Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργεί το ΤΑΕΠ του νοσοκομείου της Πόλης Χρυσοχούς

Κανονικά λειτουργεί το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς μετά τα τρία περιστατικά κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στο Νοσοκομείο, ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες απολύμανσης.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του  ΚΥΠΕ από το Νοσοκομείο Πόλεως Χρυσοχούς, μετά τα τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στο Νοσοκομείο της περιοχής, δύο επαγγελματιών υγείας (νοσηλευτών) και ενός εργάτη που εργάζονταν στο Νοσοκομείο, απολυμάνθηκαν όλοι οι χώροι και οι θάλαμοι του Νοσοκομείου, ενώ οι απολυμάνσεις διαρκούν κάποιες μέρες.
 
Κατόπιν τούτου, και μετά τα τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα, έχει ήδη  ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών των δύο τελευταίων επαγγελματιών υγείας και του εργάτη  που σχετίζονται με το Νοσοκομείο αλλά και η  σχετική δειγματοληψία και η διενέργεια διαγωνιστικής εξέτασης για COVID19.
 
Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια λαμβάνονται  δείγματα για εξετάσεις από άτομα του επαγγελματικού τους κύκλου αλλά και του οικογενειακού και φιλικού τους περιβάλλοντος. Οι τρεις εργαζόμενοι στο κρατικό νοσηλευτήριο της Πόλης Χρυσοχούς έχουν τεθεί σε αυτοπεριορισμό.
 
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως σήμερα στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς λειτουργεί το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών με περιορισμένο προσωπικό ασφαλείας,  ενώ έχουν κλείσει προσωρινά οι υπόλοιποι θάλαμοι του Νοσοκομείου.
 
Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς, Γιώτης Παπαχριστοφή, ανέφερε πως με πρωτοβουλία του Δήμου, συνολικά 151 πολίτες υποβλήθηκαν χτες  σε διαγνωστικό τεστ για τον κορωνοϊό στην Πόλη Χρυσοχούς .
 
Πρόσθεσε, επίσης, πως από τους 151 πολίτες που υποβλήθηκαν σε εξέταση, στο Δημοτικό Μέγαρο Πόλεως Χρυσοχούς, οι περισσότεροι πολίτες είναι από την Πόλη Χρυσοχούς, ενώ 3 εξ αυτών από το Νέο Χωρίο, 8 από την Δρούσεια και 7 από τον Κάθηκα.
 
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς καθορίστηκε ειδική τιμή και το κόστος που κατέβαλε ο κάθε ενδιαφερόμενος είναι 55 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό επωμίστηκε ο Δήμος.
 
Τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών αναμένονται, ύστερα από ενημέρωση της οποίας έτυχε, το απόγευμα της Παρασκευής με Σάββατο, κατέληξε.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας