ» να δηλώνει στον «Μπαϊράκ» ότι είχε πληροφορηθεί και ο ίδιος ότι είναι ανάμεσα σ’ αυτούς που ήλθαν από το εξωτερικό, υπήρχε ένα άτομο που πιθανόν να ήταν ασθενής, αλλά παρέπεμψε στις δηλώσεις του «υπουργού υγείας» αργότερα. Αργότερα όμως ανακοινώθηκε ότι το νέο κρούσμα ήταν γυναίκα από τη Λεύκα, που είχε έρθει τις προηγούμενες ημέρες από την Ελβετία και όχι την Βρετανία.
 
Η Αφρίκα γράφει ότι οι πληροφορίες για το ύποπτο περιστατικό έλεγαν πως ήταν άντρας 56 ετών και ήταν ανάμεσα στους επιβάτες που έφθασαν χθες το πρωί από Λονδίνο, όπου έχασε τους γονείς τους πρόσφατα εξαιτίας του κορωνοϊού. Αναμενοταν να μεταφερθεί από τις φοιτητικές εστίες της Μόρφου στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας,
 
Σήμερα ο «δήμαρχος» Γαλάτειας, Τζεμίλ Μπαριτσιζμελί έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι στις 8 Απριλίου έφτασε στα κατεχόμενα μια γυναίκα 83 ετών που αντί να μπει σε καραντίνα την έστειλαν στο σπίτι της στη Κώμα του Γιαλού, λέγοντας ότι το κρατούν αυτό μυστικό και πως με αυτή την ενέργεια μπορεί τα μέτρα που λαμβάνονται εδώ και ένα μήνα «να πάνε στον αέρα». Πρόσθεσε ότι προσπάθησε να μιλήσει με το «υπουργείο υγείας» αλλά κανείς δεν απαντά και κάλεσε τον κόσμο της περιοχής να παραμείνει στα σπίτια του. Για το όλο θέμα, έγραψε, ο ίδιος ως «δήμαρχος» δεν είχε καμία πληροφόρηση.
 
Εξάλλου, ο «δήμαρχος» Λαπήθου, Μουσταφά Ακτούγ ανέφερε ότι μια οικογένεια που ήρθε από το εξωτερικό τοποθετήθηκε υπό επίβλεψη στο σπίτι της στο χωριό Καμπυλή, με εντολή του «υπουργείου υγείας» λόγω του ότι υπάρχει μέλος αυτής, ασθενής 77 ετών, με χρόνια ασθένεια. Όπως είπε, η εν λόγω οικογένεια με τη θέλησή της τοποθέτησε ειδοποίηση έξω από το σπίτι της ότι επέστρεψαν πρόσφατα από το εξωτερικό και δεν έχουν πρόθεση να βγουν έξω από αυτό, αλλά να περάσουν εκεί όλο το χρόνο της υποχρεωτικής παρακολούθησης.
 
Στο μεταξύ, ανακοίνωση της «διοίκησης» των «δυνάμεων ασφαλείας», σχολιάζοντας δημοσιεύματα και σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι υπάρχει πρόβλημα στον στρατό, ανέφερε ότι το προσωπικό της που φθάνει στα κατεχόμενα μαζί με τις οικογένειες τους μέσω θαλάσσης μεμονωμένα εγκαθίστανται σε χώρους καραντίνας που τους υποδεικνύεται από την «κυβέρνηση», ενώ το προσωπικό που είναι άγαμοι, οι δεκανείς και οι φαντάροι μένουν υπό περιορισμό για 14 ημέρες στους στρατώνες.
 
Ακολούθως, προστίθεται εξετάζονται και αν χρειαστεί, η περίοδος απομόνωσης επεκτείνεται ακόμη 7 ημέρες. Κατά τη διάρκεια της καραντίνας ή του περιορισμού, το προσωπικό της μονάδας δεν επιτρέπεται να βγαίνει έξω ή να πηγαίνει στις αγορές. Έχει αξιολογηθεί ότι η απαξίωση των αβάσιμων ειδήσεων είναι η ενδεδειγμένη στάση για αυτό το θέμα, προστίθεται.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Πέραν των 18 χιλιάδων ατόμων εξυπηρετούν τα Επιμορφωτικά Κέντρα
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού και Λάρνακας
Ενέκρινε οδηγία για το δικαίωμα των καταναλωτών για επισκευή προϊόντων το Ευρωκοινοβούλιο
Άγγιξαν τα 155 εκατομμύρια οι διελεύσεις από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων ισχυρίζονται στα κατεχόμενα
Τελευταία η Κύπρος στην ΕΕ σε διαδικτυακές αγορές έντυπων και ψηφιακών βιβλίων
Εντός του 2024 η νομοθετική ρύθμιση της πρακτικής εργασίας των φοιτητών
Ανακαλείται το Physiomer Baby Unidoses-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας
Τα προβλήματα στον παραλιακό πεζόδρομο Λεμεσού συζητήθηκαν στην Επ. Εμπορίου
Το 55% της αγοράς οίνου καλύπτεται από κυπριακές ποικιλίες και 45% από ξένες
Υπ. Παιδείας: Να δώσουμε τα εφόδια για πολίτες που θα συμβάλουν στην επανένωση