Θρήνος δίχως τέλος στην Κυπριακή παροικία στη Βρετανία-Αυξήθηκαν οι νεκροί από κορωνοϊό

Ατέλειωτος και αβάστακτος ο πόνος στην Κυπριακή παροικία στο Λονδίνο, αφού ξεπέρασαν τους 150 οι νεκροί από κορωνοϊό ενώ εκατοντάδες είναι οι ασθενείς. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην κατοχή της η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Ηνωμένου Βασιλείου οι 95 θάνατοι αφορούν σε Ελληνοκύπριους και οι υπόλοιποι σε Τουρκοκύπριους.
 
Οι θάνατοι των ομογενών έχουν βυθίσει στο πένθος και πολλές οικογένειες συγγενών τους στην Κύπρο. Το στερνό αντίο στις κηδείες γίνεται στην παρουσία ελάχιστων ατόμων. Ο Κυπριακή Ομοσπονδία προσπαθεί με πολλούς τρόπους μέσω επαφής σε εκκλησίες και κοιμητήρια να εξακριβώσει τον ακριβή αριθμό των νεκρών αλλά και των νοσούντων.
 
«Οι περισσότεροι που έφυγαν είναι ηλικιωμένοι, αλλά υπάρχουν και άτομα που ήταν 50 χρόνων χωρίς προβλήματα υγείας», ανέφερε στον REPORTER O πρόεδρος της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Η.Β Χρίστος Καραολής.
 
Όπως ανέφερε 40 εθελοντές ανέλαβαν να μεταφέρουν τρόφιμα σε ηλικιωμένους Κύπριους και άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Με δωρεά του επιχειρηματία Τζον Χριστοδούλου από το Yianis Christodoulou Foundation, θα δοθεί πακέτο με κυπριακά προϊόντα.
 
«Μόλις το ανακοινώσαμε. Θα δοθεί σε όσες οικογένειες το έχουν ανάγκη. Είναι πολύ σημαντική εισφορά», ανέφερε ο κ. Καραολής.
 
Η Κυπριακή ομογένεια στη Βρετανία, αριθμεί 350 χιλιάδες άτομα Ελληνοκύπριους και 70 χιλιάδες Τουρκοκύπριους.
 
«Ο κόσμος ανησυχεί για την κατάσταση ειδικά τώρα που αυξήθηκαν τόσο οι αριθμοί των θανάτων, αλλά γνωρίζει πως εάν είναι προσεκτικός και εάν παραμείνει σπίτι, θα περάσει αυτό», σημείωσε διευκρινίζοντας πως από τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους δεν υπάρχει αλυσίδα μετάδοσης εντός της παροικίας. Πρόκειται για αλυσίδες εντός οικογενειών.
 
Το πλήγμα είναι βαρύ και για την Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου αφού μετρά απώλειες σημαντικών προσωπικοτήτων, που ήταν μέλη της.
 
«Χάσαμε πρώην μέλος της γραμματείας μας, το Θίο Παπαπαύλου που ήταν ταμίας της ΕΔΕΚ. Ήταν σημαντικός άνθρωπος. Χάσαμε τον Παύλο Παύλου, που ήταν δύναμη στην οργάνωση ποδοσφαίρου της παροικίας και πολλούς άλλους, δυστυχώς», ανέφερε καταλήγοντας ο κ. Καραολής.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Νέες παράτυπες εργασίες στον Ακάμα καταγγέλλουν περιβαλλοντικές οργανώσεις
Στήριξη στον ΚΟΑΠ δήλωσε ο ΓΓ ΑΚΕΛ στον Επίτροπο Αγροτικών Πληρωμών
Ο ΣΕΑΠΕΚ καλεί αρμόδιες αρχές να εγκύψουν στο θέμα περικοπών συστημάτων ΑΠΕ
Νέος γύρος διαβουλεύσεων με τα κόμματα για τους χαμηλόμισθους από την Ισότητα
Η ανάγκη πάταξης αθέμιτων πρακτικών για γεωργικά προϊόντα τέθηκε στην Επιτροπή Γεωργίας
Μη τήρηση δεσμεύσεων και αδράνεια για το Περνέρα διαπίστωσε η Βουλή
Ήρθε στην Κύπρο για διακοπές και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού
Επαφές Επικεφαλής Επιστήμονα στο Τόκιο για συνεργασία σε έρευνα και καινοτομία
Ανακαλείται μείγμα για κοτόπουλο λόγω εντοπισμού αλλεργιογόνου ουσίας (pic)