Με λάθη χιλιάδες αιτήσεις από εργαζόμενους-Οι πληρωμές και το βέτο στις τράπεζες

Σχεδόν 20 χιλιάδες αιτήσεις που υποβλήθηκαν στο Υπουργείο Εργασίας είχαν αριθμό λογαριασμού δικαιούχου, διαφορετικό από το όνομα του αιτητή, ανέφερε η Ζέτα Αιμιλανίδου και ως εκ τούτου υπάρχει πιθανότητα να μην τους καταβληθεί το επίδομα.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΜΕΓΑ, η κ. Αιμιλιανίδου αναφέρθηκε στις ημερομηνίες καταβολής των επιδομάτων, στις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται από τους εργαζόμενους, ενώ έδωσε διαβεβαιώσεις πως το Υπουργείο της θα προλάβει να ικανοποιήσει, όσες αιτήσεις υποβληθούν εμπρόθεσμα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΕΔΩ
 
Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας, πολλές επιχειρήσεις δεν υπέβαλαν μέχρι στιγμής τις αιτήσεις τους. Σήμερα, σύμφωνα με την κ. Αιμιλιανίδου υπήρξε μια μεγάλη ροή αιτήσεων από επιχειρήσεις, ενώ εκτίμησε πως αυτό θα συνεχισθεί και τις επόμενες ημέρες, λόγω και των αποφάσεων που εγκρίθηκαν την Τετάρτη από το Υπουργικό.
 
 «Ο στόχος μας», πρόσθεσε η υπουργός, «είναι να επεξεργαστούμε όσες αιτήσεις υποβληθούν έγκαιρα. Δηλαδή τις αιτήσεις που θα υποβληθούν τη Δευτέρα, είναι αδύνατο να τις επεξεργαστούμε. Άρα είναι πολύ σημαντικό και το πότε θα υποβληθεί μια αίτηση».
 
Επεσήμανε παράλληλα, πως τα όποια λάθη θα διαφανούν κατά το στάδιο της επεξεργασίας, επομένως όσες αιτήσεις είναι ορθά συμπληρωμένες, θα εξυπηρετηθούν, ενώ για τις υπόλοιπες θα γίνει προσπάθεια να διορθωθούν.
 
Σύμφωνα με την κ. Αιμιλιανίδου, μέχρι στιγμής εντοπίστηκαν 20 χιλιάδες αιτήσεις με λανθασμένο τραπεζικό λογαριασμό που ο δικαιούχος ήταν διαφορετικό πρόσωπο από τον αιτητή. Όπως εξήγησε αυτές οι αιτήσεις δεν θα εγκριθούν.
 
«Τα ονόματα στις αιτήσεις δεν ταιριάζουν με τους αιτητές, άρα δεν μπορούμε να καταβάλουμε λεφτά και επιδόματα σε λογαριασμούς που πιθανό να ανήκουν σε άλλα πρόσωπα», είπε η υπουργός.
 
Την ίδια ώρα, επεσήμανε πως ακόμα και να έλαβαν το επιβεβαιωτικό email ή το SMS  οι αιτητές, δεν σημαίνει ότι η αίτηση τους είναι αποδεκτή και θα τους καταβληθούν τα χρήματα. Δεν σημαίνει, πρόσθεσε η υπουργός, πως το γεγονός ότι επιβεβαιώθηκε η παραλαβή της αίτησης, ότι ο τραπεζικός λογαριασμός είναι σωστός.
 
Αναφορικά με το πότε θα γίνουν οι πληρωμές, η κ. Αιμιλιανίδου εξήγησε πως αυτές θα γίνουν πριν από το Πάσχα, αν οι προϋποθέσεις, της έγκαιρης αίτησης, των ορθών στοιχείων τραπεζικού λογαριασμού και αν είσαι δικαιούχος, πληρούνται.

Η υπουργός ξεκαθάρισε πάντως πως η 14η Απριλίου δεν θα είναι η τελευταία ημέρα που θα καταβληθούν τα επιδόματα. «Και τις επόμενες ημέρες για κάποια που υπάρχουν λάθη που δεν υπάρχει τραπεζικός λογαριασμός, θα προσπαθήσουμε να διορθωθούν, ώστε να καταφέρουν και άλλοι δικαιούχοι να πάρουν τα επιδόματά τους».
 
Σύμφωνα με την Ζέτα Αιμιλανίδου, έγιναν όλες οι διευθετήσεις σε συνεργασία με τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, ο οποίος επικοινώνησε με τις τράπεζες και δόθηκαν εγγυήσεις, ότι αυτά τα χρήματα δεν θα χρησιμοποιηθούν για οποιοδήποτε άλλο λόγο πέραν από το να είναι διαθέσιμα για τους δικαιούχους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Καμπανάκι για νέες αυξήσεις στα καύσιμα λόγω πολέμου-Κίνδυνο εκμετάλλευσης προβλέπουν οι καταναλωτές
Αρχές Ιουλίου οι πρώτες αναδομήσεις πολυκατοικιών για ΚτίΖΩ-Αρχίζει η β’ φάση του σχεδίου
Μέτρα για στήριξη των Λειτουργών Κοινωνικών Υπηρεσιών ζητά η ΙΣΟΤΗΤΑ
Α. Μιχαηλίδου: Το ΥΠΑΝ έχει θέσει ως προτεραιότητα την προώθηση ενός υποστηρικτικού σχολικού περιβάλλοντος
Προσπάθεια για ηλεκτρονικό εμπόριο μέσω Τουρκίας καταβάλλεται στα κατεχόμενα
Παρουσιάστηκε στους κοινωνικούς εταίρους η μελέτη για βιωσιμότητα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Στα €800 τον μήνα η αντιμισθία του ΔΣ Εθνικής Αρχής Παιγνίων με κοινωνικές ασφαλίσεις
Άρχισε η δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου για το καθεστώς του καλλιτέχνη
Συναντήθηκε με τον Sinkevičius η Παναγιώτου-«Δεδομένη η πολιτική βούληση για τερματισμό εκκρεμοτήτων»
Ανησυχία ΕΤΕΚ για τις αποκαλύψεις για τις αποθήκες φαρμάκων-Ζητά πρωτοβουλία Προέδρου