Η Κύπρος και οι άλλες χώρες-Τα ποσοστά θνησιμότητας, τα κρούσματα και τα τεστ

Σημαντικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν τη γενική εικόνα που επικρατεί στην Κύπρο, ότι δηλαδή η κατάσταση με την εξάπλωση του κορωνοϊού παραμένει υπό έλεγχο, έδωσε στη δημοσιότητα η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία η Κύπρος μέχρι τις επτά Απριλίου μετρούσε 493 επιβεβαιωμένα περιστατικά, αριθμός που αναλογεί σε 56,3 διαγνώσεις ανά 100 χιλιάδες κατοίκους. Μέχρι την 7η Απριλίου έγιναν στην Κύπρο 13017 διαγνωστικές εξετάσεις που αντιστοιχεί σε 1486 τεστ ανά 100 χιλιάδες κατοίκους. Την ίδια ώρα καταγράφηκαν 14 θάνατοι, αριθμός που μεταφράζεται σε 2,8% θνητότητα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΕΔΩ

 
Σε σχέση με άλλες χώρες, η Κύπρος καταγράφει τις μισές διαγνώσεις από τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Ιταλία καταγράφει 224 κρούσματα ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, οι ΗΠΑ 121, το Η.Β. 83 κρούσματα ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, η Ελλάδα 17, η Μάλτα 60, η Σουηδία 75, η Ολλανδία 113 και η Νότια Κορέα 20.
 
Όσο αφορά τη θνητότητα στην Κύπρο αγγίζει το 2,8%, στην Ιταλία το 12,6%, στις ΗΠΑ το 3,2, στο Ηνωμένο Βασίλειο το 11,1, στην Ελλάδα το 4,4%, στη Μάλτα το 0%, στη Σουηδία το 7,7%, στην Ολλανδία το 10,9% και στη Νότια Κορέα το 1,9%.
 
Η Κύπρος βρίσκεται σε καλό δρόμο και όσο αφορά τον αριθμό των διαγνωστικών τεστ, αφού στον συγκριτικό πίνακα του Υπουργείου Υγείας με επιλεγμένες χώρες βρίσκεται στη δεύτερη θέση πίσω από την Μάλτα.
 
Συγκεκριμένα στην Κύπρο έγιναν 1486 τεστ ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, στην Ιταλία 1250 ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, στις ΗΠΑ 596, στο Ηνωμένο Βασίλειο 401, στην Ελλάδα 175, στη Μάλτα 2142, στην Σουηδία 362, στην Ολλανδία 525 και στη Νότια Κορέα 924.
 
Πρέπει να σημειωθεί ότι στον αριθμό των περιπτώσεων νόσου, στις διαγνωστικές εξετάσεις και στους θανάτους για την Κύπρο, περιλαμβάνονται άτομα από το εξωτερικό και τις βρετανικές βάσεις, ενώ ο συνολικός πληθυσμός στους δείκτες δεν περιλαμβάνει κατοίκους από το εξωτερικό ή τις βρετανικές βάσεις.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
 

Δειτε Επισης

Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας