Δυσαρεστημένοι οι μαθητές με την πρόθεση του Υπ. Παιδείας για μαθήματα στις διακοπές του Πάσχα

Τη δυσαρέσκειά τους, για την πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να συνεχίσει τα μαθήματα εντός των διακοπών του Πάσχα, εξέφρασαν οι μαθητές, υποστηρίζοντας πως είναι απορίας άξιο γιατί να συνεχιστούν τα μαθήματα, από τη στιγμή που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη η εξεταστέα ύλη.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ
 
Σε ανακοίνωσή της, η ΠΣΕΜ αναφέρει πως οι μαθητές που παρακολούθησαν κανονικά την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, χρειάζονται την ξεκούραση, ενώ σημείωσαν πως υπάρχουν μαθητές που δεν έχουν τα απαραίτητα εφόδια να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.
 
Οι μαθητές, στην ανακοίνωσή τους, κάλεσαν το Υπουργείο Παιδείας να ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με τις Παγκύπριες εξετάσεις, καθώς επίσης και να ορίσει ποια θα είναι η εξεταστέα ύλη.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ποιες μέρες επιθυμεί το Υπ. Παιδείας να εργαστούν οι εκπαιδευτικοί τις διακοπές του Πάσχα
 
Αυτούσια η ανακοίνωση:
«Ως ΠΣΕΜ εκφράζουμε τη δυσαρέσκεια μας για την πρόθεση του Υπουργείου να συνεχιστούν τα μαθήματα τηλεκπαίδευσης κατά την περίοδο των διακοπών του Πάσχα. Θεωρούμε την απόφαση αυτή λανθασμένη κάτω από αυτές τις συνθήκες και τα προβλήματα που υπάρχουν με την τηλεκπαίδευση.
 
Πρώτο, υπάρχουν πολλοί μαθητές χωρίς τα απαραίτητα εφόδια (laptop, tablet, internet) ειδικότερα της Α’ και Β’ Λυκείου. Η διακοπή των μαθημάτων για το Πάσχα θα δώσει το χρόνο δύο εβδομάδων στο Υπουργείο Παιδείας να διασφαλίσει ότι ΟΛΟΙ οι μαθητές θα έχουν όλα τα απαραίτητα για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα. Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να περιθωριοποιηθούν συμμαθητές μας και να δημιουργηθούν μαθητές δύο ταχυτήτων.
 
Δεύτερο, οι μαθητές που έχουν την δυνατότητα και παρακουλουθούσαν κανονικά τα μαθήματα τις τελευταίες βδομάδες και έχουν την ανάγκη ξεκούρασης και να περάσουν ποιοτικό χρόνο με τις οικογένειες τους τις ημέρες των διακοπών του Πάσχα.
 
Τέλος είναι απορίας άξιο γιατί το Υπουργείο έχει την πρόθεση να προχωρήσει σε μαθήματα τις διακοπές του Πάσχα τη στιγμή που δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με τις Παγκύπριες εξετάσεις και ποια θα είναι η εξεταστέα ύλη. Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει άμεσα να ανακοινώσει την εξεταστέα ύλη.
 
Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να αφήσει την οποιαδήποτε σκέψη για μαθήματα στις διακοπές του Πάσχα και να προσπαθήσει σε αυτή την περίοδο να λύσει τα προβλήματα που υπάρχουν. Τονίζουμε επίσης για ακόμα μια φορά ότι είμαστε στη διάθεση του Υπουργείο για να βοηθήσουμε με οποιοδήποτε τρόπο μπορούμε σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά το Υπουργείο θα διαβουλευτεί μαζί μας όπως κάνει και με τους υπόλοιπους φορείς της εκπαίδευσης».

Δειτε Επισης

Παραλύουν ΚΙΕ, Ολοήμερα και Μουσικά Σχολεία την Πέμπτη-Έξω από το ΥΠΑΝ οι εκπαιδευτικοί
Δεν λαμβάνουν γονική άδεια οι αυτοτελώς εργαζόμενοι-Δύο νομοσχέδια ενώπιον της Βουλής
Πανηγυρική εμφάνιση Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία-Το μήνυμα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας
Τραγωδία στην Κολομβία-Πετούσε με αλεξίπτωτο πλαγιάς για να ξεπεράσει τη φοβία της και σκοτώθηκε
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη μετά από ένα μήνα
Άγγιξε τους 62 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος στη Βραζιλία-Γεμάτες οι παραλίες στο Ρίο
ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί σε όλη την Κύπρο-Άσπρισαν οι δρόμοι στη Λευκωσία
Μόλις 15 λεπτά πριν τα σιντριβάνια λιωμένων πετρωμάτων βγήκε η προειδοποίηση
Βγήκαν στην ύπαιθρο οι Κύπριοι-Πέταξαν χαρταετό και τίμησαν τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας
Ουδέτερη ζώνη στην Ουκρανία ετοιμάζει ο Πούτιν