Περίπου 115 Κύπριοι έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό στο Ην. Βασίλειο

Τα θερμά και εγκάρδια συλλυπητήριά της εκφράζει η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Ηνωμένου Βασιλείου στους οικείους των 115 μελών της παροικίας που έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό.
 
Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, η Ομοσπονδία πληροφορείται καθημερινά νέους, τραγικούς θανάτους Κυπρίων στη χώρα, που αριθμούν συνολικά ήδη περίπου 115.
 
Σημειώνεται ότι ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει περίπου το 2% των συνολικών θανάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αντιθέτως, η παροικία αντιπροσωπεύει μόνο το 0,7% του πληθυσμού στο Ηνωμένο Βασίλειο.
 
Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χρίστος Καραολής, έχει δημιουργηθεί η ιστοσελίδα υποστήριξης www.cypriotfederation.org.uk/covid19support για να βοηθήσει η Ομοσπονδία τους ομογενείς να έχουν πρόσβαση σε πολύτιμους πόρους που καλύπτουν μια ευρεία ποικιλία θεμάτων.
 
Στην ιστοσελίδα υποστήριξης, υπάρχουν πληροφορίες για τους 40 εθελοντές της νεολαίας της Ομοσπονδίας (ΝΕΠΟΜΑΚ ΗΒ) που προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν στην προμήθεια τροφίμων από τις υπεραγορές για τους ηλικιωμένους.
 
Υπάρχει επίσης κατάλογος εκπαιδευτικών, πληροφορίες για τις επιλογές παράδοσης τροφίμων στο σπίτι από μπακάλικα της ομογένειας και πολλές άλλες βοηθητικές πληροφορίες.
 
Οι ηλικιωμένοι και όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες που χρειάζονται βοήθεια για να προμηθευτούν τρόφιμα ή απαραίτητες προμήθειες, μπορούν να στέλνουν email στο enquiries@cypriotfederation.org.uk ή να καλούν την Ομοσπονδία στο 02084459999.
 
Αναφέριε ότι υπό την αιγίδα του Υπουργού Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Ομοσονδία έχει στείλει πάνω από 4.300 πακέτα τροφίμων σε Κύπριους φοιτητές που έχουν μείνει στο Ηνωμένο Βασίλειο, ως πράξη υποστήριξης μια και βρίσκονται μακριά από τις οικογένειες τους αυτές τις δύσκολες στιγμές. "Θέλουμε να επεκτείνουμε την πρωτοβουλία μας για παροχή πακέτων με παραδοσιακά κυπριακά τρόφιμα για συμπατριώτες μας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Ως Ομοσπονδία θα δώσουμε τη προσοχή μας σε κάθε παράκληση, οπότε αν γνωρίζετε κάποιον που έχει πραγματική ανάγκη βοήθειας, παρακαλούμε να μας καλέσετε στο 02084459999."
 
Για να είναι επιτυχημένη αυτή η πρωτοβουλία, σημειώνει, "χρειαζόμαστε την υποστήριξή σας, οπότε παρακαλούμε αυτούς που μπορούν να προσφέρουν ό,τι μπορούν. Δωρεές μπορούν να γίνουν μέσω της ιστοσελίδας μας www.cypriotfederation.org.uk, κάνοντας κλικ στο "Donate" στο επάνω μέρος της σελίδας. Για μεγαλύτερες δωρεές (άνω των £ 250) επικοινωνήστε μαζί μας απευθείας μέσω enquiries@cypriotfederation.org.uk», αναφέρει η ανακοίνωση.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα