Παρασκευή 5 Ιουν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Τα κρούσματα σε Πάφο και Αραδίππου-Οι διαφορές στις αλυσίδες μετάδοσης των δύο

  08/04/2020 18:54
Τα κρούσματα σε Πάφο και Αραδίππου-Οι διαφορές στις αλυσίδες μετάδοσης των δύο

Τα κρούσματα σε Πάφο και Αραδίππου-Οι διαφορές στις αλυσίδες μετάδοσης των δύο

  08/04/2020 18:54

Ανακούφιση αλλά όχι εφησυχασμό προκαλούν τα αποτελέσματα σε Πάφο και Αραδίππου, που παραμένουν οι δύο μεγαλύτερες εστίες μετάδοσης του κορονωιού.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΕΔΩ
 
Στην Πάφο όπου η αλυσίδα ξεκίνησε από το Νοσοκομείο της πόλης και η μετάδοση εισήλθε στην κοινότητα εντοπίστηκαν, όπως ανακοίνωσε στη δημοσιογραφική διάσκεψη ο Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας, Λεόντιος Κωστρίκης 4 θετικά κρούσματα, το ένα σήμερα, σε σύνολο 707 δειγμάτων.


Οι ειδικοί εκτιμούν πως τα αποτελέσματα στην Πάφο, καταδεικνύουν ότι η κατάσταση δεν είναι μη αναστρέψιμη και ότι εάν συνεχίσει η τήρηση των μέτρων θα σπάσει η αλυσίδα.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι 69 δήμοι και κοινότητες της Κύπρου που κατέγραψαν κρούσματα κορωνοϊού
 

Πιο πολλά τα κρούσματα στην Αραδίππου
Σε αναλογία πληθυσμού, η περιοχή με τα πιο πολλά κρούσματα παραμένει η Αραδίππου. Τα κρούσματα στον Δήμο έχουν ξεπεράσει τα 50 και πρόκειται κυρίως για ενδοοικογενειακες μεταδόσεις.

Στην Αραδίππου σήμερα υπήρχε ένα θετικό αποτέλεσμα από τα 17 τελευταία δείγματα της δεύτερης δειγματοληψίας. Συνολικά τα αποτελέσματα για την Αραδίππου ήταν εφτά θετικά από σύνολο 525 δειγμάτων.

Ο Δήμαρχος Αραδίππου, Ευάγγελος Ευαγγελίδης ανέφερε στον REPORTER πως περιμένουν αποτελέσματα για 257 άτομα από τη δειγματοληψία που έγινε χθες και δεν είχε την ίδια στόχευση με τις προηγούμενες ημέρες. «Η διαφορά με άλλους Δήμους είναι ότι εμείς λειτουργήσαμε στοχευμένα στις πρώτες δειγματοληψίες. Δηλαδή καλέσαμε άτομα που ήταν επαφές κρουσμάτων αλλά και άτομα με συμπτώματα. Δεν εφησυχάζουμε. Στόχος μας είναι να εντοπίσουμε όλα τα κρούσματα».

Η διαφορά της Πάφου με την Αραδίππου, είναι ότι στη δεύτερη υπάρχουν πιο πολλές αλυσίδες μετάδοσης και θεωρείται πιο δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο να σπάσουν. Πιστεύεται δε, πως θα πάρει πιο πολύ χρόνο στην Αραδίππου να εντοπίσει και να «σιγήσει» τα κρούσματα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας