Μόνο ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα σήμερα στα κατεχόμενα, στους 178 οι έλεγχοι

Ένα μόνο ήταν το θετικό αποτέλεσμα στα 178 διαγνωστικά τεστ που έγιναν σήμερα ανακοίνωσε ο «υπουργός υγείας» Αλί Πιλλί, με τα συνολικά κρούσματα να φτάνουν τα 95.
 
Όπως ανακοίνωσε στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου ο κ. Πιλλί, το νέο κρούσμα είναι από επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα από το εξωτερικό. Μέχρι σήμερα στα κατεχόμενα έχουν κάνει συνολικά 3424 διαγνωστικούς ελέγχους. Πρόσθεσε ότι 48 άτομα συνεχίζουν την θεραπεία, 44 συνολικά πήραν εξιτήριο (οι 29 ήταν οι πρώτοι Γερμανοί τουρίστες) ενώ την ζωή τους έχουν χάσει από τον κορωνοϊό 3 άτομα. Στην εντατική βρίσκεται ένα άτομο.
 
Ο κ. Πιλλί έδωσε σήμερα ηλικιακά στοιχεία για τους ασθενείς και το φύλο. Όπως είπε, πρόκειται για 36 γυναίκες και 28 γυναίκες, 3 άτομα είναι 0-9 χρόνων, 7 άτομα 10-19 ετών, 7 άτομα 20-29 χρόνων, 8 άτομα 30-39 ετών, 8 άτομα 40-49 ετών, 16 άτομα 50-59 ετών, 7 άτομα 60-69 χρόνων, 6 άτομα 70-79 ετών και 2 άτομα μεταξύ 80-89 ετών.
 
Ο «υπουργός υγείας» σημείωσε ότι 64 είναι τα κρούσματα από τα κατεχόμενα, οι περισσότερες περιπτώσεις είναι μεταξύ 50 και 59 ετών. Ο μικρότερος ηλικιακά ασθενείς είναι 7 ετών και ο μεγαλύτερος 82, πρόσθεσε.
 
Ο Αλί Πιλλί αναφέρθηκε και ευχαρίστησε όλα τα οργανωμένα σύνολα και επαγγελματικές ομάδες ή μεμονωμένα άτομα, προσέφεραν οικονομική βοήθεια για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού και εφοδίων.
 
Ο κ Πιλλί ευχαρίστησε όλους τους γιατρούς και το παραϊατρικό προσωπικό λέγοντας ότι αυτοί είναι οι στρατιώτες αυτού του πολέμου και θα συνεχίσουν όλοι μαζί την προσπάθεια για να κερδηθεί αυτός ο πόλεμος.
 
«Όπως είπα και προηγουμένως, να το πω άλλη μια φορά: μείνει στο σπίτι, απομονώστε τον εαυτό σας, μην βγείτε έξω και αν χρειαστεί να βγείτε φορέστε μάσκα, κρατήστε την κοινωνική απόσταση».
 
 Ο κ. Πιλλί είπε ότι σχεδιάζουν την κατασκευή ενός νοσοκομείο πανδημίας με 100 δωμάτια που θα μπορεί να φιλοξενήσει 200 άτομα.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Περιμένει απαντήσεις ΥΠΑΝ για τους αντικαταστάτες και αποφασίζει για λήψη μέτρων η ΠΟΕΔ
Περίπου 250 νοσηλευτές με απόσπαση στον ΟΚΥπΥ δεν εκτελούν νοσηλευτικά καθήκοντα
«Συνελήφθη» επικριτής της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Ζητά μόνιμες λύσεις στα προβλήματά των συνταξιούχων η ΕΚΥΣΥ
Στελέχωση των σχολείων με επιμελητές συζήτησαν ΑΣΔΥΚ και Υπουργείο Παιδείας
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Πνευμονολογική Εταιρεία-«Κίνδυνος για ευάλωτες ομάδες η σκόνη»
Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα
Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας