Με SMS ειδοποιούνται οι εργαζόμενοι που υπέβαλαν λανθασμένες αιτήσεις

Γραπτό μήνυμα, με το οποίο θα ενημερώνονται ότι τα στοιχεία που καταχώρισαν στην αίτηση τους είναι λανθασμένα και θα πρέπει να τα διορθώσουν, ξεκίνησαν να λαμβάνουν από το πρωί οι αιτητές των πέντε προγραμμάτων στήριξης που εκπόνησε το Υπουργείο Εργασίας για στήριξη από την κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.
 
Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου, χιλιάδες αιτήσεις συμπληρώθηκαν με λάθη και οι υπηρεσίες του Υπουργείου, ήδη άρχισαν από τις έξι το πρωί, να αποστέλλουν μηνύματα σε όσους δεν ήταν ορθές οι αιτήσεις τους. Πολλοί αιτητές προτίμησαν να βάλουν τον λογαριασμό κάποιου άλλου, όπως της μητέρας ή της συζύγου. Επιπρόσθετα κάποιοι εκ των αιτητών άνοιξαν λογαριασμό στην τράπεζα με αριθμό διαβατηρίου και στην αίτηση προς το Υπουργείο Εργασίας, συμπλήρωσαν τον αριθμό της ταυτότητας. 
 
Η κ. Αιμιλιανίδου ξεκαθάρισε πως για να γίνει αποδεκτή η αίτηση θα πρέπει να ταυτοποιείται ο αριθμός κοινωνικών ασφαλίσεων, ο αριθμός ταυτότητας καθώς και ο τραπεζικός λογαριασμός. Σημειώνεται πως ο αριθμός των αιτήσεων που συμπληρώθηκαν με λάθη ανέρχεται σε 20 χιλιάδες.
 
Αναφορικά με τον τρόπο που μπορεί να γίνει η διόρθωση, η υπουργός εξήγησε πως αναρτήθηκε στη σελίδα του Υπουργείου Εργασίας, ειδική αίτηση όπου ο κάθε ένας έχει την επιλογή να διόρθωση την αίτηση του. 
 
Η Ζέτα Αιμιλιανίδου κάλεσε τους πολίτες να συμπληρώσουν έγκαιρα τη φόρμα, ώστε να είναι σε θέση οι υπηρεσίες του κράτους, να καταβάλουν τα εισοδήματα έγκαιρα. «Όσο αργούμε δεν θα γίνει κατορθωτό στις 14 του μηνός να λάβουμε λογαριασμούς», υπέδειξε η υπουργός. 
 
Αναφορικά με την επέκταση των σχεδίων μέχρι τον Ιούνιο, η κ. Αιμιλιανίδου ξεκαθάρισε πως δεν θα πρέπει να υποβάλουν δεύτερες αιτήσεις. Θα πρέπει να περιμένουν, είπε η υπουργός, να καταβληθούν τα επιδόματα, και ακολούθως α δοθούν οδηγίες για το τι θα πρέπει να πράξουν στη συνέχεια. 
 

Αναφορικά με το πότε θα γίνουν οι πληρωμές, η κ. Αιμιλιανίδου εξήγησε πως αυτές θα γίνουν πριν από το Πάσχα, αν οι προϋποθέσεις, της έγκαιρης αίτησης, των ορθών στοιχείων τραπεζικού λογαριασμού και αν είσαι δικαιούχος, πληρούνται.

Η υπουργός ξεκαθάρισε πάντως πως η 14η Απριλίου δεν θα είναι η τελευταία ημέρα που θα καταβληθούν τα επιδόματα. «Και τις επόμενες ημέρες για κάποια που υπάρχουν λάθη που δεν υπάρχει τραπεζικός λογαριασμός, θα προσπαθήσουμε να διορθωθούν, ώστε να καταφέρουν και άλλοι δικαιούχοι να πάρουν τα επιδόματά τους».
 
Σύμφωνα με την Ζέτα Αιμιλανίδου, έγιναν όλες οι διευθετήσεις σε συνεργασία με τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, ο οποίος επικοινώνησε με τις τράπεζες και δόθηκαν εγγυήσεις, ότι αυτά τα χρήματα δεν θα χρησιμοποιηθούν για οποιοδήποτε άλλο λόγο πέραν από το να είναι διαθέσιμα για τους δικαιούχους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα
Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα