Ξεκαθαρίζει για τα περί ελλείψεων προστατευτικού εξοπλισμού στο νοσοκομείο Πάφου ο ΟΚΥπΥ

Διαψεύδει τα περί ελλείψεων προστατευτικού εξοπλισμού στο νοσοκομείο Πάφου ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας και ξεκαθαρίζει πως, σύμφωνα με τον Επιστημονικό Διευθυντή του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, Δρ. Μουτήρη προκύπτει ότι υπήρχε επαρκής ποσότητα, για κάλυψη των αναγκών.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΚΥπΥ, σε σχέση με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε καταγγελίες του Διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πάφου, Δρα Άδωνη Eλευθερίου για την έλλειψη ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού για τους επαγγελματίες υγείας και άλλων αναλωσίμων ειδών, ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας ανακοινώνει ότι, από διερεύνηση του θέματος από τον Επιστημονικό Διευθυντή για COVID-19 του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, Δρα Ιωσήφ Μουτήρη, προκύπτει ότι υπήρχε επαρκής ποσότητα για κάλυψη των άμεσων αναγκών.
 
Ο ΟΚΥπΥ διαβεβαιώνει ότι, υπάρχει η απαραίτητη επάρκεια αναλωσίμων ειδών και ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού στις αποθήκες του για τους επαγγελματίες υγείας, τους ασθενείς και για τα νοσηλευτήρια. Οι ποσότητες αυτές ανανεώνονται συνεχώς λαμβάνοντας υπόψη και τις ποσότητές που έχουν παραληφθεί από την Κίνα αλλά και υπολοίπων που θα φθάσουν στην Κύπρο τις επόμενες μέρες μετά από τις προσπάθειες του Οργανισμού μας.
 
Διευκρινίζουμε ότι σύμφωνα με τα πρωτόκολλα της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, οι οποίες ακολουθούν τις οδηγίες του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας και του ECDC, προβλέπεται η χρήση υποδημάτων εφημερίας/χειρουργείου ή ελαστικές γαλότσες και όχι η χρήση ποδοναριών.
 
Η στήριξη όλων των συναδέλφων που εργάζονται στα νοσηλευτήρια μας σε αυτές τις δύσκολες ώρες παραμένει υψηλά στις προτεραιότητες του Οργανισμού και είναι δεδομένη.

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ