Τμήμα Αυξημένης Φροντίδας στο Γερμανικό Ογκολογικό για τους ασθενείς με κορωνοϊό

Τμήμα Αυξημένης Φροντίδας δημιουργήθηκε στο Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο, στη Λεμεσό, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν τη θεραπεία τους ογκολογικοί ασθενείς που έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΟΚ, το Τμήμα Αυξημένης Φροντίδας είναι εντελώς ανεξάρτητο από την υπόλοιπη κλινική και διαθέτει πέντε κλίνες εξοπλισμένες και εφοδιασμένες με αναπνευστήρες.
 
Το Τμήμα, προστίθεται, είναι έτοιμο να δεχτεί ογκολογικούς ασθενείς θετικούς στον κορωνοϊο, με στόχο να συνεχίσουν την απαραίτητη θεραπεία τους, ενώ σημειώνεται πως "αυτό προϋποθέτει όμως και την συνδρομή του Κράτους, ούτως ώστε μαζί με την ογκολογική μας ομάδα να τύχουν της απαραίτητης θεραπείας".
 
Η ανακοίνωση σημειώνει πως ο ιατρικός διευθυντής του ΓΟΚ, καθηγητής Νικόλαος Ζαμπούγλου, διαμήνυσε στον Υπουργό Υγείας ότι "πρόκειται για μια καινοτόμα πρωτοβουλία στην προσπάθεια της Κύπρου να κερδίσει την μάχη κατά του κορωνοϊού, με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες και στους καρκινοπαθείς".
 
Υπενθυμίζεται δε ότι έχουν πληγεί οι ογκολογικοί ασθενείς στην Ιταλία, επειδή όλη η προσοχή έπεσε σε ασθενείς με κορωνοϊό. Ως αποτέλεσμα, προστίθεται, επιδεινώθηκε η κατάσταση ανθρώπων, ενώ κάποιοι έχασαν τη μάχη για τη ζωή, επειδή δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν τις θεραπείες τους ή και να υποβληθούν σε αναγκαίες επεμβάσεις.
 
Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο προστασίας από τον κορωνοϊό, όλο το προσωπικό του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου,  υποβλήθηκε στο Test Covid-19 και όπως σημειώνεται, δεν υπάρχει θετικό κρούσμα τις τελευταίες τρεις μέρες.
 
Το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο υπογραμμίζει πως, από τη στιγμή που "ο ιός καραδοκεί και μπορεί ανά πάσα στιγμή να πλήξει οποιονδήποτε, έστω και αν λαμβάνουμε όσα μέτρα είναι ανθρωπίνως δυνατό", θα συνεχίζει να εξετάζει και να αξιολογεί καθημερινά την κατάσταση και να αναπροσαρμόζει αναλόγως το σχέδιο δράσης του.
 
Ήδη, προστίθεται, εφαρμόζονται διπλές, εναλλασσόμενες βάρδιες σε κάθε Τμήμα, με ομάδες πλήρως επανδρωμένες και εντελώς ανεξάρτητες η μία από την άλλη, ώστε αν τυχόν υπάρξει κρούσμα σε οποιαδήποτε από αυτές, να αποσύρεται αμέσως σε απομόνωση, να απολυμαίνεται ο χώρος και να αναλαμβάνει η άλλη ομάδα.
 
"Αν χρειαστεί να λάβουμε επιπρόσθετα μέτρα, θα το κάνουμε. Αν χρειαστεί να υποβληθούμε πάλι όλοι σε εξέταση, θα γίνει και αυτό.  Θα ενημερώνουμε ανοικτά και υπεύθυνα όλους τους ασθενείς και φίλους μας για κάθε εξέλιξη, όπως από τη πρώτη μέρα της λειτουργίας μας", προστίθεται στην ανακοίνωση του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Παραλύουν ΚΙΕ, Ολοήμερα και Μουσικά Σχολεία την Πέμπτη-Έξω από το ΥΠΑΝ οι εκπαιδευτικοί
Δεν λαμβάνουν γονική άδεια οι αυτοτελώς εργαζόμενοι-Δύο νομοσχέδια ενώπιον της Βουλής
ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί σε όλη την Κύπρο-Άσπρισαν οι δρόμοι στη Λευκωσία
Βγήκαν στην ύπαιθρο οι Κύπριοι-Πέταξαν χαρταετό και τίμησαν τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας
Τιμούν το έθιμο και βγαίνουν στα βουνά και τη φύση οι Κύπριοι για να κόψουν τη μούττη
Με κίτρινη προειδοποίηση κόβει τη μούττη της Σαρακοστής η Κύπρος-Σε ισχύ μέχρι το απόγευμα
Το Mall με τις αντίκες που πηγαίνει από γενιά σε γενιά από το 1978 και κρατά ζωντανή την ιστορία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ
ΒΙΝΤΕΟ: Σε ρυθμούς salsa και mambo χόρεψε η Κύπρος-Ολοκληρώθηκαν οι καρναβαλίστικες παρελάσεις
Ικανοποίηση περιβαλλοντικών οργανώσεων για διορθωτικά μέτρα στον Ακάμα